۰۴ دی ۱۳۹۲ - ۲۰:۱۱
کد خبر: ۶۶۵۲
موافق طرح انتقال پایتخت سیاسی:
علیرضا خسروی اظهار کرد: شرایط تهران در حال حاضر به‌گونه‌ای است که در حوزه پدافند غیرعامل به شدت آسیب پذیر است و این می‌تواند منجر به فاجعه شود.

علیرضا خسروی  اظهار کرد: شرایط تهران در حال حاضر به‌گونه‌ای است که در حوزه پدافند غیرعامل به شدت آسیب پذیر است و این می‌تواند منجر به فاجعه شود.

وی افزود: تهران با بروز یک زلزله با شدت متوسط به کوهی از آوار تبدیل می‌شود و تصمیم‌گیری در آن زمان حکم نوش‌دارو بعد از مرگ سهراب را دارد.

انتقال پایتخت سیاسی، سرمایه‌گذاری است، نه هزینه

نماینده مردم سمنان، مهدی‌شهر و سرخه در مجلس ضمن رد برخی اظهار نظرها درباره هزینه‌بر بودن انتقال پایتخت سیاسی از تهران بیان کرد: انتقال پایتخت سیاسی بک سرمایه‌گذاری بلند مدت است و نباید ما کوتاه‌مدت را در نظر بگیریم.

خسروی گفت: فروش ساختمان‌ها و برج‌های سر به فلک کشیده وزارت‌خانه‌ها در تهران می‌تواند بخش زیادی از هزینه این انتقال را تأمین کند و این تازه بخشی از ماجرا است.

وی با اشاره به آلودگی روزافزون هرا در تهران و تعطیلی بیش‌از حد مدارس و ادارات در سال‌های اخیر و نیز تصمیم دولت قبل مبنی بر کاهش ساعات فعالیت ادارات اظهار کرد: هوای سالم و پاک در تهران به ضرب المثل تبدیل شده و برای تهرانی‌ها یک آرزو است.

نماینده موافق طرح انتقال پایتخت سیاسی افزود: آسمان تهران در سال گذشته فقط  20 روز شاهد  هوای سالم و پاک بود و معنی این چیزی جز فاجعه نیست.

تهران در مرز انفجار جمعیتی است/تمرکز زدائی تنها چاره کاهش رشدتصاعدی جمعیت کلان شهر تهران

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی کاهش هزینه درمان ناشی از بیماری‌های تنفسی و ریوی و نیز صرفه‌جویی در مصرف سوخت را از دیگر فواید انتقال پایتخت سیاسی عنوان کرد و گفت: تهران اکنون در مرز انفجار جمعیتی است.

خسروی بیان کرد: درحال حاضر 11 درصد از جمعیت ایران و 25 درصد تولید ثروت کشور در تهران جمع شده است و با این وضعیت پیش‌بینی می‌شود جمعیت تهران در آینده‌ای نه‌چندان دور به مرز 16 میلیون نفر برسد که این یعنی بلند مرتبه سازی بدون ایجاد زیرساخت‌های لازم.

وی با بیان اینکه سرانه سکونت در تهران برای هر شهروند در حال حاضربه 30 یا 26 متر رسیده است افزود: این در حالی است که این سرانه در گذشته حدود 55 متر بوده است.

نماینده موافق کلیات طرح انتقال پایتخت سیاسی پیش‌بینی‌کرد که با ادامه این روند افزایش جمعیتی در تهران، در آینده‌ای نزدیک معابر عمومی این کلان شهر تبدیل به ساختمان شده تا افراد در آن زندگی کنند.

خسروی تهران را سرمایه ارزشمندی برای همه مردم ایران عنوان کرد و گفت: تهران در حال ورم کردن است و باید هرچه سریع‌تر از فشار جمعیتی بر آن کاست.


وی با اشاره به تجربه موفق این انتقال در بیش از 50 کشور جهان بیان کرد: این انتقال یک گام مهم و مثبت در جهت تمرکز زدائی و کاهش خطرات احتمالی در کلان‌شهر تهران است.

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به موافقت ضمنی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با این طرح اظهارات برخی از مخالفان طرح انتقال پایتخت سیاسی را مبنی بر فقدان منابع اعتباری لازم برای اجرای این طرح را رد و خاطرنشان کرد: مرکز پژوهش‌های مجلس نظر به حذف ماده 2 از این طرح داده است.

سمنان محتمل‌ترین گزینه برای انتقال پایتخت سیاسی است

نماینده مردم سمنان، مهدی‌شهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با شرایط موجود و اهداف ترسیم شده برای انتقال پایتخت سیاسی، سمنان می تواند مناسب‌ترین مقصد برای پایتخت سیاسی کشور باشد گفت:  نباید با بیرون آمدن از چاله خود را به چاه بیندازیم.

خسروی اظهار کرد: سمنان به دلیل وجود زیرساخت‌های مناسب در آن و ظرفیت جمعیت‌پذیری که به‌واسطه جمعیت کم خود دارد یکی از محتمل‌ترین گزینه‌ها برای انتقال پایتخت سیاسی است.

وی نزدیک بودن به تهران، همسایگی با هشت استان کشور، گستردگی و وسعت زیاد را از دیگر ویژگی‌های سمنان برای پذیرش جمعیت ناشی از انتقال پایتخت سیاسی دانست.

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه در گذشته نیز سمنان به عنوان گزینه اصلی انتقال پایتخت سیاسی مطرح بود افزود: حتی مطالعات لازم نیز برای این انتقال صورت گرفت که با توقف بحث این انتقال، به فراموشی سپرده شده بود.

خسروی با اشاره به اینکه نباید به دنبال گزینه‌ای بود که نه‌تنها مشکلی را رفع نمی‌کند،‌بلکه به آن می‌افزاید درباره شایعات مطرح شده مبنی بر احتمال انتقال پایتخت سیاسی به برخی شهر‌های دیگر تصریح کرد: شهر‌هایی که در حال حاضر به دلیل جمعیت بالا و مشکلات ناشی از آن، ‌خود در معرض خطر هستند گزینه مناسبی برای این انتقال نیستند.

وی گفت: سمنان به عنوان شهر معین تهران در هنگام ضرورت مطرح است و تا زیرساخت‌های لازم را نیز برای این مهم دارد.

نماینده مردم سمنان، مهدی‌شهر و سرخه در مجلس با اشاره به انجام مطالعات لازم برای ایجاد شهر جدید در شهرستان سمنان برای انتقال پایتخت سیاسی اظهار کرد: زمینه برای ایجاد شهر جدید با درنظر گرفتن همه موارد امنیتی و توسعه‌ای در سمنان برای انتقال پایتخت سیاسی وجود دارد.

خسروی تصریح کرد: بدون شک پایتخت سیاسی کشور باید به شهری در مرکز کشور انتقال یابد و سمنان این مرکزیت را برای این مهم دارد.

وی به طرح انتقال آب دریای خزر به کویر مرکزی اشاره و خاطرنشان کرد: با انجام این انتقال و رفع دائمی مشکل تأمین آب استان سمنان و کویر مرکزی کشور، شرایط به مراتب برای انتقال پایتخت سیاسی مناسب تر می‌شود.

خسروی همچنین از مردم استان سمنان به عنوان مردمانی سخت‌کوش،قانع،‌فرهیخته،‌عالم و شهید پرور نام برد.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر