وی با بیان اینکه فلسفه بسیج همانند سپاه در موضوع انقلاب اسلامی است، گفت: ممکن است بهمرور زمان مسائل و مشکلات باعث فراموش شدن فلسفه تشکیل و وجودی سپاه و بسیج شود و این مسئله در علم مدیریت نیز وجود دارد که اکثر سازمانها فلسفه وجودی خود را با گذشت زمان از یاد میبرند و دچار روزمرگی میشوند که این غفلت احتمالی برای سپاه و بسیج بسیار خسارتبار است البته بهدلیل گستردگی این سازمان، شاید نتوان از همه اقشار انتظار داشت که فلسفه وجودی سپاه و بسیج را از یاد نبرند اما از دانشجویان بسیجی خصوصاً دانشجویان بسیجی دانشگاه امام صادق میتوان این انتظار را داشت.
فرمانده سپاه، فلسفه وجودی بسیج و سپاه را حفظ انقلاب، دستاوردهای آن و فکر برای آینده آن عنوان کرد و گفت: دانشجویان بسیجی باید خود را برای نقشآفرینی در آینده انقلاب آماده کنند.
سرلشکر جعفری اضافه کرد: انقلاب اسلامی در کشور ما و در بستر نظام مقدس جمهوری اسلامی در راه رشد و پیشرفت حاصل مجاهدتها و خون دل خوردنهای 1400 ساله ائمه معصومین و اولیای بزرگ الهی و مجاهدین راستین اسلام در صحنههای مختلف علمی، دینی و اجتماعی است و شما نیز توجه دارید که غیر از حکومت 5ساله امیرالمؤمنین(ع) دیگر نظام اسلامی حاکم نبوده که بر مبنای مبانی اسلامی و دینی تشکیل شود و در راستای اهداف اسلام تلاش کند اما امروز بعد از 1400 سال بهبرکت خون شهیدان، زحمات امام راحل و مجاهدت اولیای الهی این نظام به دست ما رسیده است.
وی دستاوردهای انقلاب اسلامی را عظیم و بسیار بزرگ توصیف کرد و افزود: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی، عزت و اقتدار نظام اسلامی و کشور ایران همراه با موضوع انقلاب اسلامی است و اگر انقلاب اسلامی را از ایران بگیریم، این عزت و اقتدار و عظمت ایران و ایرانی و جمهوری اسلامی دیگر وجود ندارد و این عزت و اقتدار نیز برای ایران انحصاری است و دیگر کشورها چنین ویژگیهایی را ندارند.
فرمانده سپاه دستاورد دیگر انقلاب اسلامی را موضوع امنیت ملی و دفاعی ایران اسلامی عنوان کرد و گفت: شاهد هستید که دشمنان انقلاب همه تلاشهای خود را در سرتاسر کشور برای ایجاد ناامنی به کار بردند اما امروز ایران از امنیت بالا و توان دفاعی بسیار قوی و مستحکمی با توجه به مؤلفههای واقعی قدرت در نظام اسلامی است.
سرلشکر جعفری تصریح کرد: وقتی میگوییم در حوزه نظامی و دفاعی قدرتمند هستیم، منظور فقط از نظر سلاح، تجهیزات و فناوری نیست بلکه مؤلفه قدرت ما علاوه بر اینها مؤلفههای دیگری چون پشتیبانی مردم، حضور گسترده آنها در صحنههای امنیتی و دفاعی و البته فناوریهای علمی و تحقیقاتی است که در عرصههای سلاح و تجهیزات نظیر موشک و پدافند در حوزههای دریا، زمین و هواست، البته در 8 سال دفاع مقدس در شرایطی مقابل دشمن که از حمایت شرق و غرب برخوردار بود، ایستادیم که این امکانات را در اختیار نداشتیم.
