به گزارش پایداری ملی، محققان موفق به کشف گونه های تازه ای از یک باکتری نفتخوار در عمق اقیانوس آرام و در درازگودال ماریانا شده اند که در کف بخش شمال غربی اقیانوس آرام قرار دارد. عمق این بخش از اقیانوس آرام به حدود 11 کیلومتر می رسد و در شرق کشور فیلیپین قرار دارد. تا به امروز گونه های جانوری و گیاهی نایاب متعددی در این بخش از جهان کشف شده است.
پژوهشگران با جمع آوری نمونه هایی از آلودگی های میکروبی در این بخش از اقیانوس آرام و بررسی آنها در آزمایشگاه موفق به شناسایی این باکتری های میکروب خوار شدند. باکتری مذکور علاقه خاصی به تغذیه از کربوهیدارت ها دارد و لذا از نفت هم تغذیه می کند.
هیدروکربن ها تنها از اتم های هیدروژن و کربن تشکیل شده اند و در نفت خام، گاز طبیعی و غیره وجود دارند. باکتری های نفت خوار می توانند در مقابله با لکه ها و آلودگی های نفتی نقش بسیار مهمی ایفا کنند.
باکتری های یادشده هیدروکربن هایی موجود در عمق 6000 متری اقیانوس آرام را نیز مصرف می کنند و محدود به آلودگی های نفتی نبوده و از منابع طبیعی نیز تامین می شوند. این باکتری ها که توسط محققان چینی و انگلیسی شناسایی شده اند، از خانواده های Oleibacter، Thalassolituusو Alcanivorax هستند.
گفتنی است این درازگودال برای نخستین بار در سال ۱۹۵۱ توسط شناور چَلِنجـِر از نیروی دریایی ایالات متحده ستوان دان والش و مهندس ژاک پیکارد بررسی شد و به همین دلیل ژرفترین نقطهٔ آن گودال چلنجر نام گرفتهاست و تا ۴۲ سال بعد از آن این ۲ نفر تنها کسانی بودند که موفق به حضور و لمس کردن ژرفترین جای زمین شده بودند. در سال ۲۰۱۲ جیمز کامرون با شناور دیپ سی چلنجر موفق شد که به مدت بیست دقیقه در آنجا به کاوش و بررسی بپردازد. در سال ۲۰۱۰ نیز، دانشمندان یک زیردریایی بدون سرنشین را به این تنگه بسیار بزرگ اقیانوس آرام فرستادند تا نمونههایی از رسوبات بستر آن را جمعآوری کند.