۲۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۰
کد خبر: ۵۱۸۶۸
به عقیده کارشناسان روس، آمریکا که به مشارکت ترکیه، متحد خود در ناتو در منطقه خاورمیانه نیاز دارد، بعید است به‌خاطر خرید سامانه‌‌های موشکی اس-۴۰۰ از روسیه، تحریم‌های شدیداللحنی را علیه آنکارا در نظر بگیرد.
به گزارش پایداری ملی، روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» امروز در تحلیلی نوشته است: روز یکشنبه هفتمین هواپیمای حامل  تجهیزات مربوط به اصلی نخستین سامانه موشکی اس-400 روسی در ترکیه فرود آمد. طبق اطلاعات منابع خبری این روزنامه، تحویل این تجهیزات به ترکیه طی یک هفته به پایان می‌رسد. به گفته "رجب طیب اردوغان" رئیس‌جمهوری ترکیه اجرای کل این قرارداد در ماه آوریل سال 2020 به اتمام خواهد رسید. برای تسریع در انتقال تجهیزات مربوط به این سامانه مسیر هوایی در نظر گرفته شد. این نخستین بار است که برای انتقال این تجهیزات از حمل و نقل هوایی استفاده می شود.

روز جمعه همزمان با شروع مراحل تحویل تجهیزات سامانه موشکی اس-400 به ترکیه در مجلس سنای آمریکا خواستار بسته کامل اقدامات محدودکننده علیه آنکارا شدند و مسئله اضافه شدن ترکیه به قانون مربوط به رویارویی با دشمنان آمریکا با استفاده از تحریم‌ها مطرح گردید.

بر اساس اطلاعات آژانس خبری بلومبرگ، به احتمال زیاد این تحریم‌ها طی روزهای آینده اعمال خواهند شد. البته قطعاً روز دوشنبه برای این کار انتخاب نمی‌شود چرا که صحبت بر سر سالگرد تلاش ناموفق اجرای کودتای دولتی در سال 2016 در ترکیه است.

واشنگتن قصد ندارد تنبیه شدیدالحنی برای آنکارا در نظر بگیرد

از محتوای تحریم ها هنوز اطلاعات دقیقی در دست نیست، ولی به نوشته برخی رسانه‌های گروهی، این تحریم‌ها چندان گسترده نیستند. بر اساس اطلاعات خبرگزاری آناتولی ترکیه، "خلوصی آکار" وزیر دفاع این کشور در جریان مذاکرات تلفنی با همتای آمریکایی خود به وی توضیح داده است که تصمیم آنکارا برای خرید موشک‌های اس-400 از روسیه، بر اساس نیازهای واقعی این کشور بود و ترکیه قصد ندارد روابط دوجانبه خود با واشنگتن یا ناتو را تیره سازد. بدین ترتیب آنکارا آشکارا تلاش می‌کند تا وفاداری خود به آمریکا را نشان دهد و تاکید می کند که همکاری‌های نظامی-فنی با مسکو تاثیری بر روابط راهبردی و مشارکتش با واشنگتن و پیمان آتلانتیک شمالی نخواهد گذاشت.

حال سوال اینجاست که آیا آمریکا حاضر است به روابط آمریکا خود با ترکیه لطمه جدی زده و یکی از متحدین اصلی خود در خاورمیانه را از دست بدهد؟ مسئله اینجاست که ترکیه متحد آمریکا در ناتو به شمار می‌رود و مشارکت قابل ملاحظه‌ای در ماموریت‌های حفاظت از صلح در افغانستان و کوزوو داشته و از اقدامات ناتو در عراق حمایت زیادی می‌کند و این همکاری‌ها برای آمریکا اهمیت زیادی دارند.

احتمال توافقات غیرعلنی و سازش پنهانی بین آمریکا و ترکیه

سرهنگ"یوری نیتکاچییف"کارشناس نظامی روس به این روزنامه گفته است، این احتمال وجود دارد که وضعیت مربوط به تحویل سامانه‌های موشکی اس 400 به ترکیه از هم اکنون مورد موافقت مقامات آنکارا و واشنگتن قرار گرفته باشد. احتمالاً آمریکا به اعمال تحریم‌های ملایمی در رابطه با مشارکت ترکیه در برنامه جنگنده‌های جدید اف-35 بسنده خواهد کرد.

به گفته وی، همین جمعه عملیات نظامی جدید ترکیه در شمال عراق برای نابودی گروه‌های مسلح کرد آغاز شد که ممکن است با مخالفت واشنگتن روبرو شود. در عین حال آمریکا همچنان تلاش می‌کند تا اردوغان را از طرح اشغال شهر منبج و دیگر مناطق کردنشین در شمال سوریه منصرف سازند. این وضعیت باید پس از خروج نیروهای آمریکایی از سوریه حفظ شود و ترکیه طبق پیشنهاد غیررسمی آمریکا باید از این مسئله حمایت کند و در ازای آن دولت ترامپ چشمان خود را به خرید موشکهای اس-400 روسی خواهد بست.

"شامیل گارییف" کارشناس نظامی دیگر معتقد است، مناطقی از سوریه که در حال حاضر در اشغال آمریکا قرار دارد، ظاهراً بعد از خروج نظامیان آمریکایی نه به دست ترکیه خواهد افتاد و نه به دست دولت قانونی سوریه و  آمریکا و متحدانش پایگاه‌های نظامی خود در این مناطق را تقویت کرده اند و سرویس های اطلاعاتی غربی نیز اقدامات زیادی برای حمایت از استقلال کردها انجام داده‌اند. به گفته وی، آمریکا چشمان خود را به روی حمایت ترکیه از گروه‌‌های مسلح غیرقانونی در استان ادلب و حماه بسته است که متاسفانه اقدامات نظامی علیه نیروهای دولتی سوریه و نظامیان روسیه انجام می دهند. بدین ترتیب ظاهراً توافقات پنهانی بین طرفین وجود دارد که روابط آنکارا و واشنگتن را پیچیده کرده است.   

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر