۲۲ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۸
کد خبر: ۴۰۳۴
رویترز:
رویترز از خرید ۴۵۰ هزار تن گندم توسط ایران از بازار جهانی طی هفته جاری و پرداخت پول آن از محل درآمدهای نفتی بلوکه شده خود خبر داد و اعلام کرد در تحولی جدید ایران اکنون می تواند از این درآمدها برای واردات مواد غذایی استفاده کند.
فعالان بازار اعلام کردند ایران در هفته جاری نزدیک به نیم میلیون تن گندم از بازار جهانی خریداری کرده و پول این محموله را از محل درآمدهای نفتی بلوکه شده خود در حسابهای این کشور در خارج از کشور پرداخت کرده است.

بر اساس این گزارش ایران طی هفته جاری حدود 450 هزار تن گندم برای تحویل در ماه آگوست خریداری کرده است. جدیدترین خرید گندم ایران که از روسیه و دریای بالتیک بوده، در حالی انجام گرفته است که ایران در ماه گذشته و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، در طول دو هفته 800 هزار تن گندم خریداری کرد.

فعالان بازار غلات گفتند خرید گندم با استفاده از پول ایران در حسابهای بانکی این کشور در چند کشور که قبلا به موجب تحریم‌ها بلوکه شده بود، تا حدی امکان پذیر شده است.

در حالی که تحریم‌ها ممنوعیت صدور مواد غذایی مورد استفاده انسان و حیوان را در بر نمی‌گیرد، اما محدودیت‌های به وجود آمده در زمینه نقل و انتقال پول موجب شده است که شرکت‌های ایرانی نتوانند به راحتی از سیستم بانکی بین المللی برای مدیریت پرداخت هایشان بهره ببرند.

اما اکنون می توان از حسابهای بانکی بلوکه شده برای پرداخت پول واردات مواد غذایی مورد استفاده برای انسان و حیوان، استفاده کرد که تغییری در زمینه تحریم‌های ایران محسوب می‌شود.

یکی از تجار در این باره گفت: «این تغییر جدیدا اعمال شده و تغییر مهمی است.»

بر اساس این گزارش خریدهای گندم ایران در این هفته شامل خرید 250 هزار تن گندم از روسیه به قیمت حدود 295 دلار (به همراه هزینه حمل) و 200 هزار تن گندم منطقه دریای بالتیک به قیمت تقریبی 305 دلار در هر تن (به همراه هزینه حمل) بوده است.

پیش بینی می شود که ایران در فصل جدید که از تابستان آغاز می‌شود، حداقل به واردات 3 میلیون تن گندم احتیاج داشته باشد. این در حالی است که به گفته تجار غلات، ظاهرا میزان محصول گندم ایران در سال جاری آنگونه که امید می رفت خوب نبوده است.

یک تاجر دیگر در این باره گفت: «من فکر می‌کنم در حقیقت ایران بین 5 تا 6 میلیون تن گندم وارد خواهد کرد.»

پاکستان نیز که در چند سال گذشته به صادرکننده گندم تبدیل شده بود، به دلیل کافی نبودن محصول گندم داخلی خود اقدام به واردات گندم کرده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر