۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۶
کد خبر: ۶۴۶۴۱
روحانی:
رئیس جمهور گفت: گرچه در برخی استان‌ها افت و خیزهایی را مشاهده می‌کنیم اما در همه استان‌های به روند عبور پیک رسیده‌ایم.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا گفت:  پروتکل‌های بهداشتی در شب‌های قدر رعایت شد و خداوند از همه این عزیزان قبول کند.

وی افزود: هفته‌های اخیر با یک خیز جدید از کرونا روبرو شدیم که خیز بسیار بلندتری از خیزهای قبلی بود. گرچه در برخی استان‌ها افت و خیزهایی را مشاهده می‌کنیم اما در همه استان‌های به روند عبور پیک رسیده‌ایم. در این دوره مبتلایان بیشتر بوده اما فوتی‌ها مساوی فوتی‌های دور سوم بوده است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: بهترین واکسن اولین واکسن است، هر واکسنی که دست آدم می‌رسد باید استفاده کند.  نباید صبر کند، هر واکسن مورد تاییدی رسید با هر تاثیری، 90 درصد یا کمتر یا بیشتر، باید مورد بهره‌برداری قرار داد.

روحانی گفت: در روزهای آینده 1 میلیون دوز دیگر در اختیار قرار می‌گیرد و اوایل خردادماه 8 میلیون دوز دیگر به‌دست می‌رسد و امیدواریم کواکس هم چند میلیون دوز در اختیار قرار بدهد و بتوانیم کاری کنیم که آن 14 میلیون نفری که در اولویتِ اول از نظر سن و سال و بیماری زمینه‌ای دارند، در این دولت واکسینه شده باشند و بتوان بگوییم مرگ را مهار کردیم و البته قطع زنجیره‌ی انتقال زمان می‌برد و باید 70 درصد جمعیت واکسینه شوند. امیدواریم واکسن‌های داخلی در تابستان وارد به‌دست برسد و واکسن «پاستور» که با همکاری کوبا در حال آماده‌سازی است و می‌توان نام آن را «کوپاستور» دانست، زودتر به‌دست مردم برسد و مابقی واکسن‌ها نیز به تدریج خواهد آمد و شرایط بهتر خواهد شد.

وی عنوان کرد: آن‌چه امروز مطرح می‌شود که "این ویروس نوع انگلیسی است و انواع برزیلی، آفریقای جنوبی، هندی و هیبریدیِ آن هم آمده است" نباید ذهن ما را مغشوش کند؛ این یک ویروس است و مراعات و درمانش همان است و ممکن است که ده‌ها موتاسیون و جهش داشته باشد ولی باید همان رعایت فاصله‌ها، استفاده از ماسک، شست‌وشوی دست‌ها و عدم انجام سفرهای غیرضروری و تجمعات دقیق‌تر اجرا شود و این راه‌حل است و مسیر دیگری نداریم.

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: دولت در این زمینه وظایفی از جمله تجهیز بیمارستان‌ها، در اختیار قرار دادن امکانات، اکسیژن و ونتیلاتور، امکانات تشخیصی و فراهم کردن تخت‌ها بر عهده دارد. ضمنا کار دیگری که دولت عهده‌دار آن است، بحث واکسن است و دولت باید واکسن را به هر سختی وارد کند و تا امروز 30 میلیون واکسن خارجی آماده داریم و می‌رسد و تا این‌ها تزریق شود، واکسن‌های داخلی هم وارد میدان خواهد شد.

روحانی گفت: کشور نیازمند به واکسن داخلی است و این ویروس به ما نشان داد که اپیدمی خطرناکی که می‌تواند به‌صورت پاندمی در بیاید. باید کشور را به تجهیرات ساخت واکسن و توانمندی‌های علمی و عملی و تجهیزاتی مجهز کنیم و این کار اساسی در حال انجام است.

وی یادآور شد: 16 ماه است که با این ویروس مواجه شدیم و در این‌مدت ابتدا فکر نمی‌شد که انسان بعد از 7-8 ماه بتواند به یک واکسن دست یابد؛ با انجام واکسیناسیون، یک ویروس ناقص یا کشته شده وارد بدن می‌شود و بدن با آن مبارزه می‌کند. در این مبارزه، یک پادتن درست می‌شود و بدن توانمندی پیدا می‌کند که آنتی بادی بسازد. وقتی این ویروس وارد بدن شود، بدن به آن آشنا است و راحت‌تر می‌تواند با آن مبارزه کند. ممکن است طرف بیمار شود ولی مرگ و میر نخواهیم داشت.  تهیه واکسن  ضروری است ولو آنکه همه مراحل را طی نکرده باشد. باید از واکسن‌هایی که مورد پذیرش سازمان جهانی بهداشت استفاده کنیم.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه کسی که واکسن می‌زند، مصونیت پیدا می‌کند ولی باید مراقب باشد که ممکن است ناقل باشد، تصریح کرد: کسی که واکسن زده باید مراقب باشد چرا که می‌تواند ناقل بیماری برای خانواده و دوستان خود باشد. واکسن به این معنا نیست که فرد با تزریق آن مصونیت پیدا می‌کند. هم خودش معلوم نیست که صد در صد مصون شود هم اینکه ممکن است ناقل باشد و مشکلات ایجاد کند.

روحانی گفت: در ایران و سایر کشورها، مرگ و میر عمدتا برای 60 سال به بالا یا افراد دارای بیماری زمینه‌ای است. بر این مبنا است که ما آنها را در اولویت قرار دادیم. بنابراین اولویت ما کم کردن مرگ و میر است اما برای جلوگیری از انتقال باید کار بیشتری انجام بگیرد. اگر بخواهیم زنجیره انتقال را بشکنیم واکسیناسیون باید توسعه پیدا کند و 70 درصد مردم از این واکسن استفاده کنند. امیدواریم تا پایان امسال واکسیناسیون در ایران انجام شود. بخشی از آن در این دولت و بخش دیگر در دولت آینده انجام می‌شود و به نقطه‌ای می‌رسیم که مورد نظر همه است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: هیچ‌کس ماجرای کرونا را دست‌مایه سیاسی و برای مسائل حزبی و جناحی و خدای ناکرده انتخاباتی قرار ندهد و همه باید دست‌به‌دست یکدیگر دهیم و از این ویروس خلاص شویم و ان‌شالله انتخابات هم خوب، باشکوه و اخلاق باشد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر