به گزارش پایداری ملی، محمداسماعیل مطلق مشاور معاون بهداشت وزیر بهداشت در حاشیه نهمین کنگره بینالمللی سلامت در حوادث و بلایا، اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که ایران جزو ۱۰ کشور مخاطرهآمیز در زمینه حوادث و بلایا در جهان به شمار میرود.
وی افزود: به صورت سالانه ۶۳ درصد حوادث و بلایا از طریق وقوع سیل، ۲۳ درصد از طریق زلزله و مابقی از طریق سایر بلایای طبیعی یا آتشسوزی بروز میکند.
مطلق تأکید کرد: باید هماهنگی بهتری در زمینه مدیریت بحران بین سازمانهای مختلف صورت گیرد تا بتوانیم در زمان وقوع حادثه مدیریت مؤثرتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما در حال حاضر با ۱۰ حادثه اصلی در کشور از جمله مخاطرات حملونقل جادهای، زمینلرزه و سیل، لغزش زمین، خشکسالی، آتشسوزی و حوادث ناشی از کار، شرایط جوی مانند سرما و گرما، حملات سایبری و مخاطرات زیستی همراه هستیم.
مشاور معاون بهداشت وزیر بهداشت در خصوص عوامل ایجادکننده حوادث نیز توضیح داد: توجه کم به اهمیت ارزیابی پیشفعال خطر بلایا در تمام سازمانها، کم بودن شاخصهای تابآوری جامعه در برابر بلایا، فقدان برنامه جامع عملیاتی مشترک جهت مقابله با بلایا و دقت ناکافی در خصوص مبانی بازیابی و توسعه پایدار در حوادث از جمله این موارد به شمار میرود.
مطلق گفت: پایین بودن سطح آگاهی و توان عملیاتی عموم مردم در خصوص روش برخورد با شرایط اضطراری و بحرانی، توجه ناکافی به اهمیت رویکرد پیشفعال بودن جامعه در بلایا و بهرهگیری ناکافی از تجربیات حوادث رخ داده در جهان و کشور و همچنین ناکافی بودن میزان توجه نظام آموزشی به حوزه مدیریت و بلایا در مدارس و دانشگاهها از جمله مواردی هستند که باید برای آنها برنامهریزی بیشتری صورت گیرد تا در زمان وقوع حادثه طبیعی بتوانیم مدیریت بهتری انجام دهیم.