ترزا می، نخست وزیر انگلیس چندی پیش اعلام کرد هفتم ژوئن (برابر با 17 خرداد) رسماً از سمت خود کنارهگیری میکند.
وی مقابل مقر نخست وزیری اعلام کرد از رهبری حزب محافظهکار متبوعش کنارهگیری میکند که این در واقع بهمعنی استعفا از ریاست دولت نیز هست.
می همچنان نخست وزیر انگلیس باقی خواهد ماند تا جانشین وی در یک روند دومرحلهای انتخاب شود.
پیشنویس توافقنامه پیشنهادی ترزا می برای خروج از اتحادیه اروپا در چندین رأیگیری مجلس عوام بریتانیا رأی کافی را نیاورد و او هم از درون حزب و همچنین از سوی احزاب مخالف بهشدت در معرض انتقاد قرار داشت. وی بالاخره نتوانست زیر این فشارها تاب بیاورد و استعفای خود را اعلام کرد.
اما بعد از اینکه حدس و گمان ها درباره اینکه بتوانیم یک بار دیگر توافق برگزیت را مورد مذاکره قرار دهیم در بین محافظه کاران انگلیسی بالا گرفت حالا "یان کلود یونکر"، رئیس کمیسیون اروپایی که آخرین روزهای عهده داری این سمت در اتحادیه اروپا را می گذراند اعلام کرده است که مذاکرات مجددی در این باره وجود نخواهد داشت.
یونکر در سخنانی در بروکسل اظهار داشت که موضع وی در این باره کاملا شفاف است. هیچ گونه مذاکرات مجددی در این باره وجود نخواهد داشت.
پیش از آن هم "لیام فاکس"، وزیر تجارت انگلیس در جریان دیداری در مصر اعلام کرده بود که این مایه تاسف و کاملا تعجب آور است که اتحادیه اروپا نمی خواهد درباره تغییرات در توافق برگزیت صحبت کند. اتحادیه اروپا بارها و بارها مذاکرت مجدد درباره توافق برگزیت را رد کرده است.
بعد از کناره گیری ترزا می از نخست وزیری انگلیس بحث ها درباره چگونگی پیشبرد روند این مسئله بالا گرفته است. در این میان "جرمی هانت"، وزیر امور خارجه انگلیس به حزب محافظه کار خود با لحن تندی درباره یک برگزیت نامنظم هشدار داده است. وی در مقاله ای در دیلی تلگراف نوشته است که این یک خودکشی سیاسی برای محافظه کاران انگلیسی است. به گفته وی تلاش ها در این راستا که انگلیس بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج شود به انتخابات مجدد می انجامد که در آن محافظه کاران به دلیل اختلافات گسترده داخلی در مناقشات بر سر برگزیت در معرض نابودی قرار خواهند گرفت.
وی با اشاره به نتایج انتخابات پارلمانی اروپا که حزب تازه تاسیس برگزیت نایجل فاراق در آن نتیجه خوبی را به دست آورد برگزاری انتخابات مجدد را یک تهدید موجودیتی برای حزبش دانست.
حزب برگزیت با کسب دستکم 31 درصد آرا در انتخابات پارلمان اروپا پیشتاز شد. نایجل فاراژ رهبر این خزب افراط گرای انگلیس است.
شهروندان بریتانیا ترجیح دادند تا به جای انتخاب از میان دو حزب سنتی این کشور- حزب کارگر و حزب محافظه کار- از حزب برگزیت بریتانیا به رهبری نایجل فاراژ حمایت کنند.
محافظه کاران در انتخابات پارلمانی اروپا با کسب تنها 9 درصد آراء بدترین نتیجه انتخاباتی از سال 1832 را کسب کردند.
جرمی هانت همچنین تصریح کرد که یک نخست وزیر جدید با این وعده که اتحادیه اروپا را بدون مذاکرات مجدد در یک تاریخ مشخص ترک خواهیم کرد موجب برگزاری انتخابات مجدد شده و پارلمان در چنین موردی دولت را ساقط خواهد کرد.
جرمی هانت، یکی از نامزدهای مطرح برای جانشینی ترزا می است. سخت ترین رقیب وی "بوریس جانسون"، وزیر امور خارجه سابق انگلیس و "دومینیک راب"، وزیر سابق برگزیت در این کشور است که یک برگزیت بدون توافق را رد نمی کنند.
در این میان "استیو بنون"، مشاور سابق "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا که اخیرا دخالت های زیادی در امور داخلی اروپایی داشته و برای موفقیت احزا ب راست پوپولیستی تلاش می کند گفته است که انتظار نامزدی نایجل فاراق برای نخست وزیر انگلیس را دارد.