یک مقام مسئول با اشاره به اینکه ورودی آب به سدها به دلیل گرمای هوا و آب شدن ذخایر برفی نسبت به پارسال تغییری نکرده، گفت: میزان بارندگی در فروردین در سطح استان تهران ۹۸ درصد کاهش یافته است.
به گزارش پایداری ملی به نقل از مهر، محمد شهریاری، مدیر بهره برداری و نگهداری از تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران با بیان اینکه فصل بهار در فرآیند بهره برداری از منابع آبی فصل سیلاب و آبگیری سدها به شمار میرود، گفت: با توجه به ذخایر برفی حوضه آبریز هر سد، در فصل بهار با گرم شدن تدریجی هوا، این ذخایر برفی ذوب شده و با همراه شدن بارشها و نزولات جوی تبدیل به روان آب و سیلاب شده و نهایتاً به مخازن سدها رسیده و آبگیری مخازن شکل میگیرد؛ این در حالی است که متأسفانه در سال آبی جاری و فصل زمستان سال ۹۹ بارش برف چندانی را در حوضه آبریز سدهای تهران تجربه نکردیم و با شروع فصل بهار نیز تا امروز بارش چندانی نداشتهایم.
وی با اشاره به بودجه برفی سدهای تهران افزود: در حوضه آبریز سد لتیان آب معادل برف در سال آبی جاری در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته ۳۶ درصد کاهش، در سد امیرکبیر ۷۷ درصد و در سد طالقان ۸۵ درصد کاهش داشته است.
آبگیری مطلوبی پیش بینی نمیشود
این مقام مسئول با اعلام اینکه در فروردین ماه سال جاری میزان بارندگی در سطح استان تهران ۲.۳ میلی متر بوده است، اظهار داشت: در مدت مشابه سال گذشته میزان بارندگی تهران ۱۳۲ میلیمتر بوده است که مقایسه این دو رقم، کاهش ۹۸ درصدی بارندگیهای امسال نسبت به سال گذشته را نشان میدهد.
شهریاری ادامه داد: با توجه به وضعیت برفی حوزه آبریز سدها و شرایط بارشهای بهاری انتظار میرود امسال آبگیری قابل توجهی در مخازن سدهای پنجگانه تهران نداشته باشیم.
مدیر بهره برداری و نگهداری از تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران با تاکید بر شرایط نامناسب بارندگیها به افزایش محسوس درجه حرارت هوا بویژه در حوضههای آبگیر سدها نسبت به مدت مشابه سال گذشته، توضیح داد: اثرات منفی این موضوع میتواند به محدودیت منابع آبی و افزایش مصرف آب در ماههای آتی منجر شود.
آب شدن ذخایر برفی باعث شد ورودی آب به سدها ثابت بماند
وی میزان ذخیره آب سدهای ۵ گانه تهران را ۷۴۵ میلیون متر مکعب عنوان کرد و گفت: البته این میزان در روز مشابه سال گذشته ۷۷۶ میلیون متر مکعب بود که کاهش ۳۱ میلیون متر مکعبی را در سال جاری نشان میدهد. اما به طور کلی میتوان گفت درحال حاضر مقایسه حجم ورودی آب به سدها از ابتدای سال آبی تاکنون با سال آبی گذشته تقریباً همتراز است. گفتنی است حجم ورودی آب به مخازن سدهای پنجگانه تهران در سال آبی گذشته ۷۳۰ میلیون متر مکعب بود و این حجم در سال آبی جاری ۷۳۵ میلیون متر مکعب است. این افزایش ورودی به مخازن سدها به دلیل گرم شدن هوا و آب شدن زودهنگام ذخایر برفی است.
مردم صرفهجویی کنند / بروز شرایط خشکسالی
شهریاری با اشاره به اینکه با وجود شرایط کرونایی حاکم در استان تهران، همشهریان باید بیش از پیش در مصرف آب صرفه جویی کنند، تصریح کرد: وضعیت ورودیها و بارندگیها حاکی از بروز شرایط خشکسالی و احتمال تداوم و تشدید آن در ماههای بعد و سال آبی آتی است، چرا که از ابتدای سال آبی جاری تاکنون شاهد ۲۳۵ میلیمتر بارندگی در تهران بودهایم. این در حالی است که در مدت مشابه سال آبی گذشته میزان بارندگیهای تهران ۳۹۷ میلیمتر بود که کاهش ۴۱ درصدی را تاکنون نشان میدهد.
این مقام مسئول میزان ذخیره فعلی آب در سد امیرکبیر را ۱۵۸ میلیون متر مکعب، سد لتیان ۵۱، سد لار ۸۰، سد طالقان ۳۱۹ و سد ماملو ۱۳۷ میلیون متر مکعب اعلام کرد.