۰۳ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۰
کد خبر: ۵۰۸۸۸
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در کویت گفت که سیاست واشنگتن اعمال فشار حداکثری علیه ایران است.
به گزارش پایداری ملی، «برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز یکشنبه از جامعه بین‌الملل خواست تا ایران را برای کاهش تنش‌ها تحت فشار قرار داده و همچنین تاکید کرد که  سیاست خارجی آمریکا اعمال فشار حداکثری بر ایران برای بازگرداندن این کشور به میز مذاکره است.

وی که در کویت با خبرنگاران صحبت می‌کرد، افزود: ما به درگیری نظامی با ایران علاقمند نیستیم و موقعیت نیروهایمان در منطقه را صرفاً برای اهداف تدافعی تقویت کرده‌ایم.

برایان هوک چند روز پیش در نشست استماع کنگره این کشور اعلام کرد آمریکا به‌دنبال این است که به یک توافق جامع با ایران دست پیدا کند.

کاخ سفید در هفته‌های اخیر تلاش کرده است تا به هر طریق ممکن این پیام را به ایران مخابره کند که برای مذاکره  آمادگی کامل دارد اما ایران حتی به مقامات بلندپایه‌ خارجی ــ از جمله هایکو ماس وزیر خارجه آلمان و شینزو آبه نخست‌وزیر ژاپن که اخیراً به‌منظور کاستن از تنش‌ها بین ایران و آمریکا به تهران سفر کرده‌اند ــ صراحتاً اعلام کرده است که آمریکا عامل اصلی همه این تنش‌هاست و هیچ شانسی برای مذاکره وجود ندارد.

آمریکا در حالی از دیپلماسی صحبت می‌کند و ایران را به مذاکره مجدد فرا می‌خواند که خود یک توافق بین‌المللی را که برای انعقاد آن چندین سال مذاکره انجام شده بود به‌راحتی زیر پا گذاشته و به‌خلاف قوانین بین‌المللی اقدام به وضع تحریم‌های اقتصادی شدید علیه ایران کرده است.

از طرفی با وجود اینکه بیش از یک سال از خروج دولت آمریکا از برجام می‌گذرد، به‌نظر می‌رسد ترامپ و دیگر مقامات کاخ سفید هنوز نمی‌دانند که به‌چه‌دلیل از برجام خارج شده‌اند و دقیقاً از ایران چه می‌خواهند.

البته در این میان نباید از نحوه برخورد ایران با تصمیمات شتابزده دولتمردان آمریکایی نیز غافل شد. ظاهراً مقامات آمریکایی گمان می‌کرده‌اند که با اتخاذ سیاست‌هایی ساده، نسنجیده و قابل‌پیش‌بینی می‌توانند همان‌طور که کره شمالی را به پای میز مذاکره آوردند، ایران را نیز وادار به مذاکره کنند؛ گمانی که در گذر زمان مشخص شده که خیال خامی بیش نبوده است.

به‌خلاف دولتمردان آمریکایی که هرروز شروط متفاوتی در مورد مذاکره با ایران مطرح می‌کنند، ایران قاطعانه موضع خود را مشخص کرده و خاطرنشان ساخته است که هرگز با دولت عهدشکن آمریکا که هدفش از مذاکره چیزی جز تحمیل خواسته‌های خود به ایران نیست، مذاکره نخواهد کرد.

چند روز پیش نیز حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با شینزو آبه نخست وزیر ژاپن و هیأت همراه تأکید کردند: «جمهوری اسلامی ایران هیچ اعتمادی به آمریکا ندارد و تجربه تلخ مذاکرات قبلی با آمریکا در چارچوب برجام را به هیچ وجه تکرار نخواهد کرد زیرا هیچ ملت آزاده و عاقلی مذاکره تحت فشار را نمی‌پذیرد».

امام خامنه‌ای با اشاره به صحبت‌های نخست وزیر ژاپن مبنی بر درخواست آمریکا برای مذاکره درباره موضوع هسته‌ای، افزودند: «جمهوری اسلامی ایران به‌مدت پنج، شش سال در موضوع هسته‌ای با آمریکا و اروپایی‌ها در قالب 1+5 مذاکره کرد و به یک نتیجه هم رسید، اما آمریکا زیر این توافق و قرارداد قطعی زد، بنابراین کدام فرد عاقلی است که دوباره با کشوری که زیر تمام توافق‌ها زده، مذاکره کند؟».

دولت ترامپ از زمان خروجش از برجام در اردیبهشت‌ 97 تاکنون تحریم‌های اقتصادی مختلفی را علیه ایران وضع کرده است اما نتوانسته ایران را وادار به تسلیم در برابر خواسته‌های خود کند.

آمریکا حتی در برهه‌ای ایران را به تقابل نظامی تهدید کرد و وقتی نشانه‌ای از عقب‌نشینی ندید، به تمنای مذاکره روی آورد و شماره‌ای را در اختیار سفارت سوئیس (حافظ منافع آمریکا در تهران) قرار داد تا به‌منظور تماس تلفنی احتمالی به مقامات ایران تحویل داده شود.

با این حال ایران تأکید کرده است که هرگز تحت فشار تن به مذاکره با آمریکا نخواهد داد و ایران کشوری نیست که تسلیم خواسته‌های یک رژیم زورگو شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر