وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست استانی ستاد گرونا کرمانشاه گفت: اجازه ترزیق واکسن غیراستاندارد را نمیدهیم.
به گزارش پایداری ملی به نقل از مهر، سعید نمکی پیش از ظهر امروز در جریان سفر ۲ روزه به استان کرمانشاه در جلسه ستاد مقابله و مبارزه با ویروس کرونا استان که در سالن شهدای دولت استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: از مجموعه استانداریها، دانشگاه علوم پزشکی، نواحی بسیج، هلال احمر و نیروهای مسلح که در مدت شیوع کرونا جانانه با این ویروس مبارزه کردهاند، تشکر میکنم.
وی افزود: کشور روزهای سختی را سپری میکند و سه پیک خطرناک را پشت سر گذاشته و در دنیا ناجوانمردی که ایران را تنها گذاشتند و دشمنان پیش بینی کرده بودند کرونا تیر آخر بر پیکر جمهوری اسلامی است، نیروهای متعهد در حوزههای مختلف توانستند موجهای این بیماری را یکی پس از دیگری مهار کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ابراز ناراحتی از افزایش تعداد مبتلایان و فوتیها در کشور، تصریح کرد: از اسفند ماه سال گذشته به مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی هشدار دادم که موج سنگین دیگری از کرونا در راه است و باید تدابیری اتخاذ شود که هیچ بیماری پشت درب بیمارستانها نماند.
نمکی با اشاره به ناشناخته بودن ویروس کرونا با گذشت بیش از یک سال و نیم از شیوع عمومی آن، بیان کرد: ویروس کرونا ابعاد ناشناخته زیادی دارد و هنوز برای دانشمندان پیچیدگی آن مشخص نشده و مشکلات با واکسیناسیون نیز حل نخواهد شد؛ و ما در مجموعه وزارت بهداشت اجازه تزریق واکسن غیر استاندار را به مردم نخواهیم داد.
واکسن کرونا به ابزار سیاسی کشورها تبدیل خواهد شد
وی خاطر نشان کرد: از ابتدای شیوع کرونا و طرح موضوع تهیه واکسن پیش بینی کردیم که واکسن کرونا تبدیل به مسئله مهمی میشود و از یک کالای بهداشتی و تجاری به ابزار سیاسی کشورها تبدیل خواهد شد.
وزیر بهداشت ادامه داد: از فروردین سال گذشته مذاکرات و مکاتبات خود را با کشور روسیه برای خرید واکسن کرونا آغاز کردیم و این فرایند ۹ ماه به طول انجامید که سرانجام قرارداد خرید ۲ میلیون دز واکسن منعقد شد و تاکنون ۴۲۰ هزار دز واکسن از روسیه به جمهوری اسلامی ایران تحویل شده است؛ اما آنها با وجود ظرفیت محدود در تولید واکسن کرونا در حال عقد قرارداد با سایر کشورها هستند.
وی گفت: همزمان مذاکراتی را با کشور چین آغاز کردیم، اما آنها میخواستند فاز سوم آزمایش بالینی را در ایران اجرا کنند مانند کشورهای ترکیه و امارات که اجازه نخواهیم نداد مردم ایران به ابزاری برای آزمایش سایر کشورها تبدیل شوند مگر اینکه تولید مشترک آن را به عنوان پروژه ملی در داخل کشور داشته باشیم.
نمکی با اشاره به اینکه تولید واکسن در کشورهای مختلف محدود و تحویل آن به کندی صورت میگیرد، تصریح کرد: ۲۰۰ هزار دز واکسن از چین وارد شده و قراردادی با هند برای ۲ میلیون دز بسته شد؛ اما تنها ۱۲۵ هزار دز به ایران تحویل شده و باقی آن به دستور دادستان هند مبنی بر ممنوعیت صادرات واکسن کرونا در فرودگاه توقیف شده است.
وزیر بهداشت بیان کرد: ۷۰۰ هزار دز واکسن کوواکس با تأخیر سه هفتهای وارد کشور شد و در حال حاضر ۴۰۰ هزار نفر در کشور واکسینه شدهاند و ۸۰۰ هزار تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در حال تزریق واکسن هستند.
بسیج ملی واکسیناسیون در طرح شهید سلیمانی شکل خواهد گرفت
وی ادامه داد: بسیج ملی واکسیناسیون را در طرح شهید سلیمانی و به کمک بسیج انجام خواهیم داد و واکسیناسیون کادر درمان، بیماران صعب العلاج و سرطانی را تا انتهای هفته آینده به اتمام خواهیم رساند.
نمکی خاطر نشان کرد: بسیاری از کشورها مانند انگلیس و آمریکا در تهیه واکسن حتی برای کشورهای متحدان خودشان نیز کارشکنی میکنند لذا سعی کردهایم در این حوزه چراغ خاموش حرکت کنیم و این نکته نیز حائز اهمیت است که بیشتر داروهای مورد نیاز کشور توسط بخش خصوصی وارد میشود اما به شرکتهایی مجوز واردات واکسن داده میشود که دارای کارنامه پاک و از نیروی متخصص لازم برخوردار باشند.