وی افزود: در 8 سال دفاع مقدس یک سال و 8 ماه جنگیدیم تا دشمن را از خاک خود بیرون کنیم و بعد از فتح خرمشهر که 6 سال و چند ماه بود، دشمن را در خاک خودش تعقیب کردیم و دنبال حقوق حقه خود بودیم و ایران تنهای تنها مقابل رژیم بعث و حامیان شرقی و غربی آن ایستادگی کرد.
فرمانده سپاه دستاورد دیگر انقلاب اسلامی را استقامت و پایداری در صحنههای امنیتی و دفاعی عنوان کرد و گفت: ایران یک کشور کاملاً امن است و دشمنان در داخل کشور از نظر مسائل امنیتی که زمینههای آن در گوشه و کنار فراهم است، اقداماتی انجام دادند اما نتوانستند کاری کنند و تهاجم خارجی هم که وجود داشته است.
سرلشکر جعفری اظهار داشت: دشمن توانمندیهای ما را در دهه اول انقلاب در حوزه تسهیلاتی و دفاعی دیده و در حال حاضر نیز در حوزه دفاعی، فناوری و نرمافزاری در ابعاد دفاعی میداند و نمونه دفاعی که بنده به آن اشاره کردم، تجربه گرانبهای ایران در جنگ 33 و 8 روزه غزه در جنگ با ارتش تا بن دندان مسلح رژیم صهیونیستی است که توانمندی ایران به دشمنان نشان داده شد و آنها این درس و پیام را گرفتند که حزبالله که یک نتیجه انقلاب اسلامی در منطقه است، میتواند در برابر رژیم صهیونیستی بایستد و دشمنان حساب کار خود را کردند.
وی با بیان "این مورد را بهعنوان فردی که یک عمر در مسائل امنیتی و دفاعی بوده، میگویم و نمیخواهم غیرواقعی صحبت کنم" گفت: ممکن است برخی در کشور ما باشند که توانمندیهای ما را ندانند و یا تخصصی در حوزههای دفاعی و امنیتی نداشته باشند و اعلام نظرهایی کنند؛ همانطور که اخیراً نیز گفته شد ولی این اعلام نظر حتی برای دشمنان نیز سؤالبرانگیز است و دشمنان نیز روی این حرف حساب نکردهاند.
فرمانده سپاه تصریح کرد: موضوع دفاع نامتقارن و ناهمطراز از سال 80 بین ما و دشمن ایجاد شد. ما مجاهدتی با دشمن در مسائل دفاعی و امنیتی داشتیم و آنها خوب میدانند که ما چه میگوییم چراکه نمونه آن را در سال 85 و در جنگ 33روزه متوجه شدند.
سرلشکر جعفری تأکید کرد: امنیت ملی ایران در مقایسه با کشورهای منطقه همچون پاکستان، عراق و حتی ترکیه و دیگر کشورهای اطراف بسیار بالاتر و بینظیر است، آنهم در حالی که دشمنان و کشورهای منطقهای و بعضاً اسلامی برای ایجاد ناامنی در کشور ما برنامهریزی میکنند.
وی با اشاره به دستاورد انقلاب اسلامی در بعد سیاسی و در حوزه بینالملل، بزرگترین دستاورد این حوزه را نهضت بیداری اسلامی عنوان کرد و گفت: بیداری اسلامی رو به گسترش است و از اثراتی است که جمهوری اسلامی در دیگر کشورها در مبارزه با استکبار و نظام سرمایهداری گذاشته است.
فرمانده سپاه ادامه داد: در کشورهای دیگر منطقه نیز روشن است که دشمنان بهدنبال چه بودند و چه شد، بهطور مثال دشمن در عراق صدام را سرنگون کرد و قصد داشت حکومت آمریکایی را ایجاد کند اما در حال حاضر یک حکومت شیعی و همسو و همراه با جمهوری اسلامی در عراق ایجاد شده است و آمریکاییها نیز دم خود را روی کولشان گذاشتند و از عراق رفتند، البته این موفقیت بهسختی به دست آمد و این جنگ هنوز ادامه دارد و دشمنان و دیگر مخالفین منطقهای هنوز دنبال پیگیری هستند تا حکومت شیعه عراق را عوض کنند.
