”مؤسسه علوم و امنیت بین المللی” که زیرمجموعه دولت آمریکا فعالیت می کند و بارها علیه فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران حاشیه سازی کرده است، این بار با انتشار گزارشی و به بهانه ساخت و ساز در "مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران” دغدغه اش را این طور آشکار می کند:
«مطالعه مقالات مربوط به لیزر که توسط دانشمندان ایرانی منتشر شده، و مقایسه مشخصات این دانشمندان و نهادهایی که به آنها مربوط اند نشان میدهد که ایران به ساخت لیزرهای پیشرفتهای دست یافته و مرکز لشکرآباد در کانون این فعالیتها قرار دارد.»
وب سایت رادیو فردا با اعتراف به پیشرفت های علمی و صنعتی ایرانیان، هم راستا با این گزارش می کوشد بار دیگر با مطرح کردن بحث "نگرانی از بمب اتم” حاشیه سازی کند.
آن چه می خوانید برگرفته از وب سایت "رادیو فردا” است:
مؤسسه علوم و امنیت بینالمللی» (ISIS) در گزارش تازهای که روز دوشنبه هفتم مرداد منتشر کردهاست از «گسترش زیاد» ساختوساز در کارخانه غنیسازی لیزری ایران در لشکرآباد خبر میدهد.
به نوشته این گزارش، بررسی تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که کار گسترش ساختوساز در این محوطه از سال ۲۰۰۸ آغاز شده و تا اوایل ۲۰۱۳ ادامه داشته است.
این در حالی است که گزارشهای پیشین حکایت از این داشت که تجهیزات این مرکز آزمایش غنیسازی لیزری اورانیوم، پس از افشای فعالیتهای این مرکز، از سال ۲۰۰۳ بهاینسو برچیده شده بود.
مرتبط کردن ساخت و ساز در مرکز لیزر به بمب اتم!
این مرکز در نزدیکی روستای لشکرآباد در فاصله میان شهرهای کرج و هشتگرد قرار گرفته و بنا به تصاویری که مؤسسه «مؤسسه علوم و امنیت بینالمللی» منتشر کرده بر روی ساختمانهای آن تابلویی با عنوان «مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران» نصب شدهاست.
به نوشته گزارش این مرکز تحقیقاتی، ایران تا سال ۲۰۰۳ در لشکرآباد «فعالیتهای مخفی غنیسازی لیزری» اورانیوم انجام میداد تا اینکه این فعالیتها طی سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ افشا و سپس تجهیزات آن برچیده شد.
مؤسسه علوم و امنیت بینالمللی در گزارش روز دوشنبه خود مینویسد که «ایران اقدامات زیادی انجام داده که به شک و تردید در مورد صحت توقف برنامه غنیسازی لیزری اورانیوم دامن میزند.»
دیوید آلبرایت/ رئیس مؤسسه علوم و امنیت بین الملل و نویسنده این گزارش
[اقداماتی که موجب نگرانی غرب شده، این هاست:]
به نوشته این مؤسسه، این اقدامات عبارتند از برنامه مخفی لیزری که ایران پیش از این ادامه میداده، ساخت لیزرهای پیشرفته در ایران، ازسرگیری ساختوسازهای وسیع در مرکز لشکرآباد، و اینکه مقامات ارشد ایران در سال ۲۰۱۰ از دارا بودن ظرفیت غنیسازی لیزری اورانیوم سخن گفتند.[!]
«مؤسسه علوم و امنیت بینالمللی» مینویسد که گزارش تازه خود را پس از بررسی تصاویر ماهوارهای ومطالعه مقالههای علمی مربوطه در نشریات علمی ایرانی تنظیم کرده است.
استفاده از لیزر در پزشکی
به نوشته این مؤسسه، مطالعه مقالات مربوط به لیزر که توسط دانشمندان ایرانی منتشر شده، و مقایسه مشخصات این دانشمندان و نهادهایی که به آنها مربوط اند نشان میدهد که ایران به ساخت لیزرهای پیشرفتهای دست یافته و مرکز لشکرآباد در کانون این فعالیتها قرار دارد.
