به گزارش پایداری ملی، زینب فرشته در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی فناوری نانو در گفتوگو با خبرنگار فارس در گلپایگان اظهار کرد: در انقلاب صنعتی هزاره سوم کشور ایران پیشگام با فناوری نانو در دنیا در حال پیشرفت است.
وی گفت: تکنولوژی نانو از سال 1379 در ایران شناخته شد و هیئت و کارگروهی با همین نام از آن زمان فعالیت علمی خود را در زمینه نانو آغاز کرد و مصوب شد هزینهها و پروژههای علمی کشور به سمت نانو سوق داده شود.
این پژوهشگر نانو تکنولوژی با تاکید بر اینکه تا سال 1914 ایران باید به رتبه 15 دنیا از نظرعلم و تجاری سازی در زمینه نانو دست پیدا کند، اظهارکرد: در شرایط کنونی ایران وضعیت مطلوبی در علم نانو تکنولوژی کسب کرده و حتی از برنامه پیشبینی شده فراتر حرکت کرده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر کشور ایران جزو 10 کشور برتر دنیا در علم نانو است و در خاورمیانه ایران رتبه نخست در این رشته را به خود اختصاص داده است و همچنین از نظر کاربرد تکنولوژی نانو در صنعت و یا تجاری سازی ایران در رتبه 25 دنیا قرار گرفته است.
فرشته یادآور شد: هم اکنون کشور ما از نظر ساخت ذرات، سنتز نانو مواد و ساخت تجهیزات در جایگاه مناسبی قرار دارد و اینک در حال تهیه و تدوین استانداردهای لازم برای بهکارگیری مواد نانو تکنولوژی هستیم.
وی با بیان اینکه نخستین پژوهشکده نانو در دانشگاه کاشان تاسیس شده است، تصریح کرد: در بیشتر دانشگاههای مهم کشور مانند دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه اصفهان پژوهشکده نانو فعال است و پژوهشهای نانو را مدیریت میکند و در راستای پروژههای مورد نیاز کشور به فعالیت مشغول است.
این پژوهشگرنانوتکنولوژی اظهارکرد: استان اصفهان استانی است که در زمینه رشد تکنولوژی نانو بسیار پیشرفت کرده و از نظر کاربردی و سنتز نانو همواره در کشور مطرح بوده است.
وی با بیان اینکه شهرستان گلپایگان یکی از قطبهای مهم کشاورزی در استان اصفهان محسوب میشود، تصریح کرد: تکنولوژی نانوعلمی نیست که به تنهایی کاربرد داشته باشد بلکه این علم باید به در کنار سایر علوم و به صورت گروهی مورد استفاده قرار گیرد.
فرشته گفت: اگر پروژهای در زمینه کشاورزی قرار است صورت گیرد باید کارشناسان صنعت، مهندسی مواد، شیمی و فیزیک هم حضور داشته باشند و دراین زمینه تبادل نظر کنند تا پروژه به محصول نهایی تبدیل شود بنابراین علم نانو تکنولوژی علمی بین رشتهای است و با سایر علوم درارتباط است.
وی در ادامه به کاربرد نانو در رشته پزشکی و داروسازی اشاره کرد و افزود: محققان کشور برروی داروهای ضد سرطان، دیابت و MS در حال تحقیق هستند و به نتایج مطلوبی نیز دست پیدا کردهاند.