۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۰
کد خبر: ۵۲۴۸۲
وزیر امور خارجه آمریکا تأکید کرد در جریان سفر وزیر امور خارجه کشورمان به نیویورک هیچ گفتگویی با وی نداشته است.
به گزارش پایداری ملی، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد در جریان سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به نیویورک برای شرکت در اجلاس مجمع عالی‌رتبه سیاسی درخصوص توسعه پایدار در سازمان ملل متحد، هیچ گفتگویی با وی نداشته است.

مایک پامپئو که در یکی از برنامه‌های «باشگاه اقتصادی واشنگتن» صحبت می‌کرد، در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا در سفر اخیر ظریف به نیویورک به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم با وی گفتگو کرده است، اظهار داشت: «خیر، هیچ گفتگویی نداشتیم. اما رسانه‌های آمریکایی تصمیم گرفتند که میکروفونی در اختیارش قرار دهند تا در مورد وضعیت کشورش به مردم آمریکا دروغ بگوید. من هم دوست دارم چنین موقعیتی در اختیار من قرار گیرد تا واقعیت‌ها را به مردم ایران بگویم».

وی در مورد میزان کارآمدی تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران و این‌که آیا این تحریم‌ها توانسته‌اند ایران را به میز مذاکره نزدیک کنند نیز مدعی شد: «اجازه دهید کمی به عقب بازگردیم. هدف اصلی را به‌یاد بیاورید. هدف اصلی به راهبرد امنیت ملی که دو سال و نیم قبل (ابتدای دولت ترامپ) تدوین شد، برمی‌گردد. در خصوص ایران باید بگوییم دولت قبل به ایران اجازه داد که به منابع مالی هنگفتی دست یابد و نفود خود در منطقه را افزایش دهد. ما تلاش می‌کنیم منابع مالی آنها را کاهش دهیم و تحریم‌ها تاکنون در این زمینه بسیار کارآمد واقع شده‌اند. ما توانسته‌ایم صادرات نفتی ایران را 95 درصد کاهش دهیم و در عین حال قیمت نفت نیز پایین‌تر از زمانی است که من در اینجا [وزارت خارجه] مشغول کار شدم».

دولت ترامپ از زمان خروجش از برجام در اردیبهشت‌ 97 تاکنون تحریم‌های اقتصادی مختلفی را علیه ایران وضع کرده است تا به‌زعم خود ایران را وادار به مذاکره مجدد برای حصول یک توافق جدید کند. با وجود تحریم‌های سنگین آمریکا، ایران تأکید کرده است که هرگز تن به مذاکره مجدد با کشوری که توافقات بین‌المللی را نقض می‌کند، نخواهد داد.اگرچه تحریم‌های آمریکا مشکلات غیرقابل‌انکاری را برای اقتصاد ایران به‌وجود آورده است، اما بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول در گزارش‌های اخیر خود پیش‌بینی کرده‌اند که با تخلیه شدن اثر تحریم‌ها، نرخ رشد اقتصادی ایران از سال 2020 (1399 شمسی) بار دیگر مثبت خواهد شد.

برخی کارشناسان اقتصادی دیگر نیز  بر این باورند که تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران تقریباً به نقطه بن‌بست رسیده و توانایی بیشتری برای اثرگذاری بر اقتصاد ایران ندارند.

شبکه خبری بلومبرگ چندی پیش در گزارشی با اشاره به اینکه آمریکا قبلاً بخش‌های قابل‌توجهی از اقتصاد ایران از جمله نفت، بانکداری و فولاد را تحریم کرده است و اهداف کمی برای تحریم باقی مانده است، خاطرنشان کرد که سیاست تحریم آمریکا علیه ایران به آخر خط رسیده است.


منبع: تسنیم
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر