۲۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۸
کد خبر: ۴۶۸۶
تیم تحقیقاتی واحد علوم و تحقیقات موفق به طراحی و ساخت دستگاه تولید پلاسمای سرد اتمسفری برای انعقاد خون شد.
به نقل از اداره کل روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، الهام جنانی و مریم امینی از دانش آموختگان کارشناسی ارشد رشته فیزیک به سرپرستی قرآن نویس رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای این واحد دانشگاهی موفق به طراحی و ساخت دستگاه تولید پلاسمای سرد برای انعقاد خون شدند.

مریم امینی یکی از مشکلات اساسی در جراحی را خونریزی در حین برش دانست و روش مناسب برای انعقاد خون در حین عمل جراحی را همواره مورد توجه محققان و جراحان اعلام کرد.

وی با بیان اینکه ارائه روشی نوین که آسیبی بر روی بافت در جراحی‌ها نداشته باشد از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: انعقادخون به کمک پلاسمای اتمسفری علاوه بر انعقاد سریع خون هیچگونه عوارضی برروی بافت ندارد. همچنین پلاسما با ایجاد محیطی استریل برای بافت، احتمال ایجاد عفونت‌ها را کاهش می‌دهد.

امینی با بیان اینکه در ابتدا به طراحی و ساخت دستگاه پلاسمای اتمسفری با ویژگی‌های منحصر به فردی که با شرایط بافت زنده سازگاری داشته باشد پرداخته شده است، افزود: این دستگاه قادر به انعقاد سریع خون بدون آسیب به بافت زنده است.

وی تصریح کرد: پس از ساخت دستگاه در مرحله اول این تکنولوژی در محیط آزمایشگاهی انجام شد. پس از موفقیت و بدست آمدن زمان انعقاد در مرحله دوم آزمایشات بر روی نمونه حیوانی انجام گرفت.

این پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات گفت: نتایج تصویربرداری و پاتوبیولوژی از دو بافت پوست و کبد حاکی از آن است که علاوه بر اینکه هیچ آسیب بافتی صورت نگرفته و این روش بدون عوارض است، مراحل ترمیم زخم‌های حاصل از برش نیز با سرعت بالایی انجام گرفته است.

وی با اشاره به اینکه این موفقیت گامی بزرگ در زمینه پیوند علم فیزیک پلاسما با علم پزشکی به ویژه جراحی است، ادامه داد: این پروژه در مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات و با استفاده از امکانات پیشرفته و فوق حرفه‌ای ساخته شده در این مرکز انجام گرفته است. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر