۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۰
کد خبر: ۴۸۱۵۱
پیامبر اکرم (ص) در روایتی به یکی از رفتارهای بندگان که مورد علاقه خداست اشاره کرد.
به گزارش  پایداری ملی، یکی از موضوعاتی که در فرهنگ قرآن و عترت از جایگاه بسیاری رفیعی برخوردار است، مسأله کار و تلاش و کسب روزی حلال است، این موضوع آن قدر اهمیت زیادی دارد که اهل بیت (ع) 9 جزء ‌از 10 جزء عبادت را کسب رزق حلال برشمردند. علاوه بر این، مهم‌ترین عامل اثرگذار در رشد و بالندگی هر جامعه کار و تلاش افرادی است که از آن‌ها با عنوان قشر کارگری یاد می‌کنیم؛ در واقع کارگران در آخرین چرخه عرصه‌های اقتصادی و صنعتی پس از تولید علم توسط نخبگان جامعه، وظیفه تولید محصول را بر عهده دارند که این مسأله بر اهمیت این حرفه شریف می‌افزاید.

پیامبر اکرم (ص)  در حدیثی می‌فرماید: «إنَّ اللّه َ یُحِبُّ أن یَرى عَبدَهُ تَعِبا فی طَلَبِ الحَلالِ؛ خداوند دوست دارد که بنده‌اش را در  تلاش برای جست و جوى روزىِ حلال ببیند.

منبع:‌ کنز العمال، ح 9200

پس بیاییم با عمل این توصیه اهل بیت (ع)، فرهنگ کار و تلاش در جامعه رونق دهیم. رهبر معظم انقلاب اسلامی اخیراً در دیدار با جمعی از کارگران در اهمیت این امر فرمود: «ما باید فرهنگ کار و تولید و تلاش را ترویج کنیم. روحیه‌ی نشستن و انتظار ثروت بادآورده [را کشیدن] باید از بین برود؛ این را نباید ترویج کنیم. دستگاه‌های مختلف، کاری از نوع بخت‌آزمایی را انجام ندهند؛ این را متوجه باشند. در قرآن آمده «لَیسَ لِلانسان اِلّا ما سعیٰ»، دستاورد واقعی انسان آن چیزی است که محصول سعی و تلاش اوست. آن جایی که فکر و بازو و همت و اراده‌ی انسان کاری کند، جایی است که جامعه را رشد می‌دهد. باید تلاش کرد؛ منتها ما نگاهمان فقط مادی نیست، دنبال معنویت و صلاح و عزت جامعه و پیشرفت اخلاقی جامعه هم هستیم».

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر