۱۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۰
کد خبر: ۴۲۸۷۲
پدهلی‌کوپترهای اورژانس به منظور تسریع در خدمت‌رسانی به بیماران در حوادث و بحران‌ها در نزدیکی بیمارستان شهید رجایی به عنوان مجهزترین مرکز ترومای جنوب کشور احداث می‌شود.

به گزارش پایداری ملی، بیمارستان شهید رجایی به عنوان تنها و مجهزترین مرکز ترومای جنوب کشور و یکی از بزرگترین مراکز ترومای کل کشور از بهمن 1387 آغاز به فعالیت کرد.

این بیمارستان که دارای 350 تخت فعال است، سالانه پذیرای بیمارانی از استان‌های فارس و استان‌های جنوبی کشور است. براساس آمار موجود ضریب اشغال متوسطه سالانه تخت‌های این بیمارستان 80 درصد که در ایام تعطیلات نوروز، تابستان و ماه‌های شلوغ سال به 98 درصد نیز می‌رسد.ریاست این بیمارستان را سید امیر رضا مصباحی از پزشکان متخصص ارتوپدی، فلوشیپ جراحی ستون فقرات و استادیار گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان یکی از مدیران جوان و پرتلاش برعهده دارد و در مدت مسئولیت خود موفق شده با ایجاد یک تعامل و هماهنگی بین نیک‌اندیشان، مسئولان دانشگاه و‌ مدیران شهری، شهرداری و اعضاء شورای شهر قدم‌های موثری در برطرف کردن مشکلات این بیمارستان بردارد و تاثیرگذار باشد.

با توجه به ترافیک‌های موجود در بلوار شهید چمران در برخی مواقع شاهد گرفتار شدن آمبولانس‌های بیمارستان در این ترافیک هستیم، چه اقدامی برای تسریع در رسیدن آمبولانس‌ها در زمان حوادث و بحران‌ها اندیشیده شده است؟

مصباحی: در این زمینه با همدلی که بین دانشگاه علوم پزشکی، شورا و شهرداری شیراز اتفاق افتاده، احداث پدهلی‌کوپترهای اورژانس در نزدیکی بیمارستان و در حاشیه بلوار کوهسار مهدی برای دسترسی سریع آمبولانس‌های 115 از آن منطقه به بیمارستان شهید رجایی با گذر از بلوار نیایش، در دست اقدام است.

 اجرای این طرح از نظر ما بسیار مهم و تاثیر گذار می‌باشد و از دلایل آن نیز این است که، با توجه به ذات و نوع مراجعان و خدماتی که بیمارستان شهید رجایی ارائه می‌دهد، این بیمارستان  در مواقع بحرانی همیشه نخستین بیمارستان است که در استان فارس به حالت آماده باش کامل درمی‌آید و باید توان پذیرش مراجعان را داشته باشد.

از طرف دیگر بلوار شهید چمران به دلیل موقعیت جغرافیایی و شرایط خاصی که دارد، نخستین  قسمتی است که در بحران‌ها مسدود می‌شود و این بحران‌ها منظور اتفاقات و حوادث خاص نیست حتی می‌تواند در زمان برنده شدن یک تیم ورزشی در مسابقات ملی و یا بین‌المللی اتفاق افتد.

 ممکن است در همان روز که بلوار شهید چمران مسدود شده، اتفاقی خاص افتد و بیمارستان شهید رجایی نیز به حالت آماده باش کامل درآید که این دو تناقض آشکار ایجاد می‌کند و خدمات‌رسانی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بنابراین دسترسی از پشت بیمارستان جایی غیر از بلوار چمران کمک خیلی خوبی برای ما ‌در موارد حاد اورژانسی و بحرانی دارد.در پی این موضوع، با تفاهم مسئولان دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری و شورا به این رسیدیم که دسترسی در این موارد اورژانسی، خاص و بحرانی در مسیر جدید تعریف شده باشد.

با توجه به اینکه برخی از بیماران بیمارستان رجایی از شهرستان‌ها و یا استان‌های دیگر کشور هستند، همراهان بیمار با مشکل رفاهی در بیمارستان روبرو هستند در این زمینه چه برنامه‌ای در دست اقدام است؟

مصباحی: بخش دیگری که در برنامه‌های توسعه‌ای بیمارستان شهید رجایی در دست ساخت است مسجد و اقامتگاه همراه بیمار می‌باشد که این مهم نیز با همت یکی از نیک‌اندیشان دیگر ورثه مرحوم خانم سفیدبخت، اسکلت آن احداث شده و با مذاکره و رایزنی که با حجت‌الاسلام موسوی مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان فارس شده، بانی خیر شده و وعده دادند اعتبارات لازم برای تکمیل این پروژه را از محل اعتبارات در اختیار سازمان اوقاف در اسرع وقت به بهره‌برداری برسانند.

ساخت یک اقامتگاه شبانه‌روزی نیز برای رفاه همراهان بیمار در نظر گرفته شده که با افتتاح آن نیز شاهد تکریم ارباب رجوع و  سبب آسایش مراجعان و همراهان بیمار خواهیم بود.

وضعیت پرداخت‌های پرسنل و پزشکان در بیمارستان به چه صورت است؟

مصباحی: در شش ماه گذشته با کمک‌هایی که شد و با تخصیص اعتبارها، حجم بدهی بیمارستان به ستاد دانشگاه، خوشبختانه  به میزان چشمگیری کاهش یافت.

در این زمینه ما شرمنده پزشکان و پرسنل  در بحث پرداخت مطالبات آنان هستیم اما با سیاست‌گذاری و توجه ویژه‌ای که رئیس دانشگاه دارند ازیک و نیم سال گذشته مقداری وضعیت پرداخت‌های مطالبات کارکنان و پزشکان نظم گرفته اما هنوز هم مطالبات پزشکان با 14 تا 15 ما تاخیر در حال انجام است که بر این اساس، مطالبات پرسنل نیز با شش تا هفت ماه تاخیر در حال پرداخت می‌باشد که امیدواریم با همتی که در مجموعه وزارت بهداشت است و کمک سایر وزاتخانه‌ها از جمله هیئت دولت و مجلس،بتوانیم این مسئله بحرانی را پشت سر بگذاریم.

از مشکلات و معضلات عمده دیگر که داریم، بحث شرکت‌های تامین کننده دارو و تجهیزات است. با گرفتاری‌هایی که این شرکت‌ها در پی افزایش قیمت‌ها وتحریم‌های متخاصمانه‌ای که وجود داشته در برخی مواقع چالش‌هایی در تامین لوازم مصرفی و دارو داریم که خوشبختانه تاکنون با درایت مسئولان  خدمات‌رسانی ما دچار اشکال و آسیب نشده است.

امیدواریم با تدابیری که اندیشیده می‌شود و حمایت‌هایی که سازمان‌های خارج از نظام سلامت و دستگاه‌های مرتبط به ویژه دستگاه‌های اقتصادی از مجموعه وزرات بهداشت می‌کنند، زنجیره خدمات رسانی مناسب مختل نشود و شاهد ارتقاء آن در تمام زمینه‌ها باشیم.

نظر شما در مورد برنامه‌های بیمه سلامت و تعیین سقف درمان چیست ؟

مصباحی: بیمه سلامت و تعیین سقف بیمه، از دو منظر قابل بحث است که یکی بحث ظاهری داستان است که سقفی در مراکز و بیمارستان‌های دولتی کشور از جمله بیمارستان شهیدرجایی در نظر گرفته شده، در نگاه اول یک اتفاق تهدید و محدود کننده بود که برای ما یک سری گرفتاری‌ها ایجاد می‌کرد.

 اما از منظر دیگر، این مساله فرصتی در اختیارمان  قرار داد که بتوانیم با توجه به سقف‌هایی که اعمال شد منابع را مدیریت کنیم.اگر همه به سمتی رفته که مدیریت صحیح هزینه‌ها را انجام دهیم، بدون تعارف در بخش سلامت نیز همانند بسیاری از بخش‌های دیگر از بریز و بپاش‌ها و یک سری هزینه‌های اضافه‌ای که در حال تحمیل کردن به نظام سلامت، سازمان‌های بیمه‌گر و خود مراجعان است جلوگیری می‌شود.

