به گزارش پایداری ملی، مهدی رنگ رونا شامگاه شنبه در چهل و چهارمین جلسه گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که با حضور صادر کنندگان برگزار شد اظهار داشت: به علت به وجود آمدن مشکلات ارز در سال 97 نوک پیکان به طرف صادرکنندگان گرفته شد و صادرگنندگان از همه طرف تحت فشار قرار گرفتند و تا به امروز به عنوان مقصر در عرصه صادرات، واردات و گرانی کالا شناخته شدهاند.
وی گفت: در حال حاضر 90 صادرکننده حقیقی و حقوقی و 30 شرکت حقیقی و حقوقی عمده صادرات استان را تشکیل میدهند.
به گفته وی سال 97، 420 میلیون دلار صادرات با تمام مشکلات و مسائل انجام شد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان به بحث برگشت ارز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حساسیت بحث برگشت ارز وجود دارد که هیچکدام از صادرکنندگان مخالفتی با برگشت ارز ندارند ولی با توجه به شرایطی که از سال 97 در بحث الزامات و برگشت ارز با نرخ تعیین شده باعث بروز مشکلاتی برای صادرکنندگان شده است.
وی با طرح این سوال که با کدام ساز و کار بانکی ارز باید به کشور برگردد، گفت: در سال 97 طبق بخشنامه صادر شده تکلیف صادرکنندگان روشن شد ولی عملا در اجرای دچار مشکلات شدیم و این باعث شد یک مقدار از تعهدات صادراتی عقب بمانیم.
رنگ رونا گفت: مجددا طبق بخشنامهای که خردادماه صادر شد، صادرکنندگان به چند قسمت تقسیم شدند که در این بخشنامه نیز ابهاماتی وجود دارد.
وی به ارزشگذاری کالاهای صادراتی اشاره کرد و گفت: ارزشگذاری در کالاهای صادراتی در زمان صادرات ممکن است یا بالا باشد یا پایین که ارزش درست و مناسبی نیست.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان با اشاره به اینکه طبق بخشنامه صادر شده مهلت بازگشت ارز صادراتی 4 ماه در نظر گرفته شده است، گفت: این زمان تعیین شده بسیار زمان کوتاهی است و با توجه به فرایند صادرات حداقل 6 ماه زمان لازم است.
وی به سیستم حمل و نقل صادرات کالا اشاره کرد و افزود: به علت تحریم کرایه حمل و نقل 3 برابر افزایش پیدا کرده که باعث میشود قیمت تمام شده صادرات افزایش پیدا کند.
به گفته وی این مشکلات باعث شده بیشتر صادرکنندگان از صادرات کالا انصراف بدهند.