سرلشکر جعفری با اشاره به حوادث سوریه و ناکامی نظام استکباری در رسیدن به اهداف خود در سقوط دولت بشار اسد گفت: میبینیم در سوریه نظام سلطه چه سرمایهگذاریهایی برای مقابله با خط مقاومت و انقلاب اسلامی کرده است و ناجوانمردانه هزاران تروریست را به آنجا اعزام میکند.
وی افزود: بههرحال امیدواریم که نظامی که در سوریه مستقر است و همراه با انقلاب اسلامی است، پیروز و سربلند باشد و نقشه دشمنان در خدشه وارد کردن به این کشور با ناکامی مواجه شود و مشاهده میکنید که خودشان هم به شکستهای خودشان اذعان میکنند و میگویند: حمایت انقلاب اسلامی از سوریه مانع دستیابی ما به اهدافمان شده است.
فرمانده کل سپاه پاسداران تصریح کرد: وضعیت سوریه روز به روز بهتر میشود، البته بخشهای محدودی در اشغال معارضین است ولی قطعاً روند رو به جلوی سوریه بهضرر نیروهای خارجی و بهنفع نظام مستقر در سوریه خواهد بود و امیدواریم امنیت هرچه زودتر به این کشور برگردد.
بهگفته سرلشکر جعفری، نگرانی در کشور سوریه وجود ندارد و دشمنان متوجه شدهاند به اهداف خود در این کشور نخواهند رسید و آرام آرام از مواضع قبلیشان برمیگردند اما نمیتوانند بهیکباره به شکست مفتضحانه خود اعتراف کنند.
وی با بیان اینکه هدف توسعه رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات با توانمندشدن انقلاب اسلامی به یأس تبدیل شده و این نتیجه 30 سال مقاومت انقلاب است، گفت: امروز عراق، سوریه و برخی دیگر از کشورها متحد ایران در منطقه هستند و دقیقاً در مسیر انقلاب و در نقطه مقابل هدفگذاری نظام سلطه ایستادهاند.
فرمانده سپاه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پیشرفتهای علمی و تحقیقاتی انقلاب اسلامی در یک دهه اخیر و انتقاد از توقف در مرحله سوم انقلاب خاطرنشان کرد: متأسفانه ما در علوم انسانی نتوانستهایم کار زیادی بکنیم و این دست دانشجویان و بهخصوص دانشجویان بسیجی را میبوسد.
سرلشکر جعفری تصریح کرد: باید با استفاده از منابع و علوم دینی تحولی در علوم انسانی صورت بگیرد چراکه عدم تحول در علوم انسانی یک خلأ بزرگ برای انقلاب در آینده خواهد بود و باید کادرها و نیروهایی را تربیت کنیم که آینده انقلاب را بسازند.
وی با بیان اینکه متأسفانه علوم انسانی رایج امروز نقطه مقابل با مبانی دینی و مغایر با آن است، تصریح کرد: اگر بتوانید انقلابی را در علوم انسانی انجام دهید، خدمت بزرگی برای انقلاب اسلامی کردهاید.
فرمانده سپاه در ادامه با طرح این پرسش که چرا انقلاب اسلامی با اینهمه خون دلها خوردن و زحمتها هنوز در مرحله سوم خود باقی مانده است و رسالت نسل جوان ما در پیشبرد اهداف انقلاب چیست؟ خاطرنشان کرد: متأسفانه این دغدغه کمتر بهصورت عملی مشاهده شده است و باید در عمل کار کنیم تا این دغدغه در آینده برطرف شود. دانشجویان ما آیندهسازان کشور هستند و دانشجوی بسیجی که دغدغه انقلاب دارد، رسالت سنگینی برای آینده انقلاب دارد.
بهگفته سرلشکر جعفری، دانشجویان در 3 عرصه باید برای حفظ انقلاب کار کنند و الگوی سایر افراد جامعه باشند.
