روسیه و چین روز پنجشنبه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل در مورد بحران سیاسی در ونزوئلا را وتو کردند.
در پیش نویس قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده بر لزوم برگزاری انتخابات ریاست جمهوری «آزاد، منصفانه و معتبر» تاکید شده بود. واشنگتن همچنین در این قطعنامه پیشنهادی خواستار ارسال کمک های بشردوستانه به ونزوئلا بدون هرگونه قید و شرطی شده بود.
هر چند پیش نویس قطعنامه آمریکا حداقل ۹ رای لازم را در شورای امنیت به دست آورد اما مسکو و پکن آن را وتو کردند. آفریقای جنوبی نیز به پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا رای منفی داد. این در حالی است که اندونزی، گینه استوایی و ساحل عاج رای ممتنع دادند.
از سوی دیگر پیش نویس قطعنامه پیشنهادی روسیه که در آن بر راه حل سیاسی برای بحران کنونی ونزوئلا تاکید شده بود تنها چهار رای کسب کرد. در قطعنامه پیشنهادی روسیه دولت نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا مسئول هماهنگی برای ارسال کمک های بشردوستانه به این کشور تشخیص داده شده بود.
مخالفت روسیه با قطعنامه پیشنهادی آمریکا در حالی توجه رسانه ها را به خود جلب کرده است که کرملین پیشتر از آمادگی نیروهای نظامی ویژه آمریکا در پورتوریکو و کلمبیا برای حمله به ونزوئلا خبر داده بود.
نیکولای پاتروچف، دبیر شورای امنیت روسیه روز سه شنبه تصریح کرده بود: «گسیل نیروهای عملیات ویژه آمریکا به پورتوریکو و پیادهسازی واحدهای نظامی این کشور در کلمبیا به همراه موارد دیگر بدون هیچ گونه ابهامی نشانگر آن است که پنتاگون مشغول افزایش نیروهای مسلح خود در منطقه است تا بتواند از آنها برای عملیات سرنگونی رئیس جمهوری منتخب و قانونی ونزوئلا بهره ببرد.»
سخنان دبیر شورای امنیت روسیه در واقع نخستین اظهار نظر یک مقام رسمی این کشور در باره وجود نشانه های عینی از احتمال مداخله نظامی قریب الوقوع آمریکا برای سرنگونی دولت نیکلاس مادورو بود.
از سوی دیگر برخی کشورهای مطرح اروپایی تحریم و فشار اقتصادی را راه کاری موثر برای از کار انداختن دولت مادورو قلمداد می کنند. آلمان از جمله این کشورهاست که به تازگی اعلام کرده برای تحت فشار قراردادن نیکلاس مادورو با وضع تحریم بر ضد دولت این کشور و نیز افراد نزدیک به رئیس جمهوری موافق است.
این درحالیست که وزیر خارجه ونزوئلا روز جمعه در نشست سازمان ملل متحد در ژنو گفته بود که بانک انگلستان داراییهای دولت ونزوئلا را مسدود کرده است.
تنش سیاسی در ونزوئلا در حالی به اوج خود رسیده است که مردم این کشور به شدت از تنگنای اقتصادی و کمبود مواد غذایی و دارو رنج می برند.
نیکلاس مادورو ضمن مخالفت با ارسال کمک های بین المللی به ونزوئلا، کمک های بشر دوستانه بلوکه شده در پشت مرزهای کشورش را بخشی از یک سناریوی کودتا قلمداد کرده است.
آمریکا به همراه حدود ۵۰ کشور دیگر جهان خوان گوایدو، رهبر مخالفان دولت ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهوری این کشور به رسمیت شناخته اند.