یک مقام ارشد سابق پنتاگون میگوید نیروهای آمریکایی حاضر در منطقه و کشورهای متحد آمریکا در برابر حملات احتمالی ایران کاملا آسیبپذیر هستند.
به گزارش پایداری ملی، سیاستهای خصمانه برخی مقامات آمریکایی علیه جمهوری اسلامی ایران در بین برخی شخصیتهای آمریکایی، منجر به نگرانی شده است.
«آنچه ترامپ و کنگره باید اکنون به آن و نه پیش از حمله ایرانیها به آن توجه کنند این است که ممکن است آمریکا و متحدانش متحمل لطمات بدی از سوی ایران شوند. اینکه ما میتوانیم لطمات بیشتری به آنها وارد کنیم نافی قابلیت آنها برای خسارت زدن به ما نیست.» این جملات بخشی از یادداشت «ریچارد کلارک»، از مقامات ارشد سابق پنتاگون در وبگاه نیویورک دیلی نیوز است.
کلارک که اکنون رئیس هیات مدیره اندیشکده موسسه خاورمیانه در آمریکاست، در این یادداشت نوشته است: «وقتی که آمریکا از توافق هستهای با ایران خارج شد شروع به وارد آوردن فشار حداکثری اقتصادی بر دولت تهران کرد. هدف وادار کردن ایران به پذیرش یک توافق اصلاح شده با امتیازات بیشتر نبود؛ اگر چه بهطور شفاف اعلام نشد اما هدف، تغییر نظام سیاسی ایران بود.»
وی میافزاید: «این اقدام روشی غیرواقعبینانه برای ایجاد دولتی دموکراتیکتر در ایران بوده و هست. در واقع، چنین اقدامی شکلگیری یک دولت به سبک غربی را در ایران حتی به آیندهای دورتر موکول میکند چرا که منجر به خطر درگیری نظامی با ایران میشود.»
کلارک که اصرار دارد برای خلیج فارس از نام مجعول استفاده کند؛ پس از اشاره به تحولات مربوط به اعزام یک ناو هواپیمابر آمریکایی به منطقه مینویسد: نیروهای آمریکایی در سوریه، عراق و افغانستان و همچنین آنهایی که در کشورهای حاشیه خلیج فارس [در متن اصلی از نام مجعول استفاده شده است] هستند به شدت در برابر حمله نیروهای ویژه ایرانی و نواب کاملا آموزشدیده این کشور آسیبپذیر هستند.
وی همچنین خاطرنشان کرده که ناوگان آمریکا در خلیج فارس نیز میتواند مورد حمله قایقهای کوچک و سریع ایرانی قرار گیرد که چنین عملیاتی را تمرین کردهاند.
کلارک در خصوص خطر حملات سایبری ایران به آمریکا هم هشدار داده است.
وی همچنین تصریح کرده که متحدین آمریکا در منطقه از جمله عربستان سعودی، امارات عربی متحده و بحرین نیز میتوانند با آسیبهای جدی ناشی از حملات ایران مواجه شوند. تاسیسات نفتی امارات و عربستان، تاسیسات فراساحلی، خطوط لوله انتقال نفت، بنادر و تانکرها همه میتوانند مورد حمله قرار گیرند.
به گفته او، دیگر اهداف ساده برای ایران، تاسیسات آبشیرینکن کشورهای مزبور، فرودگاهها و نیروگاههای تولید برق آنهاست.
کلارک در فراز پایانی یادداشت خود تاکید کرده است: هیچ پایان خوشی برای جنگ آمریکا با ایران متصور نیست. ما نمیتوانیم حمله کنیم و دولتی دموکراتیک بر سر کار آوریم.
«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در بیانیهای ستیزهجویانه بامداد دوشنبه از اعزام یک ناوگروه رزمی به غرب آسیا خبر داد اما اعلام کرد که کشورش تمایلی برای جنگ با ایران ندارد. این بیانیه چندی پس از آن صادر شده که آمریکا در تلاش خود برای کنار زدن دولت قانونی در ونزوئلا که برخی از آن به نام کودتای نافرجام یاد کردهاند، ناکام مانده است. برخی کارشناسان این بیاینه بولتون را تلاش او برای حفظ وجهه دانستهاند.
پایگاه آکسیوس به نقل از یک مقام رژیم صهیونیستی نوشت قبل از آنکه «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید ایران را تهدید کند، اسرائیل اطلاعاتی درباره طرح ادعایی ایران برای حمله به منافع آمریکا در منطقه خلیج فارس به واشنگتن ارسال کرده است.
مطابق گزارش آکسیوس، ادعاها درباره طرح ادعایی ایران برای حمله به منافع آمریکا در گفتوگوهای دو هفته پیش در کاخ سفید میان یک هیئت اسرائیلی و یک هیئت آمریکایی مطرح شده است.
کارشناسان، از سوی دیگر معتقدند اقدام آمریکا در اعزام ناوگروه به منطقه جزو رویههای معمول و متداول ارتش آمریکا است و هدف بیانیه جان بولتون بیشتر انتشار یک پیام برای ارعاب ایرانیها است.