۰۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۶
کد خبر: ۴۰۴۸۲
داروی کُند کردن روند بیماری "ام‌اس" در ایران ساخته و با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رونمایی شد.

اعضای فراکسیون غذا و دارو و ‌کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از کارخانه تولید داروهای ضدسرطان و سایت آنکولوژی بازدید کردند. همچنین در این مراسم از داروی "گلاتیرامر استات" که در جهت کُند کردن روند بیماری "ام‌اس" مورد استفاده قرار می‌گیرد، رونمایی شد.

*سبد دارویی کارخانه اکتوورکو با توسعه فاز یک به بیش از دویست قلم کالایی رسیده است

همایون هاشمی رئیس فراکسیون غذا و داروی مجلس با اشاره به بازدید فراکسیون غذا و دارو از کارخانه اکتوورکو و رونمایی از داروی ضد پیشروی "ام‌اس"، گفت: این مجموعه از سال 1390 شروع به کار کرده و سبد دارویی‌شان در حال حاضر با توسعه فاز یک به بیش از دویست قلم کالایی رسیده است. از جمله داروهای مهمی که این مجموعه تولید می‌کند، داروهای اینترفرون‌ها بوده که مربوط به کنترل بیماری "ام‌اس" است، امروز نیز از یک داروی دیگری با نام "گلاتیرامر" که در جهت کّند کردن روند بیماری "ام‌اس" مورد استفاده قرار می‌گیرد، رونمایی شد.

*دارو گلتیارامر صد در صد ایرانی و قابل رقابت با نمونه مشابه خارجی است

 نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس ادامه داد: ویژگی داروی "گلاتیرامر" این است که صفر تا صد آن حتی مواد اولیه هم توسط کارخانجات تولیدکننده مواد اولیه در ایران تهیه شده و صددرصد داروی بومی ایرانی محسوب می‌شود، از نظر کیفیت هم با توجه به استانداردها و تأییده‌هایی که گرفته است، قابل رقابت با نمونه مشابه خارجی است و از این نظر یک ویژگی خاص محسوب می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس افزود: امسال خط‌های تولیدی دیگری نیز با مشارکت بخش‌های مختلف کشور و ظرفیت‌های خارجی در حال راه‌اندازی هستند که هم در رده‌ داروهای ضدسرطان و هم در حوزه داروهای مربوط به رماتیسم فعالیت خواهد کرد. این مجموعه داروهاییکه قرار است در سالروز میلاد حضرت رسول (ص) افتتاح شود، یک ویژگی‌ بسیار مهم دارد و آن هم کاهش وابستگی دارویی کشور به واردات است.

*پایه گذاری تکنولوژی کشت سلولی در ایران 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهارداشت: یک دسته داروها نیز وجود دارند که با نامداروهای بیوسلولی شناخته شده و مواد اولیه آنها از کشت سلولی که یک تکنولوژی بسیار پیشرفته است تهیه می‌شود. داروهای بیو سلولی تحولی عظیمی را در صنعت دارویی جهان ایجاد کرده است. این تکنولوژی را خوشبختانه در داخل کشور با همکاری کشورهای آلمان،اسپانیا و برند Merck  و شرکت "بایرساینس" سوئیس وارد و پایه‌گذاری کردند.

وی ادامه داد: این کارخانه بیش از سه هزار پرسنل دارد که از نظر ایجاد و تولید شغل نیز قابل توجه است، یکی از ویژگی‌هایی که برای اعضای فراکسیون غذا و دارو  هم حائز اهمیت بود جذب سرمایه‌گذار خارجی به میزان هشتاد میلیون یورو بود که از این جهت هم یک گام بسیار بزرگی در راستای جلب و جذب سرمایه خارجی در ایران برداشته بودند.

رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس، تأکیدکرد: متأسفانه صاحبان این صنعت در زمینه تأمین و اختصاص ارز در سختی و مضیقه قرار داشتند. صاحبان این کارخانه یک ثروت ملی تلقی می‌شوند و باید از آنها  تمجید و قدردانی کنیم، چرا که سه هزار خانواده را دور این سفره جمع کرده  واسطه‌ای برای کسب روزی حلال آنها شده است.

سیدمرتضی خاتمی  نائب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس هم درباره تولید داروی "گلاتیرامر" که در جهت کّند کردن روند بیماری "ام‌اس" مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: کارخانه "اکتوورکو" یک مجموعه بسیار فعال است که توانسته است با انتقال تکنولوژی، اقدام بسیار با ارزشی را در راستای خودکفایی و پایدار کردن اقتصاد مقاومتی و در جهت تولید داروهای خوراکی و تزریقی انجام دهد و توانسته است بسیاری از اقلام نیازهای دارویی کشور را تأمین کند.

*رفع مشکلات شرکت‌هایی دارویی با تخصیص 500 میلیارد دلار 

نماینده مردم ماهنشان در مجلس با اشاره به تخصیص اخیر 500 میلیارد دلار به شرکت‌های تولید دارو تصریح کرد: این مبلغ با پیگیری‌های کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط برای تقویت مجموعه‌های تولیدی صنعت دارو تأمین شده است. با توزیع مناسب این مبلغ، بسیاری از مشکلات شرکت‌های دارویی بر طرف خواهد شد. دارویی که امروز رونمایی شد، برای درمان بیماری "ام‌اس" مورد استفاده قرار می‌گیرد، وجود چنین داروی تولید داخل، سطح دسترسی بیماران را به‌طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

اصغر سلیمی سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس در این باره، گفت: دارویی که امروز در کارخانه "اکتوورکو" رونمایی شد، کاملا بومی بوده و حتی مواد اولیه دارو نیز از شرکت‌های داخلی تأمین شده بود. باتوجه به اینکه بیماری "ام‌اس" در کشور ما روز به روز در حال افزایش بوده و از طرفی علت این بیماری نیز  صورت کامل شناخته نشده است، باید بتوانیم در مسیر تولید آن گام‌های مؤثری برداریم. 

*شیوع بیماری ام اس در ایران رو به افزایش است 

نماینده مردم سمیرم در مجلسگفت: خوشبختانه شرکت "اکتوورکو" توانسته بعضی از داروها را با لیسانس کشورهای پیشرفته مانند شرکت Merck  آلمان، بومی‌سازی کند  و در کشور خودمان با همان مواد اولیه و با همان کیفیت تولید کند. زمانی که دارویی در کشور تولید می‌شود، با قیمت بسیار پایین‌تر در اختیار بیماران قرار می‌گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر