به گزارش پایداری ملی، همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان ادعیه روزانه این ماه شریف بسیار جای دقت و تفکر دارد. این دعاهای روزانه که در محافل مذهبی خوانده میشود توسط ابنعباس از پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نقل شده است و علمای بزرگ اسلام آنها را در کتاب خود ثبت و ضبط کردهاند و ما این ادعیه را از کتاب «اقبال الأعمال» سیدبن طاووس عالم بزرگ شیعه نقل میکنیم. این کتاب مانند سایر کتابهاى سید از اعتبار و ارزشی ویژه بین علماى شیعه برخوردار است تا جایی که شیخ عباس قمی در «مفاتیح الجنان» بسیار از ادعیه این کتاب استفاده کرده است.
اینک بهمناسبت فرا رسیدن شانزدهمین روز ماه مبارک رمضان، دعای این روز بههمراه شرحی بر آن منتشر شده است:
اللَّهُمَّ وَفِّقْنِی فِیهِ لِمُوَافَقَةِ الْأَبْرَارِ، وَ جَنِّبْنِی فِیهِ مُرَافَقَةَ الْأَشْرَارِ، وَ آوِنِی فِیهِ بِرَحْمَتِكَ إِلَى [فِی] دَارِ الْقَرَارِ، بِإِلَهِیَّتِكَ یَا إِلَهَ الْعَالَمِینَ
خدایا مرا در این ماه به همراهی و همسویی با نیکان توفیق بده و از همنشینی با بدان دور بدار، و به حق رحمتت به خانه آرامش جایم بده، به خدایى خودت اى معبـود جهانیان
حجتالاسلام محمود ریاضت محقق و کارشناس علوم دینی در توضیح دعای این روز برای تسنیم نوشت: توفیق الهی برای همراهی و همنشینی با نیکان، دوری از رفاقت با بدکاران و قرار گرفتن در جایگاه امن و رحمت الهی از خواستههای امروز است.
انس، الفت و مجالست با نیکان موجب رفعت رتبه و درجات انسان در أعلی درجات است که به فرموده کلام وحی «إِنَّ کِتابَ الأَبرارِ لَفِی عِلِّیِّینَ ... به درستی که نامه اعمال نیکان در بالاترین درجات است»، زیرا مجالست با أبرار منجر به رفاقت با اولیای حق میشود و خروجی چنین رفاقتی به فرموده حق تعالی «وَ حَسُنَ أُوْلئِکَ رَفِیقاً ...» خواهد بود. این یعنی به همراهی و معیت با انبیاء و صدیقین و شهداء و صالحین دست یافتن و مهمتر آنکه با نیل به این درجات آنچه روزی 10 بار در نمازها بیان میکنیم که «صِراطَ الَّذینَ أَنعَمتَ عَلَیهِم ...» محقق میشود.
در نهایت به قرار گرفتن در دارالرحمة أرحم الراحمین ختم خواهد شد. یکی از اهداف بلند ضیافت حق تعالی در ماه مهمانیاش نیل مهمانان این سفره به این مرتبه و درجات است. امید آنکه از گستره سفره ضیافت الهی این مهم برای ضیوف الرحمن بیش از پیش فراهم و میسر شود.