اسحاق جهانگیری در مراسم تودیع و معارفه وزرای سابق و جدید وزارت امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد: مطمئن هستم با توجه به دانش و سعه صدری که آقای طیبنیا دارند همچنین با توجه به اعتمادی که جناب آقای رئیس جمهور و مجلس محترم به ایشان دارند و همچنین خوشنامی که در جمع اقتصاددانان کشور از ایشان وجود دارد، ایشان از این سرمایهی بزرگ در جهت بهبود شرایط اقتصادی کشور استفاده و مشکلات پیش روی کشور را برطرف کنند.
وی افزود: آقای دکتر روحانی طی برنامههایی که برای اولین بار در مجلس مطرح کردند، گفتند که هدف نهایی سیاستهایی که دنبال میکنم بهبود وضعیت رفاهی و زندگی مردم است و برای این هدف نهایی توسط دوستان اقتصاددان اهداف متعددی تدوین شده است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه وزارت اقتصاد و دارایی، با سرمایههایی که دارد موتور اصلی اقتصاد کشور قلمداد میشود، اظهار کرد: در جهت تحقق این اهداف راهبردی موضوعی که در دولت های مختلف مورد توجه قرار میگیرد این است که تیم اقتصادی دولت هماهنگ است، یا اینکه بعد از مقطعی دچار اختلافات داخلی خواهد شد.
وی تاکید کرد: این بار تلاش شده با استفاده از نظر دوستان و کارشناسان تیم هماهنگی از دو دستگاه وزارت اقتصاد و دارایی و برنامه و بودجه و سازمان مدیریت و برنامهریزی که انشاء الله در آینده احیاء خواهد شد، مورد توجه قرار بگیرد بر همین اساس در روزهای نخستین قرار گذاشته شد که حداقل هفتهای یکی دو جلسه با ستاد اقتصادی جلسه داشته باشیم تا برای مسائل اصلی اقتصاد بحث و بررسی داشته باشیم.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد:علیرغم همهی زحمتهایی که تاکنون کشیده شده، اقتصاد کشور با چالشهای مختلفی روبرو است که مردم از آن رنج میبرند.
وی پایین بودن نرخ رشد اقتصادی و بالابودن نرخ بیکاری را از جمله این چالشها عنوان و اظهار کرد: بیکاری بالا دارد به یکی از چالشهای جمهوری اسلامی تبدیل میشود و اگر نتوان برای آن راهکاری اتخاذ کرد، ممکن است این موضوع در آینده جدی مشکلساز شود.
وی با اشار به بالا بودن نرخ تورم و با بیان اینکه این نرخ از نرخ متوسطی که بانک مرکزی اعلام میکند بالاتر است افزود: تجهیز منابع ریالی و ارزی برای فعالان اقتصادی از جمله دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین اظهار کرد: هدف اصلی ما از خصوصی سازی باید این باشد که بهرهوری از سرمایه را بالا ببریم. ضمن این که باید بررسی شود که وضع بازدهی به چه صورت است و مدیریت بنگاهها در دست چه کسی است.
وی در ادامه سهام عدالت را از چالشهای اقتصاد خواند و خاطر نشان کرد: امروز شرکتهای بزرگی با حجم دارایی بالا در کشور ایجاد شده که وزارت اقتصاد باید این حجم از دارایی که توسط این شرکتها برای توزیع سهام عدالت به کار گرفته را در مسیر درست ساماندهی کند تا این شرکتها به شرکتهای سرمایهگذاری دیگری تبدیل شود.
جهانگیری همچنین با بیان اینکه نباید از نظام بانکی غفلت کنیم، گفت : اتفاقاتی که در نظام بانکی افتاده دغدغهی جدی شده است. به هر ترتیب اتفاقات حاشیهای ایجاد شد که نمیدانم نتیجه اتفاق 3 هزار میلیارد و آن ریسکی که آقای حسینی گفتند، از مدیریت نظام بانکی کنار رفته؟
وی گفت: برگردان روحیه به نظام بانکی کشور و رد کردن حواشی از این نظام بانکی از مسائل پیچیدهای است که پیش روی ماست.
معاون اول رئس جمهور در ادامه گفت: اطمینانی که در مقابل این چالشها وجود دارد این است که مجموعهی نیروهای تحصیلکردهی کشور و یا اقتصاد دانان سرمایههای بزرگی هستند که دولت باید با تمام وجود خود و با آغوش باز از آنها استقبال کند و این سرمایههای عظیم در جهت عبوردادن دولت از چالشها و مشکلات به کار گرفته شوند.
وی افزود: دوستان صاحبنظر ما نباید احساس کنند که با وجود نظراتی که دارند، ولی گوش شنوایی در دولت نیست، و من در همین راستا از اقتصاد دانان دلسوز کشور و مردم خواهش میکنم که دولت را از نظرات خود محروم نکنند.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد:ایران کشور مهمی در منطقه است و در شرایطی به سر میبرد که همه منطقه دچار ناآرامی جدی و دشمنیهایی هستند و تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران وضع شده است. انتظار مردم این است که آقای دکتر روحانی هم در بحث سیاست خارجی با حفظ شان و جایگاه ایران و با تعامل جدی با دنیا از تحریمهای ظالمانه جلوگیری کند و هم اینکه در بحث بهبود اقتصاد قدم هایی را بردارد.
وی با بیان اینکه وزارت اقتصاد و دارایی هدف اصلی تحریمهاست گفت: تدابیر دوستان در این مقطع بسیار مهم است و همانطور که مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی تاکید داشتند این موضوع از بحثهای تعیین کننده است. وقتی دنیا نمیخواهد برای تغییر خود روشهایی را اتخاذ کند ما باید از دوستان صاحبنظر خود استفاده کنیم تحریم ها را دور بزنیم.
وی گفت: در مقاطعی با دنیا دچار تنش بودیم و این باعث شدت که بازار داخلی در اختیار کالاهای خارجی قرار بگیرد، ولی امروز دلیلی ندارد که به شرایط خود کم توجهی کنیم.