وزیر بهداشت ادامه داد: به دلیل اینکه مراوده شخصی با اشخاص خاصی ندارم یک شخص پاک دست را در سازمان غذا و دارو منصوب کرده ام که با دلالان بخش دارو مبارزه کند و در این خصوص به مسئولان مربوطه اعلام شده که هر واکسنی مجوز ورود ندارد زیرا سلامتی مردم به تصمیم ما بستگی دارد.
اقدامات غیرکارشناسی و غیرتخصصی بازار خرید واکسن را بهم ریخته
وی با انتقاد از حرفهای غیرکارشناسی در حوزه واردات واکسن به کشور، بیان کرد: ماست فروش، سیمان فروش و… می خواهند واکسن وارد کنند، سفرای جمهوری اسلامی ایران از کشورهای عراق و افغانستان با من تماس گرفته اند که بساط واردات واکسن کرونا توسط هر کسی جمع کنیم، افراد غیرمتخصص برای واردات واکسن روسی با قیمت ۱۶ دلار اقدام کرده اند و شرکت روسی به آنها اعلام کرده که ما با بخش خصوصی کار نمیکنیم و این اقدامات غیرکارشناسی و غیرتخصصی بازار خرید واکسن را برای ما بهم ریخته است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: نوع جهش یافته ویروس کرونا امروز دارای قدرت سرایت بیشتری است و کادر درمان این روزها با دانش بیشتری درمان بیماران را دنبال میکنند؛ زیرا در گذشته به عنوان مثال از میزان غلظت اکسیژن مورد نیاز بیماران کرونایی آگاهی نداشتیم اما امروز میدانیم که بیماران بستری در بخش به ۲۵ لیتر در دقیقه و بستری در آی سی یو به ۳۵ لیتر در دقیقه به اکسیژن نیاز دارند.
وی با اشاره به مشکلات افزایش تعداد موارد بستری بیماران کرونایی، بیان کرد: بیماران کرونایی را نمیتوان به دلیل مشکلات تهیه امکانات خاصی مانند اکسیژن در بیمارستان صحرایی و یا سوله بستری کرد؛ زیرا عوارض کرونا به دستگاه تنفسی، کبد و کلیه و… آسیب وارد میکند.
سه دستگاه اکسیژن ساز به تجهیزات بیمارستانی کرمانشاه اضافه میشود
وی با اعلام خبر اضافه شدن دستگاههای اکسیژن ساز به استان کرمانشاه، افزود: به زودی سه دستگاه اکسیژن ساز دیگر وارد استان کرمانشاه میشود و به تجهیزات بیمارستانی و درمانی استان اضافه خواهد شد.
نمکی با گلایه از اتخاذ برخی تصمیمات اشتباه و خسارت بار، افزود: سفرهای نوروزی و دورهمی ها در انتقال ویروس کرونا تأثیر گذار بوده اما کادر درمان بدون توجه به این مسائل در حال خدمت رسانی هستند؛ زیرا خدمت به مردم را وظیفه خود میدانند و غصه اصلی آنها غصه رنج و سختی بیماران و مردم است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: هیچ بیماری پشت درب بیمارستان نخواهد ماند و در تأمین دارو دچار مشکل نمیشود.
وی ادامه داد: با وجود اینکه ارز دولتی کمتری برای تهیه دارو دریافت کردهایم اما اجازه تشکیل صف دارو در هیچیک از نقاط کشور را نخواهیم داد.
وی به مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه توصیه کرد: در اجرای هرچه بهتر دستورالعملهای بهداشتی تاکید کنید و همچنین نسبت به تقویت درمانگاههای سرپایی اقدام کرده تا تعداد افراد بستری در بیمارستانها کاهش یابد زیرا هفته آینده شرایط بسیار دشوارتر خواهد شد.
نمکی ادامه داد: دستور داده شده عملهای الکتیو در بیمارستانها لغو شود تا به ظرفیت بستری بیماران کرونایی افزوده گردد و همچنین کنترل تردد در مرزهای استان کرمانشاه از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا هر فرد آلوده به این ویروس میتواند تعداد زیادی را به ویروس کرونا آلوده کند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در مدت شیوع ویروس کرونا امکانات زیادی برای بیمارستانها فراهم شده است، تصریح کرد: در سال جاری سه هزار تخت آی سی یو برای کشور تهیه شده که ۱۲۰ تخت برای استان کرمانشاه بوده است و این یک دستاورد بزرگ بوده زیرا فراهم کردن چنین امکاناتی در مدت زمان اندک برای شهرستانها ۱۰ سال زمان لازم داشت.
وی خاطر نشان کرد: تعداد تستهای کرونا در کشور از روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ تست به ۲۵ هزار تست و امروز به ۱۴۰ هزار تست افزایش پیدا کرده و این یک کار جهادی در ایران اسلامی بوده است.
نمکی بیان کرد: باید در بیمارستانها کمیته ترخیص تشکیل شود تا بعد از ترخیص وضعیت بیماران توسط کادر درمان کنترل شود تا بار دیگر بیماری تقویت نشود و در صورت بروز علائم شدید سریعاً به بیمارستان مراجعه کنند.