۲۶ آبان ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۷
کد خبر: ۶۲۰۶
بر اساس نتایج نظرسنجی یک روزنامه اسرائیلی
یک نظرسنجی که نتایج آن روز جمعه منتشر شده نشان می‌دهد دو سوم ساکنان سرزمین‌های اشغالی با توافق بین ایران و کشورهای ۱+۵ در مذاکرات هسته‌ای مخالفند.
یک نظرسنجی که نتایج آن امروز (جمعه) منتشر شد نشان می‌دهد تقریباً دو سوم یهودی‌های اسرائیل با حصول توافق بین ایران و کشورهای 1+5 در مذاکرات هسته‌ای مخالفند.

65.6 درصد از ساکنان سرزمین‌های اشغالی در پاسخ به این سوال که «آیا اسرائیل باید از توافق هسته‌ای مورد مذاکره با ایران حمایت کند یا با آن مخالفت کند» گفته‌اند با چنین توافقی مخالفند. تنها 16.2  درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی موافقت خود را با توافق با ایران در مذاکرات هسته‌ای اعلام کرده‌اند.

مذاکرات بین ایران با پنج کشور عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان که به گروه 1+5 موسوم شده برای حل و فصل آنچه کشورهای غربی به آن «نگرانی‌ها از برنامه هسته‌ای ایران» می‌گویند انجام می‌شود.

در آخرین دور این مذاکرات که هفته گذشته در ژنو انجام شد طرفین در آستانه توافق قرار داشتند که لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه با طرح این ادعا که برخی از دغدغه‌های پاریس در مفاد قطعنامه پیشنهادی گنجانده نشده راه توافق را سد کرد.

بسیاری از کارشناسان، فرانسه را صدای پنهان اسرائیل در این مذاکرات توصیف کردند و سفیر فرانسه در اسرائیل هم روز چهارشنبه با اذعان به اینکه فرانسه دغدغه‌های اسرائیل را در این مذاکرات در نظر گرفته است گفت پاریس همواره در بحث ایران، طرفدار اسرائیل بوده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل با لحنی تند هر گونه  توافق بین ایران و کشورهای 1+5 را «یک اشتباه تاریخی» توصیف کرده است. مذاکره‌کنندگان برخی از کشورهای 1+5 ، از جمله آمریکا پس از مذاکرات ژنو راهی تل‌آویو شده و مقامات اسرائیل را در جریان این مذاکرات قرار داده‌اند.

نظرسنجی اخیر که نزدیک به دو سوم ساکنان سرزمین‌های اشغالی در آن موضوعی مشابه سردمداران رژیمشان داشته‌اند را روزنامه اسرائیلی «اسرائیل هیوم» انجام داده است.

رژیم اسرائیل تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه است. این رژیم از پیوستن به پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) خودداری کرده است.

ایران از کشورهای امضا کننده پیمان ان‌پی‌تی و از اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. بازرسان آژانس تا کنون بارها از تأسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده اما هرگز مدرکی دال بر انحراف برنامه هسته‌ای ایران به سمت مقاصد نظامی نیافته‌اند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر