تجری درخصوص وظایف و برنامه های شورای پدافند غیرعامل در شهرستان ها افزود: شناسایی نقاط آسیب پذیر شهرستان - شناسایی مراکز ثقل و طبقه بندی زیرساخت ها و تاسیسات- آموزش پدافند غیرعامل در ادارات و ... - شناسایی سازه های محکم شهرستان به عنوان جاه پناه در مواقع اضطراری و تهدیدات - برگزاری مانور و رزمایش پدافندی و همایش های تخصصی و عمومی - پیگیری ارتقاء مسائل امنیتی و انتظامی با تهیه طرح های مناسب با وضعیت موجود دارای قابلیت اجرا پایش آسیب های فیزیکی ادارات – شناسایی آسیب پذیری در سطح شهرستان در حوزه اداره امور مردم شامل سامانه های تأمین مایحتاج عمومی مردم- بهداشت و درمان – خدمات آموزش – امنیت و اطلاع رسانی -طراحی و برنامه ریزی مقابله با تهدیدات دشمن در حوزه انرژی و آب در سطح شهرستان- نظارت بر رعایت دقیق ملاحظات و ضوابط پدافند غیرعامل در شهرسازی و معماری در سطح شهرستان -پایش تهدیدات در حوزه بیماری های دامی و بیماری های مشترک انسان با دام را ازجمله وظایف دستگاههای اجرایی شهرستان ها در حوزه پدافند غیرعامل دانست.
دبیر شورای پدافند غیرعامل استان همچنین درخصوص رعایت الزامات پدافندی در موضوعات و مباحث سایبری و فضای مجازی و لزوم اهمیت دادن به مبحث 21 مقررات ملی شاختمان و موضوعات بیماری های گوشتی و مرغی در حوزه شهرستان گمیشان اشاره نمود و افزود: پدافند غیرعامل باید بخشی از زندگی مسئولین و نیز فرهنگ عموم مردم و جامعه شود.
وی اقتصاد مقاومتی را مهمترین پدافند اقتصادی برشمرد و افزود با استفاده از خرید کالاهای داخلی و مردمی کردن اقتصاد بایستی اقتصاد خود را تقویت کنیم که همان پدافند اقتصادی می باشد. تجری اظهار داشت : مسئولین تا آنجایی که می توانند با استفاده از همه ظرفیتهای قانونی باید در بحث رضایتمندی مردم سخت تلاش کنند و رسیدگی جدی به مشکلات عموم مردم داشته باشند.