۲۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۷
کد خبر: ۶۶۱۵۵
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: کمبود سرم در کشور بیش از هر چیز ناشی از خطاهای مدیریتی و اشتباهات محاسباتی در شبکۀ توزیع و پخش دارو بود و نمی‌توان آن را کمبود واقعی سرم در کشور دانست، زیرا چرخۀ تولید به نحو مطلوبی ادامه دارد.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری فارس، فاطمه محمدبیگی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به بازدید سرزده با همراهی عده‌ای از مسؤولین و نمایندگان مجلس از کارخانۀ فرآورده‌های تزریقی و دارویی ایران اظهار کرد: در این نظارت میدانی ضمن بررسی میزان تولید سرم تزریقی در این واحد تولیدی، از انبار دپو و خطوط تولید و ظرفیت‌های آن نیز بازدید به عمل آمد و موضوع تولید سرم و موانع آن مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: کارگران این کارخانه مدام و در ۲ شیفت تولیدی، به‌صورت شبانه‌روزی در حال تولید انواع سرم تزریقی و تحویل آن به مراکز پخش هستند و با بازدیدی که ما از دپوی مواد اولیهٔ این کارخانه داشتیم به مردم این اطمینان را می‌دهیم که برای یک سال آینده مانع و مشکلی در تولید و توزیع سرم وجود ندارد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به این‌که این واحد تولیدی هم‌اکنون در هفته یک میلیون بطری سرم‌های تزریقی را روانهٔ بازار دارویی می‌کند، اظهار کرد: کمبود سرم در کشور بیش از هر چیز ناشی از خطاهای مدیریتی و اشتباهات محاسباتی در شبکۀ توزیع و پخش دارو بود و نمی‌توان آن را کمبود واقعی سرم در کشور دانست، زیرا چرخۀ تولید به نحو مطلوبی ادامه دارد.

این نمایندۀ مجلس عنوان کرد: هم‌اکنون در حوزۀ سرم‌سازی ظرفیت تولید در کشور مطلوب است و با تقویت واحدهای تولیدی و اتمام تعمیرات اساسی در یکی دیگر از واحدها، در این زمینه می‌توان این اطمینان را به‌دست آورد که نیازی به واردات گستردۀ سرم به داخل کشور نیست، در واقع افزایش مصرف سرم به‌دلیل اوج‌گیری کرونا و اورهال شدن یکی از واحدهای تولیدی سرم همزمان با آن و عدم مدیریت صحیح ماجرا توسط مدیران مربوطه، مشکلی را در شبکۀ توزیع ایجاد کرد که باید پس از این به‌نحوی عمل کرد تا مشکلی برای بیماران پیش نیاید.

محمدبیگی افزود: متأسفانه ما در موضوع کمبود سرم، شاهد فرافکنی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بودیم، در واقع خروج یکی از کارخانه‌های سرم‌سازی از گردانۀ تولید باعث اخلال در توزیع سرم در بازار شد که وزارت بهداشت باید با پیش‌بینی صحیح و مدیریت توزیع این موضوع را مدیریت می‌کرد.

نمایندۀ قزوین عنوان کرد: قرار نیست مشکل توزیع سرم را با واردات نمایشی آن از خارج کشور حل کنیم، بلکه راه‌حل مدیریت صحیح توزیع و حمایت همه‌جانبه از تولیدکنندۀ داخلی است.

محمدبیگی در پایان عنوان کرد: امروز در کشور ماهیانه حدوداً 12 میلیون بطری سرم تولید می‌شود و به محض اتمام تعمیرات اساسی شرکت سرم‌سازی شهید قاضی، این ظرفیت به تولید ماهیانه 16 میلیون بطری سرم خواهد رسید که در واقع بیش از نیاز کشور است، این درحالی است که در سال ۹۹ نیاز کشور به سرم تزریقی حدود ۱۱ میلیون سرم در ماه بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر