۱۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۰
کد خبر: ۴۹۸۸۴
نخست‌وزیر اسبق انگلستان با بیان اینکه انگلیس یک کشور «متوسط» است، گفت اگر کشورهای متوسط کنار هم نباشند، قدرت‌های بزرگ بر آن‌ها مسلط می‌شوند.
به گزارش پایداری ملی، «تونی بلر» نخست‌وزیر اسبق انگلیس می‌گوید این کشور باید در اتحادیه اروپا باقی بماند، چراکه خروج از این اتحادیه انگلیس را به کشوری متوسط بدل می‌کند که تاب رویارویی با قدرت‌های بزرگ را نخواهد داشت.

وی در مصاحبه‌ای ویدئویی با روزنامه «ایندیپندنت»، گفت: «امروز واقعیت مسلم برای کشوری مانند بریتانیا این است که برای آنکه توان اثرگذاری خود را قدرتمند نگه دارید و از منافع خود محافظت کنید، باید ائتلاف‌های قدرتمندی داشته باشید.»

بلر ادامه داد: «ببیند جهان چطور در حال تغییر است، اواسط این قرن را تصور کنید، که فقط سه دهه با ما فاصله دارد... در اواسط این قرن، جهان سه غول خواهد داشت: آمریکا، چین و احتمالا هند. چراکه این‌ها کشورهایی با جمعیتی عظیم هستند. آمریکا اقتصادی عظیم و نیروی نظامی عظیمی دارد.»

رهبر اسبق حزب کارگر انگلیس با بیان اینکه این سه کشور به مراتب بزرگتر و قدرتمندتر از کشور چهارم خواهند بود، گفت کشور چهارم هم یکی از کشورهای پرجمعیت مانند اندونزی، برزیل، ژاپن یا مکزیک خواهد بود.

وی افزود: «بعد هم کشورهای دارای ابعاد متوسط خواهند بود... آلمان، ایتالیا، فرانسه، بریتانیا. در چنین جهانی، اگر کشورهای با ابعاد متوسط کنار هم قرار نگیرند، غول‌ها دخلمان را می‌آورند... این واقعیت است.»

بلر ادامه داد: «هرکسی که با قدرت سر و کار داشته و قدرت را در اختیار داشته، درک می‌کند که وقتی شما همراه یک گروه باشید و با هم به عنوان یک گروه کار کنید، در آن صورت شما کشورهای متوسط در اتحادیه اروپا با هم یکی می‌شوید و پشت میز مذاکره با آن سه غول، در موضعی برابر قرار خواهید داشت، چون آن‌ها به تنهایی پشت میز می‌نشینند.»

نخست‌وزیر اسبق انگلستان ائتلاف با آمریکا و ائتلاف با اتحادیه اروپا را «دو ائتلاف بزرگ» این کشور توصیف کرد و با بیان اینکه اتحادیه اروپا بزرگترین ائتلاف سیاسی و بزرگترین بازار مشترک است، گفت: «چه چیزی باعث می‌شود فکر کنید که با ترک این رابطه، سود خواهید کرد؟ این میزان از خودفریبی باورنکردنی است. موضوع برای من بسیار ساده است. قدرت، قدرت است.»

مردم انگلیس در سال ۲۰۱۶ در جریان یک همه‌پرسی سراسری، به طرح خروج این کشور از اتحادیه اروپا (برگزیت) رأی مثبت دادند، با این وجود اکنون با گذشت سه سال، سیاستمداران این کشور هنوز نتوانسته‌اند برای خروج از اتحادیه، نقشه راه روشنی تدوین کنند.

هفته گذشته «ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس که در اجرای برگزیت با شکست روبرو شده، اعلام کرد به زودی از قدرت کناره‌گیری می‌کند.

با مشخص شدن تبعات احتمالی خروج برای انگلستان، برخی نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اکنون اکثر مردم این کشور خواهان ادامه حضور در اتحادیه هستند. همین امر موجب شده تا برخی از سیاسیون از جمله حزب کارگر، گزینه برگزاری همه‌پرسی مجدد را مطرح کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر