به گزارش پایداری ملی، منتظری دادستان کل کشور در همایش ملی بلیس، عدالت ترمیمی و بیشگیری از جرم که صبح امروز در دانشکده علوم انتظامی امین برگزار شد، اظهارداشت: در آستانه میلاد خجسته فاطمه زهرا (س) هستیم و به بیشگاه حضرت صاحب الزمان تبریک عرض میکنم.
وی ادامه داد: خدا را شاکرم در مرکزی که مسئولیت سنگینی در ارتقا سطح علم و دانش و به روز کردن نیروی انتظامی در سطوح مختلف دارد حضور یافتم.
منتظری گفت: دانشگاه و فضای حاکم بر مجموعه کلاس هایی که رسالت و مسئولیت سنگینی را در حوزههای مختلف به طور مطلق دارد خصوصاً در این مرکز علمی که تربیت کننده نیرویی است که مسئولیت های سنگین و گران سنگی را قانون بر عهده آن گذاشته و بخشی از آن به عنوان ضابط قوه قضاییه و یک بال در تحقق عدالت اجتماعی است که در این خصوص تعامل، همکاری و هم افزایی بین دستگاه قضایی و نیروی انتظامی به عنوان ضابط بسیار موثر و کارساز در تحقق عدالت میتواند باشد.
دادستان کل کشور با اشاره به نام همایش (عدالت ترمیمی) گفت:موضوع تعیین شده برای این همایش موضوعی است که درصد قابل توجهی از آن متوجه دستگاه قضایی است و درصد قابل توجهی هم متوجه نیروی انتظامی است و لذا برای تحقق این عدالت ترمیمی که عنوان این همایش است حتماً لازم است آن تعامل و هم افزایی به ظهور و بروز برسد. تنها با شعار و سخنرانی و حرف زدن و مقاله نوشتن اکتفا نکنیم.
وی افزود: مقاله نوشتن و تشکیل جلسه زیربنای تحقق خارجی است که اگرچه اینها در جامعه بروز و ظهور پیدا نکند اثری نخواهد داشت.
منتظری گفت: از منظر تاریخ نگری و هم از منظر قرآن و آنچه که ما امروز به آن به شدت نیازمندیم اساساً موضوع جرم و گناه که در همه جوامع مورد توجه اندیشمندان و خصوصاً رهبران و مدیران جامعه است و اختصاص به امروز و دیروز و فردا هم نداشته و ندارد؛ تاریخ به ما نشان میدهد که از روز خلقت آدم ابوالبشر و رانده شدن آدم به خاطر یک تخلف تا به امروز در سطوح مختلف و به انحاء گوناگون این واقعیت داشته و دارد، آثار و تبعاتی متوجه جرم و گناه و تخلف است.
وی با بیان اینکه جرم و گناه همان حریم شکنی الهی است. نادیده گرفتن قانون و آن مقرراتی است که برای اداره یک جامعه پیشرو اندیشمندانش در قالب قانون و مقررات تصویب و ابلاغ میکنند.
دادستان کل کشور گفت: جرم خط قرمزی است که خداوند برای بشر قرار داده، خدایی که با هدف بشریت را آفریده خطوط قرمزی را تعیین کرده و این شکستن و عبور از یک خطوط قرمز همان گناه و معصیت است. نادیده گرفتن قانون و شکستن حریم ضوابط لازم الاجرا همان جرم، گناه و تخلف است. این عمل یعنی گناه، جرم و شکستن حریمها و خطوط قرمز یک آثار و تبعات تکوینی دارد.
منتظری خاطرنشان کرد: همانگونه که خداوند آفریننده جهان هستی بر ماده یک آثاری را و تاثیراتی را قرار داده است که بحث آن مفصل است و میدانید که تاثیر موجودات روی یکدیگر چگونه است. یک گیاه یا موجود دیگری که انسان به صورت غذا آن را میخورد یا موجودات دیگری خود همین آثار و تبعاتی دارد. از آثار گرمی و سردی آن گرفته تا آن ویژگیهای تقویتی و انرژیزایی که در آنها قرار داده شده است تا مسائل بالاتر.
وی گفت: در عالم عمل نیز حتماً تاثیر و تأثر از مصادیق بسیار مهمی است که نمیتوانیم آن را نادیده بگیریم. چطور یک حرف در انسان اثر میگذارد یا انسان را خوشحال میکند و لبخند بر لب انسان مینشاند، شعف و شادی انسان درون خود احساس میکند و یا تاثر بیدا میکند و ناراحتی پیدا میکند و ناراحت میشود.
دادستان کل کشور گفت: یک فردی خدمت یک بزرگی آمد و بحث ارتباط زن و مرد و اینکه یک کلام منعقد شده ای از طرف زوجه و زوج میتواند آن را حلال یا حرام کند، همان صیغه محرمیت، اگر این را بگویند ارتباط حلال است و اگر آن آیه را نگویند حرام است پرسید که این عالم وارسته برای اینکه عملاً به او نشان بدهد 2 تا بد و بیراه به او گفت و ناراحت شد و کلمات سنگینی که از عالم شنید در او اثر گذاشت و ناراحت شد، عالم به او گفت اگر حرف اثر ندارد تو چرا عصبانی میشوی. حرف اثر دارد، همین آیهای که بین زوجه و زوج رد و بدل میشود اثرش این است که خط قرمز الهی را بر میدارد و میشوند زن و شوهر.
دادستان کل کشور بیان داشت: شما در قرآن اگر تطبق بفرمایید میبینید که وقتی خداوند تاریخ گذشتگان را نقل میکند نه برای اینکه سرگرمی باشد، برای این است که هر امت و جامعهای با نگاه به بخشی از زندگی گذشتگان ببیند چه سرنوشتی بیدا کردند و چرا به آنجا رسیدند و از آن عبرت بگیرند.
وی افزود: خداوند بعضی از اقوام گذشته را اشاره میفرماید و میگوید ما طومار آن جامعه را در هم پیچیدیم. چرا؟ چون خطوط قرمز خدا را در هم شکستند. می فرماید ما امتهایی را نابود کردیم به خاطر اینکه ستمکار و ظالم بودند.
منتظری با بیان اینکه اثر گناه این است که جامعه را به نابودی میکشاند، افزود: چطور یک کبریت را کنار بنزین بگذارید و آن شعله ور میشود، اثر گناه برای این است که انسان را به نابودی بکشاند. ولی بنای خدا بر این نیست که هرکس هرجایی گناهی مرتکب شد یقهاش را بگیرد ، نه، خداوند منظر و مبشر میفرستد و میفرماید ما هیچ قومی و مردمی را نابود نکردیم مگر اینکه برای آنها منظر و مبشر فرستادیم مانند حضرت نوح که 950 سال آنها را هدایت کرد و هرچه کرد آنها گوش نکردند و خداوند بلایی به آنها نازل کرد که ریشه همه را از بین برد. خداوند هدایت میکند، ارشاد میکند، بیامبر میفرستد و مهلت میدهد اما گاهی اثر گناه پای انسان را میگیرد. هر گناهی یک آثاری دارد. وظیفه ما این است بنابر رسالت و مسئولیتمان در جامعه باید زمینه گناه را از بین ببریم. دستگاه قضایی به نحوی، نیروی انتظامی ببه نحوی دیگرر و اصولاً حکومت و نظام اسلامی وظیفهاش ایجاد و اجرای عدالت و تحقق یک جامعه اسلامی ارزشمندی است.