به گزارش پایداری ملی، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران که برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور ایران و گروه 1+4 در وین به سر میبرد، پیش از این نشست در گفتوگویی عنوان کرد: اعضای برجام (1+4) به دنبال ایدهها و ابتکارات و مکانیسمهایی در این مدت بودند که بتوانند خروج آمریکا از این توافق را جبران کنند و راهحل هایی را برای ادامه همکاری اقتصادی با ایران ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه ابتکاراتی انجام شده که یکی از مهمترین آنها اینستکس و مکانیسم مالی اروپاست، یادآور شد: البته در ابتدای راه خودش است و هنوز نمیدانیم چگونه میتواند مشکل گشا باشد و چگونه کار کند، نیاز است بحثهای کارشناسی مفصلی داشته باشیم.
معاون سیاسی وزیر خارجه ایران با بیان اینکه اینستکس خیلی دیر عرضه شده، تصریح کرد: خواست ما از اروپا این است که خیلی جدیتر در این عرصه وارد شوند.
عراقچی ادامه داد: مباحث کارشناسی که در حاشیه کمیسیون مشترک داشتیم و جلسات متعددی که در سطح کارشناسی و در سطح خود بنده به صورت دوجانبه و چندجانبه برگزار شده است برای این است که تعهداتی که کشورهای عضو برجام برای تامین خواستههای ایران در برجام دارند و انجام همکاریهای اقتصادی با ایران، اینها باید تامین شود و راهش پیدا شود.نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور مدیران سیاسی ایران و گروه 1+4 امروز در وین به ریاست عراقچی و هلگا اشمید معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار میشود.
از روز دوشنبه مذاکرات کارشناسی دوجانبه و چند جانبه بین هیأتهای کارشناسی ایران و سایر طرفها در خصوص موضوع مقابله با اثرات خروج غیرقانونی آمریکا از برجام و بازگشت تحریمهای این کشور و نحوه عملیاتی کردن تعهدات اعضای باقی مانده در برجام در این ارتباط برگزار شد.
صبح سهشنبه 14 اسفند ماه، نشست کارگروه اجرایی کردن لغو تحریمها (که بر اساس پیوست چهارم برجام تشکیل شده است) در وین برگزار شد.
سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان که صبح سهشنبه وارد وین شد و در روز سهشنبه ملاقاتهای دوجانبهای با همتایان خود از جمله هلگا اشمید دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا داشت.
سید عباس عراقچی دوشنبه 13 اسفند ماه هم در تهران با «فلیپ اکرمان» مدیرکل منطقهای وزارت امور خارجه آلمان دیدار کرد و در این دیدار با اشاره به مواضع سیاسی کشورهای اروپایی برای حفظ برجام و همچنین اقدام اخیر سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس در ایجاد اینستکس، از طولانی شدن فرآیند تشکیل سازوکار انتقاد کرده و خاطرنشان کرد: گام اخیر تنها بخشی از تعهدات طرف مقابل در اجرای برجام بوده و انتظار میرود طرف اروپایی برای نتایج عملی و ملموس برجام و عملیاتی شدن هر چه سریعتر اینستکس تلاش جدتری به عمل آورد.
معاون سیاسی وزارت خارجه افزود: تنها وجود اراده سیاسی برای حفظ برجام کافی نیست و اروپا باید برای حفظ آن اقدامات عملی انجام دهد و هزینه بپردازد.