یک مقام ارشد دولت آمریکا در مقالهای که روز گذشته -چهارشنبه- در روزنامه نیویورک تایمز آمریکا چاپ شد، ضمن انتقاد شدید از ترامپ او را فردی «فاقدر اصول اخلاقی» و «دمدمیمزاج» خواند. این مقام رسمی آمریکا که نام او فاش نشده و مقاله او نیز بدون امضا منتشر شده، خود را بخشی از یک گروه در درون دولت ترامپ معرفی کرده که سعی دارند در برابر «بدترین تمایلات» رئیس جمهوری از کشور خود محافظت کنند.
ترامپ در واکنشی صریح به این اظهارات، نویسنده را فردی «بیجربزه» و مقاله نیویورکتایمز را «بیمایه» خوانده است. وی همچنین ضمن تأکید کنایی بر «بینام» بودن نویسنده این مقاله را «مایه ننگ» نامید.
رئیس جمهور آمریکا ضمن حمله به رسانههای منتقد گفت که «همه این رسانههای ساختگی» بعد از پایان کار او در مقام ریاست جمهوری «تعطیل» خواهند شد «چون دیگر چیزی برای نوشتن ندارند».
وی در صفحه توئیتر خود نوشت: «خیانت!». این پست یک کلمهای در واقع واکنش تندی به اظهارات انتقادی منتشر شده در روزنامه نیویورک تایمز علیه اوست. دونالد ترامپ در آخرین پست واکنشی خود در توئیتر خطاب به مسئولان روزنامه نیویورکتایمز از آنها خواست تا نویسنده مقاله را به دست کاخ سفید بدهند.
او شامگاه چهارشنبه در توئیتر خود نوشت: «این به اصطلاح «مقام عالیرتبه دولت» واقعا وجود دارد یا این که فقط یک منبع جعلی دیگر ساخته نیویورک تایمز است؟ اگر این شخص واقعا وجود خارجی دارد، روزنامه نیویورک تایمز باید به خاطر امنیت ملی فورا او را به دولت معرفی کند.»
پیش از او، سخنگوی کاخ سفید نیز به انتشار این مطلب واکنشی بیپرده نشان داده بود. «سارا هاکبی سندرز» در یک واکنش تند نویسنده مقاله نیویورک تایمز را «بزدل» خوانده و خواستار استعفای او شد.
محتوای مقاله چیست؟
مقام رسمی گمنام ضمن یادآوری این که عامل دست لیبرالها نیست و با بسیاری از تصمیمهای دولت همداستان است، تأکید میکند که این تصمیمهای مثبت نیز بر خلاف نظر ترامپ گرفته میشود.
او مینویسد: «ما اعتقاد داریم که نخستین وظیفه ما خدمت به این کشور است، اما رئیس جمهوری به رفتار زیانبار برای سلامت جمهوری ما ادامه میدهد.»
آن گونه که این مقام ارشد بعدتر در واکنش به واکنش ترامپ اعلام کرده، منظور او از «ما» همان نیروی مقاومتی است که در درون کاخ سفید علیه دونالد ترامپ شکل گرفته است.
نویسنده در شماره روز چهارشنبه نیویورکتایمز همچنین نوشته است: «برای همین است که بسیاری از منصوبان ترامپ قول دادهاند که آن چه در توان دارند برای صیانت از نهادهای دموکراتیک و در عین حال خنثی کردن هوسهای ناگهانی و غلط آقای ترامپ انجام دهند.»
او ضمن انتقاد از عدم دلبستگی رئیس جمهور آمریکا به آرمانهای دیرینه حزب جمهوریخواه مثل «آزادی اندیشه، بازار آزاد و آزادی اجتماعی» و در عین حال با یادآوری دلبستگی او به «دیکتاتورها» مینویسد: «سیاست خارجی را در نظر بگیرید؛ رئیس جمهور ترامپ چه در انظار عمومی و چه به طور خصوصی به مستبدان و دیکتاتورها تمایل نشان میدهد. مثل ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی.»
این مقام ارشد دولتی میگوید بسیاری از تحریمها و اقدامات علیه روسیه نیز حاصل تصمیمهایی است که بر خلاف خواسته دونالد ترامپ انجام شده است.
وی همچنین تصریح کرده است: «نگرانی بزرگترین کاری نیست که آقای ترامپ با مقام ریاست جمهوری کرده، بلکه کاری است که ما به عنوان یک ملت اجازه دادهایم او با ما بکند. ما هم با او سقوط کردهایم و اجازه دادهایم گفت و گوی ما از ادب و نزاکت خارج شود.
کتاب وودوارد
چاپ مقاله جنجالبرانگیز نیویورک تایمز و واکنشهای رسمی دولت آمریکا و شخص دونالد ترامپ به آن درست یک روز پس از آن روی داد که روزنامه واشنگتنپست بخشهایی از یک کتاب انتقادی علیه دونالد ترامپ را منتشر کرده بود.
در این کتاب به قلم باب وودوارد از زبان برخی نزدیکان دونالد ترامپ، شخصیت او به عنوان فردی «عصبی»، «دمدمی مزاج» و «ابله» تصویر شده است. باب وودوارد یکی از رسواکنندگان ماجرای واترگیت است که به استعفای نیکسون، رئیس جمهوری وقت آمریکا در سال ۱۹۷۴ انجامید.
بیشترین حملات و انتقادات تازه از دونالد ترامپ، رفتارها و تصمیمهای او در زمینه سیاست خارجی و امنیت را هدف قرار داده است.