وی رصد هوشمندانه انقلاب اسلامی و وضعیت و روند حرکتی آن را نخستین اولویت برای دانشجویان در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: فرد انقلابی دائماً باید دغدغه رصد انقلاب را داشته باشد و همیشه نگاه خود را معطوف به نگاه 5 مرحلهای انقلاب اسلامی که مقام معظم رهبری آن را اعلام کردهاند، کند.
فرمانده سپاه، پیروزی انقلاب اسلامی، استقرار نظام اسلامی، اسلامی شدن دستگاههای نظام، اسلامی شدن جامعه و جامعه جهانی اسلام را 5 مرحله ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری عنوان کرد و افزود: البته خداوند به ما کمک کرده است و در برخی از مراحل خوب پیش رفتهایم و در جاهایی به مرحله صدور انقلاب رسیدهایم اما بههرحال این مسیر، مسیری است که بنیانگذار انقلاب و رهبر عزیزمان آن را ترسیم کردهاند و باید در این مسیر حرکت کنیم.
سرلشکر جعفری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری مبنی بر پاسداری غیرمحافظهکارانه از انقلاب اسلامی و پاسداری صحیح، درست و بهموقع از انقلاب افزود: وقتی حضرت آقا چنین بیانی را دارند، باید تلاش کنیم که گیرها و موانع انقلاب را رفع کنیم و بهسمت جلو حرکت دهیم اما متأسفانه هنوز در مرحله سوم انقلاب درجا میزنیم.
وی در ادامه با اشاره به نقش رشتههای علوم انسانی در نحوه مدیریت جامعه گفت: این رشتههای علوم انسانی هستند که جامعه را اداره میکنند، بنابراین باید بررسی کنیم تا موانع را دریابیم تا مشکلات ادامه راه انقلاب برطرف شود و در این زمینه علوم انسانی و بهخصوص مدیریت از نوع مؤثر و تغییرآفرین آن برای ما یک معضل اساسی است و باید به آن دست یابیم چراکه چنین مدیریتی انگشتشمار گیر میآید و باید داشتن چنین مدیرانی با چنین ویژگیهایی را در کشور نهادینه کنیم.
فرمانده سپاه با بیان "کشور ما به مدیریت مؤثر و تغییرآفرین بیش از دیگر کشورها نیاز دارد" گفت: این نیاز بهدلیل عدم انقلاب فرهنگی و انقلاب اداری در کشور احساس میشود. ما شورای عالی انقلاب فرهنگی داریم و دائماً جلو میرود اما خبری از انقلاب فرهنگی نیست.
سرلشکر جعفری با انتقاد از عدم انقلاب فرهنگی و اداری در کشور و اداره نظام اداری به همان شیوه قبلی خاطرنشان کرد: متأسفانه ما در نظامهای اداری به متون غربی هم در بحث مدیریتی و هم در بحث سازماندهی و بعضاً مسائل اقتصادی و سیاسی آلوده شدهایم و در این زمینه حضرت آقا موضوع تحول در وزارتخانهها را دنبال کردند و تأکید داشتند که اولین وزارتخانه نیز آموزش و پرورش بوده است.
وی با اظهار اینکه باید مشکلات موجود بر سر راه انقلاب از میان برداشته شود و انقلاب به مسیر خود ادامه دهد، گفت: خدای نکرده اگر در حل مشکلات درجا بزنیم، آنوقت حرفی برای گفتن نخواهیم داشت، بنابراین باید الگوی انقلاب را در نظام اداری پیاده کنیم هرچند که این یک کار سختی است اما بههمت شما دانشجویان و دانشجویان بسیجی امام صادق(ع) شدنی است و امید حضرت آقا نیز به دانشجویان بسیجی است و نگاه به شما در این زمینه یک نگاه متفاوتی است و باید انتظاراتمان را برآورده کنیم.
