۰۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۵
کد خبر: ۴۵۱۱۱
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ایران ‌‌رتبه ۱۵ ‌دنیا را در ‌تولیدات علمی به دست آورد، گفت: ایران براساس اعلام نهادهای بین‌المللی در ۴۰ سال گذشته تلاش بی‌وقفه‌ای در حوزه علم و فناوری داشته است.
به گزارش پایداری ملی، منصور غلامی در افتتاحیه دومین کنگره بین‌المللی جندی شاپور که در شهرستان دزفول برگزار شد با اشاره به این‌که تمامی تمدن‌ها با تکیه بر دانایی و حکومت دانایان شکل گرفته‌اند، اظهار داشت: در بررسی تاریخ گذشته به این نکته پی می‌بریم حتما در شکوفایی هر تمدنی یک مرکز علمی وجود داشته ‌که اندیشمندان و متفکران در آن جمع بودند و نتیجه‌های تحقیقات را در اختیار همدیگر قرار می‌دادند.

وی با بیان این‌که نباید تصور کرد که دانشمندان علوم نظری تنها باید به گفت‌وگو می‌پرداختند، بیان کرد: در هنگام شکل‌گیری یک تمدن، تمامی اجزا باید مبتنی بر دانش، علم و مناسبات علمی باشد و علم مهندسی براساس سوابق تاریخی تمدن‌های بزرگ باعث پیشرفت آنها شده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به این‌که جندی شاپور از نشانه‌های بارز وجود مراکز علمی در کنار محل زندگی مردم و شهرهای آن‌هاست، ادامه داد: جندی شاپور از جایگاه و پایگاه جهانی برخوردار است و کسانی که به دنبال تحت فشار قرار دادن ملت فرهنگی و اصیل ایرانی هستند، بدانند که این ملت در طول قرن‌های گذشته مشابه تجارت این چنینی را دیده و تغییر در آنها ایجاد نکرده است.

وی با اشاره به جندی‌شاپور و سابقه آن به عنوان محل مهم برای گردهمایی علما و دانشمندان، افزود: این محل در دوران اسلامی نیز مورد توجه قرار داشت و از جمله استحکامات تاریخی است که در هنگام ورود یک جریان فکری و حکومتی با ایدئولوژی خاص، به خوبی آن را نگه می‌داشت.

غلامی با اشاره به توجه دین مبین اسلام و رهبران اسلامی به مقوله علم‌ گفت: این توجه موجب شده که در ابتدای ورود اسلام به ایران و قرن‌های بعد از آن، شکوفایی علمی در ایران شکل بگیرد. بیشتر دانشمندان ایران بعد از اسلام از جایگاه حکیم و اسلام‌شناس برخوردار بودند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تلاش دانشمندان برای به‌کارگیری علم دنیایی برای بهبود زندگی مردم، خاطرنشان کرد: هماهنگی و هم‌سویی میان این دو بیانگر اهمیت تمرکز نگاه‌ها به داخل است. فشارهای مختلفی به انواع گوناگون و برخلاف دیدگاه‌های بشری به کشور وارد شده است.

وی با بیان این‌که جمهوری اسلامی ایران براساس اعلام نهادهای بین‌المللی در 40 سال گذشته تلاش بی‌وقفه‌ای در حوزه علم و فناوری داشته است، خاطرنشان کرد: در این مدت توانسته‌ایم جایگاه شایسته‌ای در میان کشورهای دنیا به دست آوریم. رتبه 15 یا 16 دنیا در زمینه تولیدات علمی نشان از شایستگی دانایی ایران باوجود محدودیت‌هاست.

غلامی با اشاره به ضرورت تلاش مضاعف برای ارتقای جایگاه علمی ایران در میان کشورهای دنیا اظهار داشت: تمامی تحقیقات علمی جمهوری اسلامی ایران برای صلاح بشر است و کشورهای متهم استفاده غیرانسانی از علوم علیه بشر نمی‌توانند برای دانشمندان و جوانان ما محدودیت ایجاد کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر