به گزارش خبرنگار پایداری ملی،ایرج کارخایی در گفتوگو با خبرنگاران، با توجه به اینکه پدافند غیرعامل به دنبال پیشبینی و پیشگیری قبل از وقوع حوادث و بحرانهای غیرطبیعی است اظهارداشت: استقرار مولدهای برق اضطرای در مراکز حساس، مهم و قابل حفاظت به ویژه در دستگاههای اجرایی، فرمانداریها، بخشداریها و شهرداریهای استان از جمله اولویتهای مهم حوزه پدافند غیرعامل است.
وی با بیان اینکه تداوم خدمترسانی به مردم در شرایط بحرانی بسیار مهم است افزود: تجهیز این دستگاهها به مولد برق اضطراری امروز اجتناب ناپذیر است.
مدیرکل پدافند غیرعامل استان سمنان خاطرنشان کرد: بر این اساس تا کنون 50 دستگاه اجرایی و مرکز به 123 دیزل مولد برق به عنوان برق اضطراری مجهز شدند و تلاش میشود دیگر دستگاهها به ویژه دستگاههای خدمترسان به برق اضطراری مجهز شوند.
کارخایی با بیان اینکه کاهش آسیبپذیری و خسارت در شرایط تهدید یکی از مهمترین اهداف پدافند غیرعامل است افزود: اجرای طرح مصونسازی زیرساختهای بزرگ شهر و پاسخگویی در شرایط اضطراری و خطر «طرح پاسخگویی در شرایط اضطراری» به عنوان یکی از برنامههای مهم ادارهکل پدافند غیرعامل در دستور کار است و تا کنون اهداف اجرای طرح از نظر تجهیزات و آسیبپذریری آن شناسایی شده و به دنبال برگزاری رزمایش و مانور در این زمینه هستیم.
وی «سطح بندی مراکز ثقل استان سمنان» را از دیگر برنامههای اداره کل پدافند غیرعامل استان برشمرد و گفت: با توجه به اینکه در وقوع تهدیدات هر گونه آسیب به مراکز اصلی و مراکز ثقل تأثیر بهسزایی به دیگر مراکز ایجاد میکند این طرح در دستور کار قرارگرفته و بر این اساس تمام دستگاههای اجرایی از لحاظ سطح بندی مشخص میشوند.
مدیرکل پدافند غیرعامل استان سمنان خاطرنشان کرد: در این راستا تا کنون 83 دستگاه بررسی شده و تعدادی از دستگاهها مشمول سطحبندی بوده برای اعلام نظر نهایی به اداره کل پدافند غیرعامل استان سمنان معرفی شدند.
کارخایی به دیگر برنامههای در دستور کار ادارهکل پدافند غیرعامل استان سمنان اشاره کرد و گفت: انعقاد تفاهمنامه با مراکز علمی و دانشگاهی، استفاده از ظرفیت علمی در موضوع پدافند غیرعامل، انجام مطالعات طرح جامع پدافند غیرعامل، اجرای طرح مصونسازی حوزه انرژی استان در برابر تهدیدات سایبری، اجرای برنامههای مانور و رزمایش به منظور آمادگی بیشتر در شرایط خطر از جمله برنامههای این اداره کل است.
وی خاطرنشان کرد: فرهنگسازی، محتویسازی و اطلاعرسانی در حوزه پدافند غیرعامل، تشکیل کمیته پدافند غیرعامل در تمام دستگاههای اجرایی، فعال شدن 12 کارگروه تخصصی ذیل شواری پدافند غیرعامل، فعالسازی قرارگاه پدافند زیستی و ساماندهی رابطین پدافند غیرعامل در دستگاههای اجرایی از دیگر اقدامات انجام گرفته از سوی اداره کل پدافند غیرعامل استان سمنان است.