۰۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۰
کد خبر: ۴۴۸۴۴
عطوان نوشت، هر کس، امت اسلامی و تعهد آن به آرمان‌هایش را زیر پا گذاشت و در مسیر عادی سازی با اسرائیل پیش رفت و گمان کرد، اسرائیل دوست و محافظ آنهاست، پشیمان خواهد شد.

به گزارش پایداری ملی، «عبدالباری عطوان»، در بخش سخن سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای «رای البوم»، فعالیت‌های جوامع مدنی و شبکه های اجتماعی در کشورهای عربی در مخالفت با عادی سازی با رژیم صهیونیستی را بر غول‌های رسانه‌ای حکام عرب غالب توصیف کرد.

در عنوان این یادداشت آمده است: ناتوی عربی در اتاق مراقبت‌های ویژه در حال احتضار است، کنفرانس ورشو آغاز فروپاشی ناتوی عربی بود. پنج دلیل برای این قضیه ارائه می‌دهیم که این تحول شتابان را تایید می‌کند.

عطوان گفت: ما به وال استریت ژورنال نیاز نداریم که به ما گزارش دهد که پروژه دولت دونالد ترامپ برای ایجاد یک اتحاد عرب سنی شامل شش کشور خلیج (فارس) و همچنین مصر و اردن در اتاق مراقبت‌های ویژه است، آن هم پس از شکست بزرگ و مفتضحانه کنفرانس ورشو که هفته گذشته  با هدف تقویت عادی سازی اعراب-اسرائیل و تاجگذاری بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، به عنوان رهبر این اتحاد برگزار شد.

وی افزود: کنفرانس ورشو برای تمام وزرای خارجه کشورهای عربی که در آن شرکت داشتند بازتاب منفی داشت چون مردم کشورهایشان مخالف این عادی سازی هستند و امپراتوری‌های رسانه‌ای آنها موفق به پنهان کردن این واقعیت و تبلیغ برای اقدامات اشتباه آنها نشدند.

به عقیده رای الیوم، شواهد متعددی موید مسائل فوق است:

نخست اینکه، یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان از موضع دولت خود درباره عادی سازی با اسرائیل عقب نشینی کرد و در جریان سفر به مسکو گفت که ملاقات‌های با نتانیاهو به معنای عادی‌سازی نیست و عادی‌سازی تنها پس از تشکیل کشور مستقل فلسطینی صورت خواهد گرفت.

نویسنده نوشت: اما به اعتقاد ما این توجیه هم کافی نیست و باید در راستای پایبندی به طرح صلح عربی و بندهای آن که در اصل عربستان و کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) بنای آن را گذاشتند همه ملاقات‌های آشکار و محرمانه با مقامات اسرائیلی متوقف شود و علنا اعتراف شود که اسرائیل خطرناک‌ترین دشمن برای امت عربی است.

این روزنامه دومین دلیل را آشفته حالی خالد الیمانی، وزیر امور خارجه (دولت مستعفی) یمن دانست که خوش‌وبش وی با نتانیاهو در جریان کنفرانس ورشو در کانون توجه رسانه‌ها قرار گرفت و حالا او تلاش می‌کند این قضیه را به پروتوکلی که او را در کنار نخست وزیر رژیم صهیونیستی قرار داد، مرتبط کند؛ توجیهاتی که برای یمنی‌ها و عموم عرب‌ها قابل قبول نیست و این مواضع دولت مستعفی یمن زیباترین هدیه را به جنبش انصارالله تقدیم کرد.

سومین دلیل رای الیوم بی آبرویی است که  اکثر وزرای خارجه کشورهای عربی شرکت کننده در این کنفرانس، به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس (امارات متحده عربی، عربستان سعودی و بحرین) از حضور خود در این نشست احساس کردند، کسانی که در جلسه پشت درهای بسته در ورشو  تهدید ایران را پیش از تهدید اسرائیل  خواندند.

این روزنامه افزود: اما در همین حال برخی از آنها از گرفتن عکس جمعی شرکت کنندگان در کنفرانس امتنع کردند، هیچ کدامشان حاضر به صحبت کردن با مطبوعات نشدند و حتی از خبرنگاران هم فرار می‌کردند، البته  اگر آنها از آنچه انجام می‌دهند شرمنده نیستند، چرا فرار می‌کردند؟.

چهارمین دلیل رای الیوم، تظاهرات صدها هزار نفر از مردم یمن در اعتراض به برگزاری کنفرانس و نشستن وزیر خارجه دولت مستعفی یمن در کنار نتانیاهو است که در آن الیمانی میکروفونش را در اختیار نخست وزیر رژیم اشغالگر قرار می‌دهد تا علیه عرب‌ها و بخصوص فلسطینی‌ها گستاخانه حرفی بزند.

پنجمین دلیل رای الیوم تأکید عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر در نطق خود در کنفرانس مونیخ بر این موضوع است که حل مساله فلسطین راه دستیابی به ثبات، امنیت و صلح در منطقه است، گویی او به شکل غیرمستقیم از مشارکت وزیر خارجه خود در کنفرانس ورشو معذرت خواهی می‌کند و مخالفت خود را با وزیران خارجه کشورهای عربی خلیج (فارس) اعلام می کند که در ورشو گفتند، تهدید ایران بر مساله مناقشه اعراب و اسرائیل تقدم دارد.

این روزنامه تصریح کرد: واکنش مردمی کشورهای عربی به انحراف حکومت‌هایشان و عبور از مساله اصلی جهان عرب به منظور پاسخ به خواسته‌های آمریکا و اسرائیل و همچنین اوج گیری قدرت محور مقاومت همگی عواملی است که همه معادلات در منطقه را دگرگون کرده و چنین عقب‌نشینی کشورهای عربی از مواضعشان در ورشو را تحمیل کرد.

به عقیده عطوان، شرم‌آور است که همه وزیران خارجه اتحادیه اروپا به استثنای انگلیس که کشورش ماه آتی از این اتحادیه خارج می‌شود کنفرانس ورشو را تحریم کردند، از جمله فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همچنین همتایان آنها از کشورهای چین، روسیه، ترکیه و هند اما دوازده وزیر خارجه عربی در پاسخ به فرمایش مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و جرد کوشنر طراح طرح شوم معامله قرن در آن حضور یافتند.

نویسنده افزود: شرم آورتر این است که ماهاتیر محمد، نخست وزیر مالزی، از اجازه دادن به ورزشکاران اسرائیلی برای شرکت در مسابقات ورزشی در خاک این کشور خودداری می‌کند، درحالی که ورزشکاران اسرائیلی تحت حفاظت تیم‌هایی از موساد در رفت و آمد به پایتخت‌های کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) هستند.

رای الیوم نوشت: جامعه عربی مخالف عادی‌سازی، شروع به تحرکاتی قوی کرده است و محافل شبکه‌های اجتماعی ابتکار عمل خود را برای مقابله با رژیم‌های عادی‌‌کننده به دست گرفته‌اند؛ جنبشی که بر امپراطوری‌های رسانه‌ای که میلیاردها دلار برای توجیه اشتباهات حکام عرب هزینه می‌کنند غالب بوده است.

عطوان گفت: از همه برادرنمان در شرق و غرب جهان عربی و اسلامی که "نه" بزرگی به عادی‌سازی و آنهایی که عادی‌سازی می‌کنند، گفتند، متشکریم بخصوص مردم عربستان و منطقه خلیج (فارس) که جمعیت‌هایی را در این زمینه تشکیل داده‌اند و برخی از آنها به همین دلیل بازداشت شده و هنوز در پشت میله‌های زندان هستند، چون نمی‌خواهند از مواضع شرافتمندانه ملی خود دست بردارند.

در پایان این یادداشت آمده است: هر کسی که این امت و پایبندی آن به آرمان‌هایش را زیر پا گذاشت و در مسیر عادی‌سازی با اسرائیل پیش رفت و گمان کرد که اسرائیل دوستی متحد و محافظ آنهاست، انگشتان دست خود را از سر پشیمانی خواهد گزید؛ این در حالتی است که بهای سنگینی ندهند؛ روزهای آتی همه چیز را روشن می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر