۱۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۷
کد خبر: ۶۳۲۸۸
آزمایشی در روسیه نشان می‌دهد واکسن اسپوتنیک V در مقابل شاخه های انگلیسی و آفریقای جنوبی ویروس کرونا کارآمد است.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری مهر ، یک آزمایش مربوط به تأثیرگذاری واکسیناسیون مجدد واکسن اسپوتنیکV برای ایجاد مقاومت در برابر جهش‌های جدید ویروس کرونا در روسیه، نتایج نویدبخشی داشته است.

ماه گذشته ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دستور داد تأثیرگذاری واکسن‌های تولیدی این کشور در مقابل شاخه‌های جدید ویروس کرونا تا ۱۵ مارس بررسی شود.

در همین راستا دنیس لوگونف معاون رئیس مرکز توسعه دهنده واکسن اسپوتنیکV اعلام کرد: نتایج یک تحقیق تازه در مرکز گامالیا روسیه نشان می‌دهد واکسیناسیون مجدد با این محصول در مقابل جهش‌های جدید ویروس کرونا از جمله شاخه‌هایی انگلیسی و آفریقای جنوبی کارآمد است.

پیش بینی می‌شود نتایج این آزمایش به زودی منتشر شود اما این خبر تنها نشانه‌ای از انجام چنین تستی بود و هیچ جزئیات دیگری از آن در دسترس نیست.

واکسن‌های وکتور مانند اسپوتنیکV و واکسن دانشگاه آکسفورد و آسترازنکا از ویروس‌های اصلاح شده و بی خطر به عنوان ابزاری (وکتور) برای حمل اطلاعات ژنتیک استفاده می‌کنند که در ایجاد ایمنی در برابر عفونت به بدن انسان کمک می‌کند.

به گفته لوگونف در واکسیناسیون مجدد از همان واکسن اسپوتنیکV مبتنی بر وکتورهای آدنوویروس استفاده شده است. آزمایش بالینی نشان داده این امر روی تأثیرگذاری آن تأثیری نداشته است.

این در حالی است که برخی محققان درباره ریسک ایجاد ایمنی در بدن انسان نسبت به وکتور نیز هشدار داده‌اند. در این وضعیت بدن انسان سعی می‌کند وکتور را از بین ببرد.

اما توسعه دهندگان اسپوتنیک V معتقدند این امر چالش‌های بلند مدت ایجاد نمی‌کند.

لوگونف در این باره می‌گوید: معتقدیم واکسن‌های مبتنی بر وکتور برای واکسیناسیون‌های مجدد در آینده بهتر از واکسن‌های مبتنی بر پلتفرم‌های دیگر هستند.

به گفته او محققان متوجه شده‌اند آنتی بادی‌های مخصوص وکتورهای استفاده شده در واکسن (که به ایجاد واکنش بدن منجر می‌شوند) ۵۶ روز پس از واکسیناسیون از بین می‌روند.

این نتیجه گیری براساس آزمایش بالینی واکسنی است که انستیتو گامالیا با استفاده از روشی مشابه برای مقابله با ابولا ساخته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر