سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه در دومین همایش سراسری ایمنی در نیروهای مسلح که صبح امروز یکشنبه به میزبانی سپاه برگزار شد گفت: ایمنی موضوعی انسانی است و به همین دلیل جزء مهمترین اجزاء فرماندهی و مدیریت در نیروهای مسلح محسوب میشود.
وی افزود: فرماندهی در نیروهای مسلح صرفا آمریت، حکمرانی و فرمان دادن نیست البته این بخشی از سرشت و طبیعت فرماندهی است. اما فرماندهی یک تعهد جامع و مسئولیت فراگیر و رسالت خطیر است.فرمانده مسئول تمام اعمال و رخدادها و رویدادهایی است که در یگان تحت مسئولیتش اتفاق میافتد.
سلامی تاکید کرد: ایمنی مسئولیت ذاتی همه فرماندهان است ، حفظ جان انسانهایی که تحت مسئولیت یک فرمانده انجام مأموریت میکنند به عهده فرمانده است.
جانشین فرمانده کل سپاه خاطر نشان کرد: حفظ سلامت هر موجودی نیازمند اقدام و عمل است حفظ سلامت، شادابی، ایمنی و امنیت نیاز به داشتن استراتژی ، برنامه، طرح و ساختاری برای عمل دارد و با موعظه و توصیه هم نمیتوان به آن دست یافت.
وی اظهار داشت: ایمنی باید در نیروهای مسلح مورد توجه تمام سازمان و دغدغهای مستمری و پیوسته برای فرماندهان باشد. در این صورت کاهش چشمگیر و محسوس و قابل قبول حوادث، رخدادها، تلفات انسانی و ضایعات تشکیلاتی روبرو خواهیم بود.
سلامی با بیان اینکه همه حوادث دلیلی دارند گفت: نمیتوانیم وقوع هیچ رویدادی را به شانس، تصادف، تقدیر مبهم و اراده از سوی خدا نسبت دهیم، هیچ گاه خداوند اراده نکرده که به انسانها مصیبت وارد شود. اینکه حادثهای را به تقدیر و خواست خدا نسبت دهیم چیزی جزء نادیده گرفتن مسئولیتهای ذاتی ما نیست.
جانشین فرمانده کل سپاه با بیان اینکه حوادث هم ریشههای دور دارند و هم زمینههای نزدیک گفت: برای دستیابی به ایمنی نیازمند شناخت ریشهها و زمینههای حوادث هستیم. در تحلیل حوادث سالهای گذشته و آنالیز آنها به این موضوع دست یافتیم که هیچ چیز به اندازه عوامل انسانی در شکلگیری حوادث دخیل نبوده است.
سلامی ضمن تشریح اهمیت ایمنی در صنعت هوانوردی خاطر نشان کرد: البته میزان تلفاتی که در حوادث جادهای حاصل میشود بسیار بیشتر از تلفات حوادث هوایی است. لذا در همه زمینهها باید قواعد ایمنی را رعایت کنیم.
جانشین فرمانده کل سپاه با تأکید بر اهمیت مسائل ایمنی در پادگانها اظهار داشت: یک سرباز به همان اندازه عزیز است که یک سردار. جان همه انسانها شریف است و در صورت بروز حادثهای انسانی جامعه و افکار عمومی متأثر و افسرده میشوند.
سلامی ادامه داد: در همین راستا متوجه شدیم نیروهای مسلح ایمنی نیازمند یک متولی محوری است و باید یک نظارت، تفکر و برنامهریزی سیستمی مبتنی بر منطق در این خصوص صورت بگیرد. لذا از زمانی که معاونت ایمنی و اقدامات تأمینی را در سپاه شکل دادیم شاهد کاهش نرخ چشمگیر حوادث بودیم.
وی در پایان تاکید کرد: باید در رابطه با استفاده از تجهیزاتی فرهنگ سازی کنیم تا نیروی انسانی و تجهیزاتمان یک کل شوند تا از بروز حوادث و مخاطرات جلوگیری شود.