به گزارش پایداری ملی، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در دیدار با مدیران و کارکنان مجلس شورای اسلامی در سال جدید که در تالار مدرس ساختمان مشروطه پارلمان برگزار شد، طی سخنانی ضمن تبریک سال جدید و اعیاد پیش رو اظهار داشت: امسال و در ابتدای سال باران رحمت الهی همه کشور را در بر گرفت و خوشخبتانه پس از سالها خشکسالی که مشکلاتی را برای کشور بوجود آورده بود، این باران رحمت سراسر کشور را سیراب کرد و سدهای مختلف پر از آب شده است.
وی با بیان اینکه این باران رحمت یک سرمایه برای ملت ایران بود، افزود: گاهی در سالهای گذشته میشنیدیم که برخی میگفتند چرا برای سدسازی این همه هزینه کردیم و همواره ایراد میگرفتند اما دیدیم که امروز آن تدبیر درست، فهمیده میشود که اگر این سدها نبود چه ضایعات بزرگی برای استانها به ویژه مناطق سیلزده بوجود میآمد.
رئیس قوه مقننه در ادامه خاطرنشان کرد: اگر اینگونه سدسازیها نبود ما همواره با بحرانهای وسیع در کشور روبرو میشدیم.
لاریجانی با تشریح برنامه و بازدیدهای خود در ایام عید نوروز از مناطق سیلزده و گرفتار سیلاب عنوان کرد: زمانی بود که آبی که پس از بارندگی به کرخه میآمد حجمش به 7 میلیارد مترمکعب میرسید حال در چنین شرایطی اگر این سدها نبود قطعا چند شهر از خوزستان از بین رفته بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش یکی از مسائلی که دغدغه ایجاد کرده بود را این نکته عنوان کرد که در زمانی که برای سدها تدابیری اندیشیده میشد همواره میگفتند چگونه این سدها پر میشود اما با توجه به ادامه داشتن نزولات آسمانی باید به این فکر باشیم که چه کنیم که مشکلاتی بوجود نیاید.
وی بر همین اساس اضافه کرد: اینکه در این روزهای اخیر برخی روستاهای کشور زیر آب رفتند به خاطر این است که سدها پر شده است و حجم آب همچنان بیشتر میشود حال فرض کنید اگر این 7 یا 5 میلیارد مترمکعب آب در خوزستان بدون سد جاری میشد چه مشکلاتی را به باور میآورد.
لاریجانی همچنین در ادامه سخنانش با اشاره به اهمیت سدسازی و تاثیر آن در مواقع بحرانی خاطرنشان کرد: اینکه منابع وسیعی از کشور صرف سدسازی شد به خاطر تدبیر و پیشبینی چنین مسائلی در موارد بحرانی بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در سال 97 که بودجه 98 را در مجلس شورای اسلامی بررسی میکردیم یکی از موارد پرمناقشه این بود که چگونه این سدسازیها را تکمیل کنیم در این میان عدهای هم میگفتند حال که سالهای خشکسالی را پشت سر میگذاریم این بودجه را حذف و صرف مسائل جزئی کنیم اما مجلس همواره روی حرف خود ماند و علت اینکه بررسی بودجه کمی به طول انجامید به خاطر همینگونه مسائل بود.
وی با اشاره به اینکه در سال های گذشته منابعی را با اسم رهبر معظم انقلاب از صندوق توسعه ملی برای آبخیزداری هزینه کردیم، گفت: ما منابعی را به ضرورت برای چنین مواردی اختصاص دادیم و دلیل آن هم این بود که بتوانیم آبهای زیرزمینی را کنترل کنیم و اگر این کارها انجام نمیشد در بسیاری از شهرهای ما برای مردم مشکلاتی بوجود میآمد و یکی از دلایل اصلی تمهیدات صورت گرفته بحث آبخیزداری بود.
لاریجانی در ادامه مطلب فوق افزود: البته باید تاسفخورد در چنین شرایطی که مردم ما گرفتار بودند و در ایام عید احتیاج به کمکهای هلالاحمر و بخشهای مختلف داشتند آمریکا با چه رذالتی مانع از کمکرسانی به هلالاحمر شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: ما از رهبر معظم انقلاب بابت دستور و بسیج کردن همه مردم و نیروها و روی کار آوردن بخشهای مختلف برای کمکرسانی به مناطق سیلزده تشکر ویژه میکنیم.
وی با بیان اینکه کمکرسانی و روی کار آمدن هلالاحمر و نیروهای مسلح به بحث کمک به مردم و مناطق سیلزده بسیار کمک کرد، گفت: هلالاحمر و کمکهای اولیهای که در حین امدادرسانی در ایام بحرانی در مناطق سیلزده صورت داد بسیار مهم و تاثیرگذار بود.
لاریجانی نقش هلالاحمر را در ایام نوروز برای کمکرسانی به مناطق دارای بحران برجسته خواند و گفت: نباید اینها زیر سوال برود.
رئیس
قوه مقننه با ابراز تاسف از اقدامات آمریکا در ایام بروز سیل در برخی
مناطق کشور عنوان کرد: در چنین شرایطی ما شاهد بودیم که آمریکاییها با چه
رذالتی کمکهای صلیب سرخ را در هلالاحمر منع کرد.