به گزارش پایداری ملی، شبکه خدمات نوآوری بومرنگ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به اعلام فراخوانی برای دریافت پیشنهادات کارساز در حوزه اصلاح ضریب توان با بانک خازنی (میکرو خازن) کرده است.
در حال حاضر معمولاً برای اصلاح ضریب توان از بانک خازنی با خازنهای مثلث استفاده میشود اما باید توجه داشت که پایین بودن عمر مفید این نوع خازنها از یکسو و آسیبپذیری آنها در مقابل کوچکترین تغییرات ولتاژ و جریان هارمونیک از سوی دیگر موجب افزایش هزینههای تعمیر و نگهداری آن میشود.
این در حالی است که استفاده از بانک خازنی در مجاورت اینورتورها و سافت استارترها مشکلساز بوده و خازنها در درازمدت به علت آسیب دیدن، خود مصرفکننده و موجب افزایش تلفات انرژی میشوند.
با معیوب شدن بانکهای خازنی موجود جرائم ضرر و زیان در فیشهای برق اعمال و ورود و خروج زیاد خازنها موجب خرابی کنتاکتورها نیز می شود.
هزینه بالای تعمیر و نگهداری خازنها و بانک خازنی، نیاز به استفاده از خازنهای صنعتی ستاره (میکرو خازن) با عمر مفید بیشتر و عدم آسیبپذیری در مقابل هرگونه تغییرات ولتاژ از دیگر مشکلاتی است که بانک های خازنی کم توان با آن مواجه هستند.
در همین راستا و با توجه به مشکلات موجود در بانک های خازنی شبکه خدمات نوآوری بومرنگ با حمایت معاونت علمی و فناوری اقدام به اعلام فراخوانی کرده تا شرکت ها، فناوران و علاقمندان پیشنهادات و راهکارهای مناسبی برای اصلاح ضریب توان با بانک خازنی را ارایه کنند.
راهحلها و پیشنهادهای ارائه شده باید الزاماتی از جمله افزایش ایمنی و طول عمر مفید مدار (تقریباً 20 سال)،عدم آسیبپذیری در مقابل هرگونه تغییرات ولتاژ،مقاوم در برابر هارمونیکهای اعمالی از سوی شبکه،تلفات داخلی کمتری نسبت خازنهای موجود و کاهش تلفات الکتروموتورها (حدوداً 5 درصد)را در نظر بگیرند.
همچنین محورهایی از جمله نصب و راهاندازی آسان، قابل تعمیر بودن،کاهش مصرف برق پس از اجرای روش مدنظر و جلوگیری از بالا رفتن جریان لحظهای پس از اجرا از دیگر الزاماتی است که باید به آن توجه شود.
کلیه فناوران، شرکتهای دانش بنیان، دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و سایر شخصیت های حقیقی و حقوقی فعال تا 11 تیرماه فرصت دارند تا پیشنهادات کارساز خود را برای اصلاح این ضریب توانی ارسال کنند.