[دانشمندانی که غرب را نگران کرده اند:]
«مؤسسه علوم و امنیت بینالمللی» در این خصوص ازجمله از مقالات دو دانشمند فنون لیزری به نامهای جمشید صباغزاده و محمدجواد ترکمنی نام میبرد.
به نوشته این مرکز تحقیقاتی، پژوهشگاه لیزری «پایا پرتو» که جمشید صباغزاده مدیرعاملی آن را برعهده دارد به احتمال زیاد همان شرکت خصوصی است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بازدید سال ۲۰۰۸ خود از فعالیتهای آن در لشکرآباد خبر داده بود.
واحد مرکزی خبر ایران در بهمنماه ۸۹ خبر داد که جمشید صباغزاده، رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران، در حاشیه کنگره لیزر ایران به خبرنگاران گفت که «تاکنون ۱۰نمونه لیزر ساختهایم.»
به نوشته «مؤسسه علوم و امنیت بینالمللی» گرچه رسیدگی به نگرانیها در مورد سانتریفیوژهای ایران و برنامه رآکتور آب سنگین این کشور از فوریت بیشتری برخوردار است اما این سؤال نیز که آیا برنامه غنیسازی لیزری ایران از سال ۲۰۰۳ به اینسو بهواقع متوقف شده یا نه، باید از سوی آژانس بینالمللی اتمی بررسی شود.
بنا بر این گزارش، تصاویر ماهوارهای مشخص نمیکنند که در ساختمانهای جدید مرکز لشکرآباد چگونه فعالیتهایی انجام میشود[!] و «ایران نیز تاکنون اطلاعات یا دسترسیهای لازم برای رفع نگرانی در این خصوص را ارائه نکرده است.»
قدرتهای غربی نگراناند که ایران با فراهم کردن زمینههای لازم، ازجمله از طریق غنیسازی اورانیوم، در آینده به سوی ساخت بمب اتم حرکت کند؛ اما ایران این نگرانی را بیاساس میداند.
«مؤسسه علوم و امنیت بینالمللی» مینویسد که دستیابی به فناوری غنیسازی لیزری میتواند ظرفیت غنیسازی مخفی اورانیوم را به مراتب افزایش دهد اما به خاطر پیچیدگیهای این فناوری هنوز هیچ کشوری موفق نشده از آن در غنیسازی صنعتی استفاده کند.
گفتنی است ضمن آن که لیزر کاربردهای فراوان غیر قابل چشم چوشی دارد، غنی سازی اورانیوم حق اساسی ایران است؛ حال چه از طریق سانتریفیوژ و چه از طریق لیزری. چرا کشورهای دیگر چنین حقی دارند؛ ولی ایران نباید داشته باشند؟
در حالی که خود این مؤسسه می گوید تا به حال کسی نتوانسته با لیزر به صورت صنعتی اورانیوم را غنی سازی کند؛ چرا جوسازی و شایعه پراکنی می کند؟
استناد این گزارش به چند عکس از بنایی در مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران ارزشی ندارد، آن چه غرب را نگران کرده است این عکس ساخت و سازها نیست؛ بلکه نگرانی آن ها همانطور که در این گزارش به آن اذعان شده، از مقالات پژوهشگران ایرانی در این زمینه است.
این گزارش و نگرانی های غرب را باید درر راستای تحریم های اخیر دید که حتی مقالات علمی و پژوهشی دانشمندان ایرانی را در لیست تحریم قرار داده اند! برای اطلاع بیشتر به این خبر توجه کنید: تحریم های جدید و عجیب علیه ایران از راه رسید!
گویا به اعتقاد غرب، ایرانیان باید بایستند و چشم به دهان آن ها بدوزند تا هر چه را که آن ها اجازه دادند، انجام دهند.