رئیس اداره پیشگیری از ایدز و کنترل بیماریهای آمیزشی وزارت بهداشت آخرین وضعیت ابتلا به HIV/AIDS در کشور را اعلام کرد و گفت: همچنان در موارد جدید، ابتلا به این بیماری از طریق انتقال جنسی رو به افزایش است.
به گزارش پایداری ملی، با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت اجرای چهارمین برنامه استراتژیک ملی ایدز (۹۴ تا ۹۸)، گفت: در راستای سیاستهای کلی سلامت با هدف کاهش موارد جدید ابتلا به ایدز و کاهش ۲۰ درصدی مرگ منتسب به این بیماری در سال ۹۴ در شورای عالی سلامت تصویب شد. نیاز است وزارتخانهها و سازمانهای شرکای برنامه تا پایان خرداد ۹۸ اطلاعات و گزارش عملکرد هر سازمان بر اساس وظایف و تعهدات تعیین شده مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته، چالشها مشخص شده و بر اساس اولویتبندی، راهکارها تعیین و زمینهساز تدوین برنامه استراتژیک پنجم قرار گیرد.
شناسایی 39هزار و 549 مبتلا به ایدز
کازرونی در ادامه صحبتهایش به آخرین وضعیت آماری ابتلاء و درمان این بیماری در کشور اشاره کرد و افزود: کل موارد ثبت شده این بیماری از ابتدا تا کنون ۳۹هزار و ۵۴۹ نفر بودهاند که مرگ ۱۸هزار و ۱۱۹ نفر آنها ثبت شده است.۵۰ درصد کل موارد شناخته شده در زمان تشخیص نیز در گروه سنی ۲۰ تا ۳۵ سال بودهاند.
تزریق با سرنگ مشترک در صدر علت ابتلا
وی افزود: علت ابتلا به اچ آی وی در بین کل مواردی که از سال ۶۵ تا کنون در کشور به ثبت رسیده به ترتیب تزریق با وسایل مشترک در مصرفکنندگان مواد (۶۰.۸ درصد)، رابطه جنسی (۲۱.۶ درصد) و انتقال از مادر به کودک (۱.۶ درصد) بوده است. البته در موارد جدید، ابتلا از طریق انتقال جنسی رو به افزایش بوده است.
وی افزود: تخمین مبتلایان زنده در کشور حدود ۶۰ هزار نفر مبتلا است و تا پایان سال ۹۷ از بین افراد مبتلا ۲۱ هزار و ۴۳۰ نفر مبتلای زنده ثبت شده است که از این تعداد ۱۵ هزار و ۵۰ نفر تا کنون برای دریافت خدمات به مراکز ارایه دهنده خدمت مراجعه کرده و تعداد ۱۳ هزار و ۴۷۷ تن نیز در حال حاضر تحت درمان قرار دارند.
زنان؛ 18 درصد مبتلایان به ایدز
رییس اداره پیشگیری از ایدز و کنترل بیماریهای آمیزشی وزارت بهداشت، افزود: ۸۲ درصد مبتلایان ایدز را مردان و ۱۸ درصد را زنان تشکیل میدهند.
وی در ادامه صحبتهایش با بیان اینکه در کل کشور ۲۰۰ مرکز برای آموزش، پیشگیری، کنترل و درمان ایدز فعال است، گفت: چالشی که اکنون ما با آن روبرو هستیم، تفاوت میان میزان تخمین ما از افراد مبتلا به ایدز و کسانی است که برای دریافت خدمات درمانی مراجعه میکنند. در واقع تنها یک سوم مبتلایان طبق تخمین از وضعیت ابتلای خود آگاه شدهاند و دو - سوم دیگر از ابتلای خود آگاه نبوده و متاسفانه تحت مراقبت و درمان قرار ندارند.
کازرونی تاکید کرد: از آنجایی که «اچ آی وی» یک بیماری مزمن عفونی است، تشخیص هرچه سریعتر آن به روند کنترل بیماری کمک بسزایی میکند. وقتی فرد تحت مراقبت و درمان قرار گیرد از یک طرف عوارض بیماری به حداقل رسیده و میتواند زندگی عادی با طول عمر تقریبا طبیعی داشته باشد و از طرف دیگر با درمان موثر، تعداد ویروس در خون وی به اندازهای پایین خواهد آمد که قابلیت انتقال به دیگران را نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: افراد می توانند جهت کسب اطلاعات مرتبط با اچ آی وی / ایدز و بیماریهای آمیزشی و دریافت آدرس و تلفن کلیه مراکز ارایه خدمات آموزشی، مشاورهای، تشخیص و مراقبت در سراسر کشور به سایت وزارت بهداشت به آدرس WWW.HIV-STI.IR مراجعه کنند.