ما باید بتوانیم، این قسمت را مدیریت کرده و در واقع بدون کاهش دادن خدمات چه در بعد کمی و کیفی از هدررفت منابع و پرت منابع جلوگیری کنیم. از طرف دیگر، درست است بیمه سلامت محدودیت‌هایی را گذاشته ولی منصفانه اگر بخواهیم حرف بزنیم یک سری منابع را نیز به صورت ماهانه در حال تخصیص دادن است که این نیز کمک به وضعیت مالی نقدینگی بیمارستان‌ها می‌کند.

به هر حال این اتفاق صفر تا 100 نیست و نباید نه نیمه خالی و نه فقط نیمه پر لیوان را دید، یک سری مزایا و معایب برای برخی مراکز و بیماران داشته و بهترین کار این است   مسئولان دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و مسئولان بیمه کنار هم نشسته و مشکلات و معضلات را کمتر کرده و از هر دو طرف به هم کمک کنند.

با توجه به اینکه در حال حاضر، مدیریت بیمه سلامت در اختیار وزارت بهداشت و درمان است، امیدواریم از  این بحث به صورت علمی دنبال شده تا الگویی مناسب برای سایر سازمان‌های بیمه‌گر شود.

آرزوی ما این است که خروجی این تعاملات برگزاری گایدلاین‌های علمی منطقه‌ای، کشوری، استانی، دانشگاهی و بیمارستانی باشد، کاری که در تمام کشورهای پیشرفته دنیا انجام شده و در پی آن نه تنها خدمات را دچار آسیب نکرده بلکه این خدمات را استاندارد نیز کرده است.

معتقدیم، دلیلی ندارد یک بیمار با فشار خود و اعضای خانواده که صلاحیت علمی لازم و کافی را ندارند، به طور مثال القاء انجام یک MRI را بدون  توجیه علمی دنبال کنند.

این موضوع بار مالی زیادی را به بیمه‌ها و مردم وارد می‌کند. دلیل ندارد که کارهای غیرعلمی را با هزینه دولت و هزینه بیمه‌ها انجام دهیم.

نوسانات نرخ ارز چه تاثیری در خرید، تجهیزات بیمارستانی داشته است؟

مصباحی: در بحث تجهیزات مصرفی بیمارستان‌ها چند نکته لازم است به آن توجه شود اینکه خوشبختانه در سال‌های اخیر تعداد اقلام مصرفی تولید داخل روز به روز افزایش یافته به طوری که تنها در بیمارستان شهید رجایی توانست‌ایم در اعمال جراحی ارتوپدی 100 درصد، جراحی ستون فقرات 90 درصد و تجهیزات جراحی مغز و اعصاب و همچنین فک و صورت بالغ بر 80 درصد از محصولات تولید داخل استفاده کنیم.

با نوسات ارزی و به دلیل ناهماهنگی که بین وزارت صنعت، اقتصاد و بهداشت اتفاق افتاده در تهیه برخی محصولات خارجی و تجهیزاتی که قسمتی از تولید آنان متصل به واردات است دچار گرفتاری‌هایی شده‌ایم که در این راستا نیز می‌توان با یک انسجام و همدلی مشکلات را از پیش رو برداشت.

این روزها بسیاری از شرکت‌ها به صورت نقدی فروش‌های خود را انجام می‌دهند و بیمارستان‌ها نیز با توجه به مشکلات اعتباری توان خرید نقدی را ندارند که این مهم نیز، گرفتاری زیادی را برای ما ایجاد کرده و برخی شرکت‌ها نیز به دلیل عدم اطمینان اقتصادی فروششان را به شدت محدود کرده و اقلام خود را با محدودیت‌های زیادی در اختیار بیمارستان‌ها قرار می‌دهند.

 در این راستا نیز می‌توان با مدیریت صحیح اقتصادی داخلی و جدا از تحریم‌ها و فضای بین‌المللی، با همدلی بین دولت و مجلس بسیاری از این مشکلات را از پیش رو برداشت.

تاکنون با زحمات بسیار زیادی که مدیران در رده‌های مختلف کشیده‌اند بحرانی در این زمینه ایجاد نشده و امیدواریم خدمات‌رسانی‌ها بهتر از این انجام شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر