معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: وظیفه حاکمیت و دولت ایجاد بسترهای لازم برای طرح فضای مجازی سالم و ایمن است.
به گزارش پایداری ملی، حسین خوشاقبال ظهر امروز در نخستین همایش و کارگاه آموزشی سواد رسانهای «فضای مجازی سالم، مفید و ایمن» که در مجتمع فجر این شهر برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و تبریک میلاد خجسته حضرت فاطمه زهرا(س) و ولادت امام راحل(ره) اظهار داشت: امیداوارم همه با هم بتوانیم در راستای خدمتگزاری و حل مشکلات مردم گام برداریم.
وی گفت: امسال در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شاهد انعکاس خوب جشنهای انقلاب بودیم و دیدیم که استارت جشنهای انقلاب به خوبی زده شد و مردم کردستان علیرغم مشکلاتی که داشتند از نظام و حکومتشان دفاع کردند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه به موازات انقلاب فناوری اطلاعات؛ ظهور شبکههای تلویزیونی، ماهورهای، اینترنتی و رسانههای اجتماعی بهعنوان یک مثلث، رسانههای قبلی را به چالش کشیده است، یادآور شد: رسانههای جمعی نقش مهمی در مهندسی افکار عمومی و جریانسازی در جامعه برعهده دارند و میتوانند برای امنیت کشور چالش یا یک فرصت باشند و تا زمانیکه فضای امن برای فعالیت روزنامهنگاران و اصحاب رسانه ایجاد نشود و دروازههای امور اطلاعات رسانهها مبتنی بر تمایلات جامعه اسلامی نشود، مرجعیت رسانهای به داخل تغییر جهت نشان نمیدهد.
وی با بیان اینکه امکان انسداد رسانههای اجتماعی وجود ندارد، ادامه داد: ایرانیان در حال تجربه عبور از رسانه های یک سویه و پر فشار در عصر رسانههای چند سویه هستند و علاقه گستردهای برای ارتباطلات تعاملی و تبادلی از خود نشان دادهاند و فضای مجازی شهروند خبرنگار را در صنعت رسانهای به وجود آورده است.
خوشاقبال به مهمترین معایب فضای مجازی اشاره کرد و افزود: برخی از کاربران با هویتهای جعلی و نامعلوم وارد و سوءاستفادههایی میکنند و در این فضا شرایط برای دامنزدن به شایعهپراکنی و ترور شخصیتی افراد فراهم است.
ضرورت تقویت سوادرسانهای؛ رسانهها پرچمدار مقابله با مفاسد اجتماعی
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با تاکید بر ضرورت تقویت سوادرسانهای تصریح کرد: وظیفه حاکمیت و دولت ایجاد بسترهای لازم برای طرح فضای مجازی سالم و ایمن است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با بیان اینکه بایدها و نبایدهایی در حوزه رسانه وجود دارد، گفت: اصحاب رسانه باید در راستای «تلاش برای درک درست از واقعیات؛ توجه به نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدها؛ اطلاعرسانی حقایق به مردم، پرچمداری در مقابله با مفاسد اقتصادی و اجتماعی، داشتن جسارت در نقد صریح و بیان واقعیت، امانتدار بودن در قبال نظام و مردم، افزایش آگاهی مردم، تقویت صدای حقطلب بودن در رسانه، توجه به مسائل روز و داشتن بصیرت و ایجاد فضای آرام و سالم مخصوصاً در مناسبتهای حساس گام بردارند.
توصیه معاون سیاسی-امنیتی استاندار به اصحاب رسانه کردستان
وی خطاب به اصحاب رسانه کردستان تاکید کرد: شناسایی و پرهیز از خط قرمزهای نظام، پرهیز از سیاهنمایی و حساسیتهای قومی و مذهبی، پرهیز از نگاه منفعتطلبانه و جناحی و ضرورت توجه به هویت ملی از جمله نبایدهای حوزه رسانه است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با بیان اینکه امروزه پمپاژ ناامیدی توسط استکبار جهانی بهشدت روبه افزایش و نقشآفرینی رسانه در نشاطآوری و امیدآفرینی در جامعه بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: ما در استان فرهنگی کردستان زندگی میکنیم و بکاربردن ادبیات نقد باید در راستای اصلاح باشد نه تخریب اما متأسفانه در فضای مجازی تفاوتی بین نقد و تخریب دیده نمیشود و وارونه نشان دادن حقایق و بدبین کردن مردم نقطه خطرناکی برای دستاندرکاران رسانه است.
خوشاقبال با یادآوری اینکه اخلاق بر سیاست مقدم است، گفت: رعایت اخلاق در انتقادات موجب اصلاح امور و تغییرات میشود.