رئيس جمهور كره شمالي و خاوير سولانا، مسئول سابق سياست خارجي اتحاديه اروپا امروز به صورت جداگانه با آيتالله هاشمي رفسنجاني ديدار كردند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار رئيس جمهور كره، با اشاره به سوابق همكاري دو كشور در سالهاي اول پس از پيروزي انقلاب اسلامي گفت: هميشه مسئولان دو كشور براساس خواست قلبي دو ملت بر توسعه روابط تأكيد داشتند و اميدوارم در دوره جديد اين همكاريها بيشتر و عميق تر شود.
هاشمي رفسنجاني با بيان خاطراتي از سفر خويش به كره شمالي و ديدار با رهبر فقيد اين كشور و بازديد از مراكز تاريخي و نظامي گفت: رهبر جوان شما هم ميتواند در جهت همدلي بيشتر مردم دو كره گام بردارد.
كيم يونگنام نيز در اين ديدار، آيتالله هاشمي رفسنجاني را معمار و پايهگذار روابط دو كشور ايران و كره شمالي خواند و با ابلاغ سلام رهبر جديد و مردم كره گفت: از سفر تاريخي شما تاكنون مسئولان دو كشور هميشه با هم ارتباط دارند.
وي با ارائه گزارشي از اوضاع داخلي و فعاليتهاي هستهاي كشور متبوع خويش گفت: ايران و كره شمالي به جهانيان ياد دادهاند كه نبايد در مقابل تهديد دشمنان كوتاه آمد.
هاشمي رفسنجاني در ديدار آقاي خاويار سولانا نيز با مثبت ارزيابي كردن دوره كاري وي در اتحاديه اروپا، گفت: نبايد بگذاريم فضاي 8 سال گذشته بين ايران و بعضي از كشورها، بر ادامه فعاليتها نيز سايه اندازد، چون دوره جديدي از سياست خارجي و تعامل با دنيا براساس احترام و اعتماد متقابل آغاز شده است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، شفافيت در بيان مواضع را در عالم سياست مهم خواند و گفت: حضور ميهمانان خارجي در مراسم تحليف دكتر روحاني نقطه آغازي براي حركت در مسير جديد است و بايد براي تعميق اعتماد تلاش كرد.
وی با انتقاد از دوگانگي برخوردهاي سياسي آمريكا نسبت به ايران، گفت: درست است كه روابط با مذاكرات آغاز ميشود، اما دوگانگي برخورد دولت و پارلمان آمريكا شبههناك است و نشانههاي خوبي در بين مردم ايران ندارد.
هاشمي رفسنجاني برخورد عقلاني با همه مسائل سياسي را راهكار انساني براي برونرفت از مشكلات دانست و تأكيد كرد: سايه تهديد و تحريم هميشه بر مذاكرات سنگيني ميكند و بايد در محيط آرام و احساس آرامش كامل، به سوي رفع كدورتها حركت كرد.
سولانا نيز با تأكيد بر آشنايي خويش با دكتر روحاني و سياستهاي آيتالله هاشمي رفسنجاني، اظهار اميدواري كرد كه غرب و آمريكا با مردم ايران در جهت بهتر كردن روابط خويش با جهان هماهنگ باشند.
وي نتيجه انتخابات در ايران را براي غرب معنادار خواند و گفت: حق ايرانيان است كه در تعامل با جهان به جايگاه تاريخي، تمدني و فرهنگي خود برسند.