وی تصریح کرد: کشور ایران بر روی کمربند زلزله قرار دارد و در این زمینه لازم است علاوه بر تذکر، راهبردها را نیز برای به حداقل رساندن خسارت جانی و مالی لحاظ کرد و باید بررسی کنیم که سایر کشورها چگونه در زلزلههای با شدت بالا کمترین خسارت را متحمل میشوند.
رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه زلزله سال جاری در اصفهان، مسئولان را متوجه اهمیت موضوع کرد، افزود: شهرداری در بخش مدیریت بحران نقش خود را به خوبی ایفا کرده اما لازم است برای به حداقل رساند خسارات، همه مسئولان راهکاری مورد نیاز را قبل از حادثه پیشبینی کنند.
وی با بیان اینکه در زلزله بم بیش از 33 هزار نفر کشته شدند و 500 کودک قطع نخاعی داشتیم، بیان کرد: همه مسئولان در قبال جان و مال مردم مسئولیت دارند و در بخش شهرسازی باید روند مقاومسازی خانههای مسکونی سریعتر انجام شود و با جدیت ارتقای ساخت وساز و آرامش مردم در نظر گرفته شود.
جاننثاری اظهار کرد: در کشورهای پیشرفته زلزلههایی با شدت زیاد اتفاق میافتد و تعداد تلفات انسانی آن بسیار محدود است اما در صورت وقوع همین زلزله در ایران متاسفانه چند ده هزار نفر جان خود را از دست میدهند.
توجه به مدیریت بحران و پدافند غیرعامل تلفات زلزله را کاهش میدهد
وی خاطرنشان کرد: در زلزلههایی که در ایران با تعداد تلفات زیاد همراه است، عامل اصلی خسارتهای جانی، ساختمانهایی بودند که شرایط ایمنی خوبی نداشتند و در این بخش شهرداری، مهندسان و نظام مهندسی باید ساخت خانههای مسکونی مقاوم را به طور جدی دنبال کنند.
رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان این که ساختمانهای جدید ساخته شده از مقاومت خوبی برخوردارا هستند، تصریح کرد: مشکل اساسی ما در خانههای قدیمی بوده که به شکل جدی مقاوم سازی نشدهاند و باید در مقاطع زمانی مشخص اصلاح ساختار این خانه انجام شود.
وی با اشاره به این که توجه به مدیریت بحران و پدافند غیرعامل تلفات ناشی از زلزله را کاهش میدهد، افزود: با اقدامات پیشگیرانه در طراحی شهری و ساختمانها تلفات به حداقل کاهش مییابد و در این بخش شهرداری اصفهان اقدام به برداشتن بسیاری از کارهای بر زمین مانده کرده که از نظر قانونی وظیفه این نهاد نبوده است اما با این وجود در بحث مدیریت بحران اقدامات لازم را عملی کرده است.