رئیسجمهور کره جنوبی میگوید امیدوار است در صدمین سالگرد پایان اشغال شبه جزیره کره توسط ژاپن، دو کره با هم متحد شده باشند.
به گزارش پایداری ملی، «مون جائه این» رئیس جمهور کره جنوبی روز پنجشنبه ابراز امیدواری کرد که دو کره تا سال ۲۰۴۵، یعنی صدمین سالگرد پایان اشغال شبه جزیره کره توسط ژاپن، به کشوری واحد بدل شده باشند.
به نوشته روزنامه «گاردین» مون جائه این که امروز (پنجشنبه) در هفتاد و چهارمین سالگرد استقلال از ژاپن سخنرانی میکرد گفت، کره جنوبی با خرسندی دست استعمارکننده پیشین خود را جهت کاهش تنشهای تجاری خواهد فشرد.
وی ریشه تنشهای تجاری فعلی را تاریخچه تلخ مربوط به دوران جنگ دانست.
رئیسجمهور کره جنوبی همچنین از پیونگیانگ و واشنگتن درخواست کرد در اسرع وقت چهارمین نشست دوجانبه میان رهبران دو کشور را برگزار کنند.
او گفت: «این احتمالاً حیاتیترین برهه در کل فرایند دستیابی به [هدف] خلعسلاح اتمی و برقراری صلح در شبهجزیره کره خواهد بود».
مون خواستار آن شد که هردو کره و آمریکا بر ادامه مذاکرات متمرکز شوند.
وی افزود: «شبهجزیره کره جدیدی که صلح و رفاه را برای خود، شرق آسیا و جهان به ارمغان خواهد آورد در انتظار ما است».
او همچنین از تلاش دولتش برای برگزاری المپیک ۲۰۳۲ بهطور مشترک با کره شمالی خبر داد.
این در حالی است که «آبه شینزو» نخستوزیر ژاپن، امروز (پنجشنبه) در مراسم یادبود ۲.۵ میلیون فرد کشتهشده در جنگ، اعلام کرد، نسلهای بعدی بهخاطر اشتباهات نسلهای قبل عذرخواهی نمیکنند.
ریشه این اختلافات تجاری به رأی سال گذشته دادگاهی در کره جنوبی برمیگردد که به دلیل چهار شکایت مطرح شده علیه دو شرکت ژاپنی «نیپون استیل» و «سومیتومو متال» به دلیل اقداماتشان در زمان دوره استعمار توکیو علیه شبه جزیره کره در سالهای ۱۹۱۰ تا ۱۹۴۵، آنها را به پرداخت جریمه ۱۰۰ میلیون وون (۸۸ هزار دلاری) محکوم کرد.
مقامهای دولت و فعالان تجاری در ژاپن ضمن رد حکم دادگاه عالی کره جنوبی اظهار داشتند که این موضوع قبلاً در معاهده ۱۹۶۵ امضا شده بین توکیو و سئول که باعث از سرگیری روابط دیپلماتیک بین دو کشور شد، رفع شده است.
ژاپنیها در پاسخ، صادرات نیمه رساناهای ضروری برای تولید کالاهای تکنولوژیک کرهجنوبی را قطع کردند که موجب شد سئول سفیر ژاپن را احضار کرده و توکیو را به نقض قوانین بینالمللی و استفاده از تجارت به عنوان عاملی در برابر حکم دادگاه متهم کند.کره جنوبی نیز متقابلاً ورود بسیاری از کالاهای ژاپنی به این کشور را تحریم کرد.