فرمانده سپاه، خودسازی معنوی، حرکت جهادی و پرورش استعدادها و توانمندسازی را 3 الزام پیشِروی دانشجویان در جهت پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: انتظار اصلی مقام معظم رهبری در رسیدن به اهداف 5 مرحلهای انقلاب از نسل جوان و بهخصوص دانشجوست و برای برآورده کردن این انتظار نیاز به یک جهاد اکبری داریم. ما که فقط نباید شعار دهیم شهدا راهتان را ادامه میدهیم. باید در عمل نیز کارا باشیم و قطعاً خداوند متعال نیز این استعداد الهی را در روحیه جوانان ما قرار داده است.
سرلشکر جعفری در بخش پایانی سخنانش خطاب به دانشجویان گفت: باید خود را برای آینده توانمند کنید و اگر خودتان را در صحنه عمل قرار دهید، یعنی اینکه توانمند شدهاید. همه ما بسیج، سپاه، دانشجو، همه و همه باید به فکر انقلاب باشیم و انقلاب و پیشبرد اهداف آن را دغدغه اصلی خود قرار دهیم و انشاءالله نیز به اهداف اساسی و اصلی انقلاب نیز دست خواهیم یافت.
به گزارش تسنیم، سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران در پرسش و پاسخ دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) و در پاسخ به سؤالی مبنی بر "اخیراً یک مقام سیاسی گفته آمریکا با یک بمب میتواند ایران را نابود کند؛ دیدگاه شما دراینباره چیست؟" گفت: اصلاً اینگونه نیست. ایشان تخصصی در بحثهای نظامی ندارند و اظهار نظر کردهاند، هرچند که ما وی را دیپلمات صاحبنظر میدانیم اما در مسائل نظامی و امنیتی تجربهای نداشتهاند و بههیچوجه این دیدگاه درست نیست.
وی افزود: شما ببینید اسرائیل در جنوب لبنان چقدر بمب ریخت، اما آیا حزبالله نابود شد؟ خیر، بلکه مقاومت کردند و پیروز شدند و به هیچ وجه این دیدگاه درست نیست.
فرمانده کل سپاه اضافه کرد: ممکن است بمبهای آمریکا به زیرساختهای ما خسارت وارد کند، اما توان موشکی و استراتژیکی سپاه چشمگیر است و آمریکا حتی بهخیال خودش اگر بتواند بمباران کند، نهایتاً میتواند 20 درصد توان موشکی سپاه را از بین ببرد، چراکه توان موشکی سپاه بالاترین توان نظامی است و سیستمهای پیچیدهای دارد و میزان آسیبپذیری آن هم در سلسله مراتب پایینتر بسیار کمتر است.
سرلشکر جعفری در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به مذاکرات هستهای و توافقات انجام شده آیا ممکن است دشمنی میان ایران و آمریکا از بین برود و روابطی بین این دو کشور برقرار شود، افزود: تهدیدهای نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران خوشخیالی و خیال خام است.
وی افزود: انقلاب اسلامی از اساس با نظام سلطه و استکباری مخالف است و شعار و اصول انقلاب تا زمانی که پابرجا باشد، با مواضع دشمن استکبار و نظام سلطه ناسازگاری دارد مگر آنکه ماهیت استکباری آمریکا عوض شود و اگر در این صورت آدم شود و رفتار خود را درست کند، میتوان گفت ما جنگی با هم نداریم.
فرمانده سپاه با بیان این مطلب که موضوع هستهای برای نظام سلطه بهانهای بیش نیست، افزود: نگاه استکبار و آمریکا به قدرت از نوع تسلیحاتی و مادی است و اوج قدرت خود را در موشک و بمب اتم میدانند.
سرلشکر جعفری در ادامه با بیان اینکه نگرانی مطرح شده از سوی آمریکا در قبال موضوع هستهای ساختگی است، افزود: آنها میخواهند با طرح موضوعات غیرواقعی بازی را نبازند و بهعبارتی لوطیبازی میکنند و ادعا میکنند ما ایران را از فعالیتهای هستهای منع کردهایم.
بهگفته فرمانده کل سپاه، توقف کامل غنیسازی ایدهآل آمریکاست.
وی با ابراز امیدواری "ما در مذاکرات هستهای چیزهای بیشتری نداده باشیم"، خاطرنشان کرد: البته چیزهایی که در این مهلت 6ماهه دادیم، حداکثری است و چیزهایی که گرفتهایم، حداقلی بوده است اما مهم آینده و عبور نکردن از خطوط قرمز است و تاکنون هم عبوری از این خطوط قرمز صورت نگرفته است.
فرمانده کل سپاه با اشاره به راهبرد طرفهای غربی و آمریکا مبنی بر کاهش تحریمها در قبال توقف کامل غنیسازی، تصریح کرد: راه دیگر طرفهای غربی این است که فشار بیشتری به ایران بیاورند تا ایران از خطوط قرمز عبور کند اما این شدنی نیست و اگر چنین راهبردی را طرفهای ما دنبال کنند ما به همان وضعیت اول برمیگردیم.
سرلشکر جعفری تصریح کرد: بهنظر من تهدیدهای نظام سلطه برداشته نمیشود، البته ممکن است تحریمهایی که در رابطه با موضوع هستهای صورت گرفته، کاهش یابد اما تهدیدهای سیاسی، نظامی و امنیتی هنوز هم وجود دارد. ما در مذاکرات فقط بحث هستهای را دنبال میکنیم و هیچ بحث دیگری مطرح نیست، هرچند که اسرائیلیها پیشنهاد دادهاند موضوعات دیگری کنار مسائل هستهای مطرح شود اما این مقبول نیست.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر "اگر طرفهای مذاکره کننده هستهای از ایران بخواهند که سپاه پاسداران برد موشکی خود را کاهش دهند، این کار را خواهید کرد؟" گفت: ما بهدنبال اضافه کردن برد موشکهایمان هستیم و توانایی انجام این کار را هم داریم و شهید تهرانیمقدم هم در این راه شهید شدند اما همین الآن هم ما توان افزایش برد موشکهایمان را داریم و موشکهای ما باید به اسرائیل برسد و موشکهای ما این توانمندی را دارند.
به گزارش تسنیم، در ادامه برنامه یکی از دانشجویان از سرلشکر جعفری پرسید آیا با اقدامات پدافندی ایران میتواند جلوی حمله اتمی دشمنان را بگیرد، که وی در پاسخ گفت: جلوی حمله اتمی را نمیتوان گرفت ولی آنها از این غلطها نمیکنند چراکه توانمندیهایی که در ایران و بسیاری از نقاط جهان برای انتقام و پاسخ دادن به هرگونه اقدام نظامی و امنیتی وجود دارد، دشمنان بهخوبی از آن اطلاع و وحشت دارند و جزو اقدامات بازدارنده است.
وی یکی از راهبردهای سپاه را راهبرد توازن وحشت و خطر برای دشمن برشمرد و گفت: ما تلاش خود را میکنیم که دشمن احساس خطر کند و این موضوع برای دشمن بهخوبی جا افتاده است و دشمن بهخوبی اطلاع دارد که اگر اقداماتی اینچنینی انجام دهد، پاسخهایی نهفقط در داخل ایران بلکه خارج از ایران علیه آنها صورت میگیرد که یک نوع بازدارندگی ایجاد کرده است.
فرمانده کل سپاه تصریح کرد: آمریکاییها به عراق حمله کردند تا در ادامه به ایران حمله کنند و اوج این تهدیدات نیز در سالهای 83 تا 86 بود اما نتوانستند اقدامی کنند و اگر چنین امکانی داشتند، حتماً انجام میدادند و اینکه حرف از گزینه نظامی در مورد جمهوری اسلامی میزنند، یک شوخی و مسخره است و دشمنان هم خودشان میدانند و سخن از گزینه نظامی را برای افرادی میگویند که یا توجیه نیستند و یا فکر میکنند اثر دارد.
