به گزارش پایداری ملی، مانی عبداللهزاده، مدیر ایمنی، بهداشت و محیطزیست، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران این شرکت از اجرای طرح تعیین حریم ایمنی خطوط لوله، تاسیسات و چاههای خشکی خبر داد و گفت: تاسیسات سرچاهی، تاسیسات بهرهبرداری نفت و گاز، ایستگاههای تقویت فشار، تاسیسات بوستر کلاستر، واحدهای تزریق گاز، نمکزدایی، انجیال، شیرینسازی گاز، مخازن ذخیره نفت، خطوط لوله نفت و گاز ترش و شیرین و چاههای نفت و گاز از جمله محدوده اجرای طرح هستند و این طرح در مدت ۱۲ ماه اجرا میشود.
وی با بیان اینکه تعیین حریم دریایی تأسیسات و سکوها خارج از دامنه شمول این مطالعه است، افزود: این طرح به صورت یکپارچه و متمرکز برای شرکتهای تابعه نفت از جمله شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، نفت مناطق مرکزی، نفت فلات قاره، نفت و گاز اروندان، ملی حفاری، نفت و گاز پارس، متن، نفت خزر، پایانههای نفتی، سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و مدیریت اکتشاف انجام میشود.
عبداللهزاده با تاکید بر لزوم استفاده از استانداردهای روزآمد برای طراحی خطوط لوله و تأسیسات نفتی و همچنین رعایت حریم ایمنی برای حفظ سرمایه انسانی و مالی گفت: تعیین حریم اطراف تاسیسات و خطوط لوله باید بهدرستی و با دقت انجام شود. اگر حریم ایمنی به حد غیرضروری بزرگ انجام شود میتواند سبب تحمیل هزینههای زیاد و ایجاد مشکل برای بومیهای منطقه باشد.
به گفته وی، در سالهای اخیر استفاده از نرمافزارهای روزآمد برای شبیهسازی حوادث همراه با نشتی در صنایع همراه با مواد خطرناک بسیار مرسوم شده، بهطوری که در بسیاری از پروژههای در حال انجام در صنعت نفت، استفاده از ابزاری تحت عنوان آنالیز پیامد به صورت الزام درآمده که در این طرح مطالعاتی نیز از سامانه مشابه استفاده میشود.