به گزارش پایداری ملی، "الکساندر ونهدیکتوف" معاون دبیر شورای امنیت روسیه در مصاحبه با روزنامه «راسیسکایا گازیتا» اعلام کرد، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هیچ جایگزینی ندارد و نباید به موضوعی برای چانهزنی در مسائل مربوط به ایران تبدیل شود.
این مقام امنیتی روس گفت: «ما بر این عقیده هستیم که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هستهای ایران هیچ جایگزینی ندارد و نباید به موضوعی برای چانهزنی در مسائل پیرامون جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود. روسیه بطور کامل به تعهدات خویش در چارچوب این توافقنامه پایبند است و توقع دارد تا سیر طرفهای شرکت کننده در آن نیز تعهدات خویش را بطور کامل اجرا کنند.»
معاون دبیر شورای امنیت روسیه تاکید کرد: «ضروری است تا با تلاشهای صورت گرفته در جهت کشاندن آژانس بین المللی انرژی اتمی به مسئله تحقیقات درباره برنامه هستهای-نظامی ایران مقابله کرد. برجام این امکان را برای آژانس بوجود آورده تا همه تردیدها درباره ماهیت برنامه هستهای
ایران از بین برود و گزارشات مرتب این سازمان، این مسئله را به خوبی تایید
میکنند. ابراز تردیدهای تکراری در این باره و تلاش برای کشاندن پای آژانس
به این مسئله، به اعتبار این سازمان لطمه وارد میکند.»
روسیه اجازه نمیدهد روابط با شرکایش در منطقه، ازجمله ایران، توسط سایر کشورها هدایت شود
ونهدیکتوف در پاسخ به سئوال دیگری یادآور شد که نتیجه نشست سهجانبه آتی اواخر ماه ژوئن "نیکلای پاتروشییف" دبیر شورای امنیت روسیه با "جان بولتون" مشاور رئیس جمهوری آمریکا در امور امنیتی ملی و "میر بن-شابات" رئیس شورای امنیت ملی اسرائیل در شهر قدس باید به اقدامات عملی مشترکی در جهت تثبیت اوضاع در سوریه و بطور کلی در منطقه خاورمیانه بیانجامد، ولی در این راستا باید منافع همه نقش آفرینان، از جمله ایران مورد توجه قرار بگیرد.
وی توضیح داد: «درباره همکاریهای روسیه و آمریکا در عرصه اقدامات در سوریه باید بگویم که در طول مدت زمان زیادی گفتگوها در این رابطه هیچ پیشرفت قابل توجهی نداشته است. ولی لازم است تا به شرکای آمریکایی این امکان را داد تا اراده سیاسی کافی در این راستا را نشان دهند. و اکنون ما خود را آماده برگزاری نشست سه جانبه مقامات شورای امنیت روسیه،آمریکا و اسرائیل میکنیم که قرار است بزودی در شهر قدس برگزار شود. ما امیدواریم که نتیجه رایزنیهای صورت گرفته به گامهای عملی مشخصی در جهت ثبات اوضاع در سوریه و کل خاورمیانه بیانجامد.»
این مقام روس افزود: «این مسئله تنها در صورت در نظر گرفتن منافع همه نقش آفرینان در منطقه، از جمله جمهوری اسلامی ایران ممکن خواهد بود. هر گونه تلاش برای استفاده از اعمال فشار و تهدید، از قبل شکست خورده خواهد بود. اگر کسی تصور می کند که میتواند روابط مسکو با شرکای منطقهای خود را به جهت گیری خاصی هدایت کند، سخت در اشتباه است.»
الکساندر ونهدیکتوف همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه ابراز عقیده کرد که پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مربوط به دوران جنگ سرد است و بطور منطقی تاریخ اعتبار آن همزمان با از بین رفتن پیمان ورشو در سال 1991 دیگر باطل شده است.
وی گفت: «ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو بسیار حیلهگرانه برخورد میکند که میگوید توان واقعی ناتو در قدرت تغییر آن است. این سازمان متعلق به دوران جنگ سرد بوده و موجودیت آن همزمان با نابودی پیمان ورشو دیگر بی معنا شده است. در حالیکه ناتو در سال 2014 و بعد از تحولات سیاسی در اوکراین، روح دوبارهای در جهت گیری علیه روسیه گرفته و این مسئله اکنون با اعلام تدوین راهکار نظامی جدید این سازمان به خوبی آشکار شده است.»