به گزارش پایداری ملی، مصطفی
نمکی، دبیر همایش توسعه کارآفرینی در نشست خبری این همایش با عنوان هم
اندیشی «توسعه کارآفرینی؛ اکسیر اقتصاد در شرایط تحریم» گفت: توسعه
کارآفرینی رمز دستیابی به توسعه اقتصادی است و تمام پژوهش های انجام شده،
اقتصاد مدیریت شده را به سمت اقتصاد کار آفرین هدایت می کنند.
وی توسعه
کارآفرینی را به معنای امید آفرینی توصیف کرد و گفت: در همین فضای چالشی
پرداختن به کارآفرینی و توسعه آن گره گشا خواهد بود.
وی تأکید کرد: اعتقاد ما این است که باید از فضای تئوری فاصله گرفت و با تکیه بر پژوهش ها و حمایت های فکری در میدان عمل در ایجاد کسب و کار مولد و امیدآفرین تلاش کرد.
نمکی با تأکید بر اینکه اسناد بالادستی از کارآفرینی حمایت میکنند گفت: با وجود چنین پشتوانه قوی اما شاهد موج بیکاری و مشکلات زیادی در حوزه اشتغال هستیم که برون داد مورد انتظار را محقق نمیکند؛ به نظر میرسد در فضای عمل و تحقق پذیری آنچنان که باید و شاید انرژی صرف نشده و یا در مسیر درست انرژی صرف نشده است.
وی با تاکید بر اینکه تحریم ها را می توان با پرداختن به کار آفرینی بی اثر کرد گفت: تثبیت فرهنگ کارآفرینی و ارزش شدن آن در جامعه موجب می شود که افراد از کارجویی به سمت کارآفرینی هدایت شوند.
وی محور همایش توسعه کارآفرینی که دوم اسفند ماه در تهران برگزار می شود را تولید ملی، توسعه اشتغال و ارائه الگوهای موفق برشمرد.
*نسخهای برای کارآفرینی موفق
سید علی رضوی، کارآفرین و صنعتگر نیز در این نشست به تشریح تجربیات کارآفرینی نوآورانه پرداخت و گفت: کارآفرینی نوآورانه مستلزم نیازسنجی بازار است؛ متاسفانه کارآفرینان ما به سمت تکرار مکررات میروند و نتیجه اسفباری به دنبال دارد.
وی استراتژی تغییر زمین بازی را به کارآفرینان توصیه کرد و گفت: در کشور ما چندان در تمام زمینهها کاری انجام نشده است و به همین دلیل زمینههای زیادی برای فعالیت کارآفرینان وجود دارد و به راحتی میتوان تجربه های موفق دنیا را که در کشور ما تکرار نشده، تکرار کرد.
رضوی تصریح کرد: تمام پروسه تقویت مالی و توانمندی کسب و کار روبه رشد باید از بازار گرفته شود و این موضوع نه با وام بلکه با شناسایی تقاضای بازار امکان پذیر است.
این کارآفرین همچنین دو پیشنهاد برای زمان تحریم مطرح کرد که جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور و همچنین آموزش تخصصی نیروها در داخل برای کسب فرصت های شغلی در خارج از کشور از جزئیات آن بود.
وی گفت: با مطالعه بودجه سال ۹۸ کشور متوجه می شویم که سال ۹۸ سال سختی در حوزه تحقق درآمد ها به خصوص درآمدهای مالیاتی خواهد بود. ما چهار میلیون ایرانی خارج از کشور داریم که اگر هرکدام ماهانه ۱۰۰ دلار به ایران بیاورند یعنی با ایجاد مشوق هایی بتوانیم ماهانه این رقم را از آنها جذب کنیم، رقم بسیار بالایی از نقدینگی ارزی وارد کشور میشود که بسیاری از مشکلات بخش خصوصی و کارآفرینان را حل خواهد کرد.
رضوی به تجربه هند در این زمینه اشاره کرد و گفت: ۳۱ میلیون مهاجر هندی که در کشورهای دیگر کارهای سخت و ارزان میکنند سالانه ۶۵ میلیارد دلار برای کشورشان درآمد ارزی داشتهاند و ما در شرایط تحریم باید به این گزینه به طور جدی نگاه کنیم چرا که شرکتها و نهادهای تحریم اند اما مردم ما را کسی نمی تواند تحریم کند.
وی ادامه داد: ما فارغ التحصیلان فاقد مهارت داریم لذا نیاز به مرکزی غیردولتی مهارتآموزی داریم که میتواند با تمرکز بر مهارتهای پایه برای ورود به بازارهای فرامرزی نیروهایی را برای اعزام بازارهای کار دنیا آماده کند؛ این افراد میتوانند سربازان جنگ اقتصادی باشند و با حضور در بازارهای دنیا هم برای معیشت خود تلاش کنند و هم ماهانه مقداری از را به کشور وارد کنند.
وی معتقد است که در این پیشنهادات در صورتی تحقق می یابد که بخش خصوصی آن را بپذیرد و وارد عمل شود و همچنین فرهنگ سازی در بین هموطنان خارج از کشور در این زمینه ایجاد شود.