سرلشکر جعفری در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان در مورد تحولات سوریه گفت: ما هر اقدامی که بتوانیم و لازم باشد، انجام میدهیم تا سوریه حفظ شود و با افتخار هم انجام میدهیم و اعلام میکنیم و سوریه در صف مقاومت است و فقط اعزام نیروی سازماندهی شده نظامی به سوریه باقی مانده است چراکه قبلا اعلام کردهایم نیروی متخصص برای انتقال تجربه و آموزش بهعنوان مستشار به سوریه فرستادهایم و این اقدام ما نیز علنی است چراکه از نظام رسمی و قانونی حاکم در سوریه حمایت میکنیم و این اقدام را نیز خود آن کشور از ما میخواهد و کشورهایی که تروریست اعزام میکنند و آنها را مسلح میکنند، باید پاسخ دهند و نگران باشند اما با پررویی اعلام میکنند و ما نیز حمایت خود را با افتخار اعلام میکنیم.
وی در پاسخ به سؤال دانشجوی دیگری در مورد اقدامات و فعالیتهای اقتصادی سپاه خاطرنشان کرد: سپاه در عرصه اقتصادی فقط در حوزه سازندگی و آبادانی کشور ورود کرده و به ساخت پل، سد، جاده، دوطبقه کردن پل صدر و ساخت فازهای مختلف پارس جنوبی با توجه به توانمندی مهندسی و روحیه جهادی سپاه ورود کرده است.
فرمانده سپاه تأکید کرد: امروز بدون تردید اگر سپاه به این عرصهها ورود نمیکرد، سازندگی و ساخت و ساز و پیشبرد اهداف کشور به این حدی که در حال حاضر وجود دارد، نبود، مثلاً فازهای 15 و 16 پارس جنوبی را زمانی سپاه تحویل گرفت که پیمانکاران خارجی تعطیل کردند و از کشور خارج شدند و سپاه طراحی، ساخت و تولید تمام مجموعههای فازهای 15 و 16 را انجام داد بهطوری که چند فاز دیگر را نیز به ما دادند و فازهای دیگری را نیز که به برخی دیگر از شرکتها دادند، آنها را مجبور کردند که بیایند از تجربهها، نقشهها و طراحیهای سپاه استفاده کنند و ورود سپاه به فاز 15 و 16 پارس جنوبی باعث شد که فازهای آن گسترش پیدا کند و تا یکی دو سال آینده تمام فازهایی که در اختیار سپاه است، تمام میشود و قابل بهرهبرداری است.
سرلشکر جعفری افزود: در حوزه سدسازی و جادهسازی نیز سپاه در قیمت و فناوری پیشتاز است و اقتصاد کشور فقط در این موارد خلاصه نمیشود و به خیلی چیزهای دیگر وابسته است اما در مورد فعالیتهای سازندگی سپاه بزرگنمایی و جوسازی میشود.
وی تصریح کرد: دولت جدید نیز از همین ابهامها داشت که بنده به آقای روحانی اعلام کردم: هر پروژهای که احساس میکنید بخش خصوصی و یا فردی توان انجام آن را دارد، به ما اعلام کند و حتی اگر قرارداد هم منعقد شده باشد، آن را فسخ میکنیم تا بخش خصوصی انجام دهد و قرارداد دیگری برای پروژه دیگر نبندیم چراکه ما اصراری نداریم اما در دولت قبلی اصرار داشتند که سپاه ورود کند. برخی پروژهها را به ما دادند و برای برخی دیگر نیز مناقصه برگزار کردند که هم بهعلت قیمت و هم بهعلت تحویل در موعد و زمان مقرر سپاه برنده مناقصه میشد و پروژه را میگرفت و این ابهامات نیز در حال حاضر برای آقای روحانی برطرف شده است.
فرمانده سپاه در پاسخ به سؤال دیگری در مورد کاهش بودجه سپاه و نفوذ اصلاحطلبان برای این اقدام گفت: کاهش بودجه سپاه واقعیت داشت که اخیراً این کاهش بودجه را با پیگیریهایی که انجام شد، تاحدودی برطرف کردند ولی قبول داریم که مشکلات بودجهای در کشور وجود دارد اما بودجه سال 93 سپاه خیلی کاهش نداشته و فقط بودجه بسیج کاهش پیدا کرده اما در مجموع مشکلات بودجهای و واقعیتهای بودجهای این را نشان میدهد و ما در این مورد بدبین نیستیم.
سرلشکر جعفری در مورد کاهش روحیه معنوی در بسیج گفت: بسیج یک سازمان گسترده است و هر سازمانی که گسترده شد، گرفتار آفت بوروکراسی سازمانی میشود و مقابله با بوروکراسی سازمانی و آفات آن کار سختی است؛ خصوصاً در کشور ما که نظامات حاکم بر قسمت اداری کشور به سیستم بسیج هم اثر میگذارد همانطور که نظامات ارتش بر روی سپاه اثر داشته و ما در تلاش هستیم تا این اثرات را برطرف کنیم اما مقابله با بوروکراسی سازمانی کار بسیار مهمی است و به همین دلیل به شما میگویم خود را آماده کنید و بسازید و توان مدیریتی خود را افزایش دهید تا مدیریت تغییر و تحول را در آینده ایجاد کنیم و انشاءالله خود شما مسئول سپاه و سازمان بسیج شوید و این موارد را برطرف کنید.
وی تصریح کرد: در مورد روحیه معنوی در سپاه نیز به دوستان و فرماندهان توصیههایی میکنم و همه به این تذکرات نیاز داریم و بنده بیش از همه به این تذکرات نیاز دارم و یکی از طرحهای تحولی سپاه که دنبال کنیم و حضرت آقا آن را تصویب کردند، بحث شایستگی پاسداری است تا شاخصهای شایستگی پاسداری را به سنجههای قابل اندازهگیری تبدیل کنیم و بعد ارزشیابی شود و برای ارزشیابی آن نیز نظام مفصلی را طراحی کردیم که تا یکی دو سال آینده ارزشیابی آغاز میشود و بهصورت سیستمی موضوع معنویت در سیستم سپاه جای خود را پیدا خواهد کرد که قابل انتقال به سایر بخشها نیز هست اما تا زمانی که در سپاه آن را اجرا نکنیم و خودمان به آن عمل نکنیم، به دیگر دستگاهها توصیه نخواهیم کرد.
فرمانده سپاه در پاسخ به سؤال دانشجوی دیگری در مورد شبهات و سؤالاتی که در مورد عدم مداخله سپاه در امور سیاسی کشور مطرح میشود، اظهار داشت: سپاه پاسداران وظیفه پاسداری از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن را دارد و مهمترین خطری که انقلاب اسلامی را تهدید میکند را در عرصه سیاسی میدانیم و در این عرصه تهدید سپاه نمیتواند ساکت بنشیند و بیتفاوت باشد و آنهایی که حرکت سپاه را مزاحم، مانع و در جبهه مقابل خود میدانند، اینچنین فضاسازیهایی را انجام میدهند که مثلاً سپاه نظامی است و نباید در مسائل سیاسی ورود کند و حرفهای حضرت امام را به رخ ما میکشند، البته ما به این افراد توجه نداریم و کار خود را میکنیم و نمیتوانیم از این موضوع غفلت کنیم که اگر غفلت کنیم و خیال کنیم صرفا آمادگیهای دفاعی برای حفظ انقلاب کفایت میکند و دشمنان داخلی با حمایت خارجیها از مسیر تهدیدات سیاسی انقلاب را از دست ما بگیرند، کلاه ما پس معرکه است و آنجاست که ما وظیفه خود را بهخوبی عمل نکردهایم.