۲۳ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۳
کد خبر: ۵۳۶۹
منابع آگاه هندی از آغاز مذاکرات دیپلماتیک دهلی‌نو و واشنگتن به منظور پیشگیری از تحریم‌های غرب در صورت مشارکت هند در توسعه میدان گازی فرزاد ب خبر دادند.

به نقل از  بیزینس استاندارد، در حالی که دولت هند برای ایجاد یک شرکت مجزا برای توسعه میدان گازی فرزاد ب در ایران آماده می‌شود، به منظور پیشگیری از تحریم‌های غرب، مذاکرات دیپلماتیک با واشنگتن در این زمینه را آغاز کرده است.

بر اساس این گزارش، وزارت نفت هند در این باره سکوت اختیار کرده است.

مقامات هندی به طرحی برای ایجاد یک شرکت و سودآوری آن پس از برداشته شدن تحریم‌ها علیه ایران اشاره می کنند. در سال 2002، سه شرکت دولتی هندی به طور مشترک در مزایده‌ای، مجوز فعالیت در بلوک فارسی را از شرکت ملی نفت این کشور دریافت کردند. هر کدام از شرکت‌های اوان‌گی‌سی ویدش و شرکت نفت هند 40 درصد سهام این بلوک و شرکت اویل ایندیا 20 درصد مابقی را در اختیار دارند.

این شرکت‌ها به علت نگرانی از تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا، امضای قرارداد سهم‌بری از تولید با مقامات ایرانی را به تاخیر می‌انداختند، اما ایران اکنون این شرکت‌ها را تحت فشار قرار داده است، تا سریعا این قرارداد را امضا کنند و این در حالی است که هند به شدت به نفت ایران احتیاج دارد.

به علاوه، دهلی‌نو می‌تواند تمام پول نفت ایران را به روپیه پرداخت کند و در هزینه‌های ارزی خود صرفه‌جویی کند. ایران اعلام کرده است که اگر هند می‌خواهد تمام پول نفت ایران را به روپیه پرداخت کند، در عوض تهران نیز خواستار امضای قرارداد سهم‌بری از تولید برای توسعه میدان گازی فرزاد ب است.

ویراپا مویلی وزیر نفت هند در نظر دارد، تا در سال مالی جاری، 11 میلیون تن نفت از ایران وارد کند. با احتساب 105 دلار برای هر بشکه نفت، این میزان ارزشی برابر 8.5 میلیارد دلار خواهد داشت. مویلی می‌خواهد خروج ارز از هند را از طریق واردات نفت از ایران و پرداخت پول نفت این کشور به روپیه کاهش دهد.

اما منابع آگاه در وزارت نفت هند می‌گویند، نیاز شدید هند به اجرای این طرح سبب شده است، تا ایران از آن به عنوان اهرم فشار برای امضای سریع این قرارداد استفاده کند.

یک مقام ارشد در وزارت نفت هند گفت: ایران موضع سرسختانه‌ای در مورد این طرح گرفته است. ما از طریق کانال‌های دیپلماتیک تلاش می کنیم، تا آمریکا و ایران را متقاعد کنیم.

از زمانی که مشخص شده است که این بلوک ذخایر اثبات شده‌ای افزون بر 12.5 تریلیون فوت مکعب گاز دارد، هند تمایلی به خروج از این بلوک را ندارد.

همچنین، ایران از هند درخواست کرده است، تا در مورد توسعه بندر چابهار که پیش‌تر پیشنهاد کرده بود، سریع‌تر اقدام کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر