به گزارش پایداری ملی، رحیم احسانی امروز سه شنبه در نشست خبری پژوهشگاه فضایی ایران یکی از راه حل های استفاده از فناوری در شرایط بحران را به کارگیری بالن ارتباطی مدیریت بحران عنوان کرده که در سایر کشورها نیز به کار گرفته میشود و گفت: این پروژه از سال ۹۵ در ایران آغاز به کار کرده و در سالهای ۹۶ و ۹۷ در مکانهای مختلف مورد تست قرار گرفته تا در شرایط بحران، از آن برای رفع نیاز مردم استفاده شود.
وی ادامه داد: در اربعین سال ۹۶ نیز این پلتفرم در ارتفاع ۳۰۰ متری زمین به پرواز در آمد و از آن برای اینترنت «وایفای» استفاده شد.
احسانی با اشاره به اینکه در سامانه بالن فضایی علاوه بر استفاده از وای فای، پایش آنلاین محیط نیز انجام میشود، افزود: پایش آنلاین محیط با دوربین دید در شب سال گذشته در زلزله سرپل ذهاب اجرایی شد و هم اکنون نیز دریافت تصاویر برای مدیریت بحران در سیل منطقه لرستان با استفاده از این سامانه اجرایی میشود.
وی گفت: در سال ۹۷، سامانه بالن فضایی برای حمل محموله ۳۰۰ کیلوگرمی نیز در استان البرز تست شد و علاوه بر ۲ سرویس قبلی، سرویس تقویت فرکانس بی سیم نیز در این سامانه دیده شده است.
رئیس پژوهشکده سامانههای حمل و نقل فضایی پژوهشگاه فضایی ایران تاکید کرد: این قابلیت در بهمن ماه سال ۹۷ برای افزایش برد فرکانس از ۲ کیلومتر به ۲۰ کیلومتر تست شد و هم اکنون با تکامل صورت گرفته، سامانه بالن فضایی، برد فرکانس رادیویی در ۱۸ کیلومتر، اینترنت وای فای در شعاع ۲۵ کیلومتری و استفاده از دوربین دید در شب در شعاع ۵ کیلومتری برای تصویربرداری مورد ارزیابی قرار گرفته است.
وی گفت: در حادثه سیل پلدختر به دستور وزیر ارتباطات این سامانه فضایی در روز ۱۳ فروردین در این منطقه نصب شد و همچنان این بالن ارتباطی با موفقیت در این منطقه مستقر است. با وجود این که راههای ارتباطی این منطقه مسدود و فیبرنوری هم از بین رفته بود و نیز خدمات اینترنت مختل شد، این سامانه توانست خدمات ارزشمندی را به مردم ارائه دهد.
احسانی تاکید کرد: بالن فضایی یک ضرورت برای مدیریت بحران کشور محسوب میشود و در صورت تکلیف و تأمین اعتبار، آمادگی فعال شدن آن در تمامی استانها وجود دارد.