به گزارش پایداری ملی، محمدرضا شهرستانی با بیان اینکه در حال حاضر با مازاد تولید فولاد نسبت به میزان تقاضای داخلی روبرو هستیم، اظهار داشت: اختلاف قیمت زیادی بین فولاد عرضه شده در داخل و محصول صادراتی وجود دارد، به همین دلیل اکثر تولیدکنندگان مایلند محصولات خود را صادر کنند.
وی ادامه داد: به منظور ایجاد شرایط پایدار در بازار فولاد، نباید فشار دستوری برای تامین نیاز داخل با قیمت پایین وجود داشته باشد بلکه قیمت داخلی نیز باید نزدیک به نرخ صادراتی تعیین شود.
شهرستانی با اشاره به افزایش تقاضای فولاد در پی بروز سیل در کشور و همچنین کاهش تولید واحدهای مستقر در مناطق سیلزده گفت: در حال حاضر شرکت فولاد خوزستان با مشکل دسترسی به مواد اولیه روبرو است و در عین حال برای ارسال تولیدات خود با مشکل روبرو است زیرا وسایل حمل و نقل خود را در اختیار گروههای امدادرسان به سیلزدگان قرار داده است.
وی با بیان اینکه پس از رفع بحران سیل، معضل تامین مواد اولیه کارخانهها بر طرف خواهد شد، افزود: در شرایط فعلی به دلیل تحریمها، نقل و انتقال پول سختتر شده و در این وضعیت شرکتها ترجیح میدهند با توقف خطوط تولید خود نسبت به تعمیر و نگهداری خطوط تولید اقدام کنند.
عضو هیات مدیره انجمن فولاد در مورد تاثیر سیل بر کاهش تولید فولاد در کشور نیز توضیح داد: این تاثیر زیاد نخواهد بود به طوری که ممکن است حدود 300 هزار تن از تولید 25 میلیون تنی فولاد را تحت تاثیر قرار دهد.
* تاثیر کمبود برق بر تولید فولاد
وی ادامه داد: البته برنامهریزی تولید فولاد برای سال جاری حدود 28 میلیون تن بود ولی با توجه به احتمال قطعی برق طی تابستان امسال (حادتر از سال قبل) به دلیل عدم افتتاح نیروگاههای جدید با وجود برنامهریزی قبلی، رقم پیشبینی شده برای امسال محقق نخواهد شد و در خوشبینانهترین حالت به تولید 25 میلیون تن فولاد خواهیم رسید.
شهرستانی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر قیمت هر کیلو میلگرد در داخل 5 هزار تومان و هر کیلو ورق گرم 6 هزار تومان است، گفت: در شرایط فعلی هر تن میلگرد بیش از 500 دلار و هر تن ورق گرم بیش از 600 دلار صادر میشود.
وی تاکید کرد: برای ایجاد ثبات در بازار فولاد، قیمت داخلی ورق باید حدود 10 هزار تومان و قیمت میلگرد حدود 8500 تومان باشد.
عضو هیات مدیره انجمن فولاد در ادامه با بیان اینکه بحثی برای افزایش قیمت فولاد در داخل مطرح نیست، اظهار داشت: با قیمتهای فعلی نیز مصرفکنندگان برای خرید با مشکل روبرو هستند.
وی یکی از دلایل تمایل تولیدکنندگان به صادرات فولاد به جای عرضه آن در بازار داخلی را استفاده از ارز صادراتی برای واردات مواد اولیه از جمله فروآلیاژها، قطعات یدکی و الکترود عنوان کرد و گفت: تولید هر تن فولاد 120 دلار، ارزبری دارد.
شهرستانی در ادامه با بیان اینکه میزان صادرات فولاد برای سال 97 حدود 11 تن پیشبینی شده بود، گفت: متاسفانه فقط حدود 8 میلیون تن صادرات فولاد صورت گرفت که دلیل پایین بودن این رقم، اعمال تحریمها و همچنین جلوگیری دولت از بالا بودن میزان صادرات فولاد بود تا قیمتهای داخلی افزایشی نداشته باشد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر نیز به منظور تأمین نیاز داخل، قیمتها پایین نگه داشته شده و برای صادرات فولاد نیز سقف تعیین شده است، به طوری که میزان صادرات نباید از 50 درصد میزان فولاد معامله شده در بورس کالا بیشتر باشد.
وی افزود: امسال میتوانیم تا 10 میلیون تن صادرات فولاد داشته باشیم ولی این مساله همچنان به سیاست دولت بستگی دارد.