وزير راه و شهرسازی گفت: بیش از ۱۴ هزار کیلومتر از راههای کشور اعم از راههای اصلی، فرعی و روستایی در بیش از ۶ هزار و ۸۰۰ نقطه دچار آسیب شدهاند.
به گزارش پایداری ملی، محمد اسلامی وزیرراه وشهرسازی در نشست علنی صبح امروز (یکشنبه) پارلمان برای ارائه گزارش از آخرین وضعیت کمک رسانی به سیل زدگان و میزان خسارات وارد شده در اثر سیل، در مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
وی در ابتدا اظهار داشت: خسارت های وارد شده به راه های کشور به طور کلی از نوع آب بردگی، آب شستگی، فرونشست، ریزش کوه و یا رانش زمین بوده است.
وی افزود: در این مقاطع به بیش از 10 هزار و 900 ابنیه فنی (از جمله پل ها و آب رو ها) آسیب وارد شد که در این ارتباط،725 پل به طور کامل تخریب شد.
اسلامی در ادامه عنوان کرد: وزارت راه و شهرسازی در ایام نوروز مسئولیت تشکیل ستاد سفرهای نوروزی را بر عهده دارد و از همه ایام سال فعالتر است و به گونهای در حالت آماده باش قرار دارد.
وزیر راه و شهرسازی بر همین اساس اضافه کرد: مهمترین دغدغه ما اهتمام ویژه برای حفاظت از جان مردم در کنار نیروهای امداد رسان در نقاط مختلف کشور بود. فراهم کردن امکان عبور و مرور با بازگشایی جادهها در دستور کار وزارتخانه قرار دارد.
«تا به امروز بیش از ۱۴ هزار کیلومتر از راههای کشور اعم از راههای اصلی، فرعی و روستایی در بیش از ۶ هزار و ۸۰۰ نقطه دچار آسیب شدهاند که این آسیبها متأثر از نوع آب شستگی، آب خوردگی، ریزش کوه یا رانش زمین بوده است».
اسلامی افزود: در ایام نوروز در ۲۴ استان و ۲۱۳ شهرستان و ۲۶۹ شهر با سیلاب مواجه شدیم و ستاد مدیریت بحران در وزارت راه و شهرسازی به صورت شبانه روزی تلاش خود را بکار گرفت.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه تصریح کرد: در سراسر کشور حدود 12 هزار نفر نیروی راهداری با بیش از 9 هزار دستگاه ماشین آلات برای انجام عملیات راهداری و برف روبی و مقابله با تهدیدات سیل همزمان به فعالیت پرداختند.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سیلاب اخیر موجب فعال شدن چشمه سار ها - که سال ها خشک بودند - شده است، افزود: حرکت آب ها درجای جای جاده ها، آسیب پذیری جاده را زیاد کرده است.
وی ادامه داد: در مسیر رودخانه ها و مسیل ها حجم آبی که روان شد در خیلی مناطق بخصوص در استان های گلستان و لرستان بیش از سه برابر دوره بلند مدت بوده است که این، سبب عبور حجم سنگین آب از روی پل ها بود؛ این میزان آب، خیلی بیشتر از حجمی بود که برای آن پل های بزرگ در نظر گرفته شده بود.
اسلامی با بیان اینکه میزان آسیب وارد شده به جاده اصلی خرم آباد – پلدختر خیلی زیاده بوده است، تاکید کرد: از آسیبی که به 108 کیلومترجاده وارد شده، بیش از 40 کیلومتر آسیب جدی است و حدود 28 کیلومتر آن قابلیت بازسازی اساسی دارد اما 12 کیلومتر آن باید جاده جدید احداث شود.
وزیر راه وشهرسازی حجم خسارت های وارد شده به جاده ها و ابنیه فنی را بیش از سه هزار و 520 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: به طور همزمان خطوط ریلی نیز دچار آسیب شده است.