محققان ژاپنی با استفاده از سلول های بنیادی، ساختاری به قطر یک میلی متر و شبیه قلب توسعه دادند که دارای دهلیز و بطن بود و می تپید.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری مهر، گروهی از محققان ژاپنی ادعا میکنند با استفاده از سلولهای بنیادی یک موش موفق به ساخت یک مینی قلب شدهاند که به درستی کار میکند.
گروهی از محققان دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی توکیو به رهبری پروفسور «ایشینوفومیتوشی» با افزودن پروتئینی به نام ملانین سلولهای بنیادی را کشت کردند. این سلولهای بنیادی توانایی توسعه انواع مختلف سلولهای بدن را داشتند و ویژگیهای آنها مشابه سلولهای بنیادی پرتوان القایی بود.
پژوهشگران ژاپنی ادعا میکنند از این سلولها پس از دو هفته ساختاری به قطر یک میلی متر و شبیه قلب به وجود آمد. طبق اطلاعات منتشر شده این قلب دارای دهلیز و بطن است و مانند یک نسخه واقعی میتپد. همچنین مینی ارگان توسعه یافته ساختاری شبیه قلب نطفه موش دارد.
آنها ادعا میکنند این نخستین باری است که یک قلب با ساختار سه بعدی به طور موفقیتآمیز توسعه یافته است.
فومیتوشی و همکارانش تصمیم دارند درباره توسعه قلب مینیاتوری تحقیق کنند که با سلولهای بنیادی پرتوان القایی ساخته میشود. به گفته او میتوان از این مینی ارگان برای تحقیق درباره ایمنی داروهای جدید استفاده کرد.